Hej!
Jag har varit utan alkohol i en månad nu efter att jag kände att jag behövde en paus från den. Det har gått väldigt bra att inte dricka och känner att detta är något jag vill fortsätta med. Efter att ha läst otroligt mycket om alkohol på olika forum på Internet och hemsidor så börjar jag bli fundersam över människans syn på alkoholen. Främst inom media.
Kom ihåg för en vecka sedan när jag var på jobbet och läste i en tidning och det var cirka 9 sidor som endast handlade om alkohol. Läser olika artiklar som handlar om att "En vit månad kan vara ohälsosamt enligt brittiska forkare" på Internet, alltså? Vaa? Det är inte för än senare i artiklarna att man bör hålla upp längre. Dock står det fortfarande att man hellre bör minska sitt drickade till måttligt. Ett annat exempel var en träningsida där det stod om alkohol och träning. Då borde det stå att man ej bör konsumera alkohol om man vill uppnå ett bra resultat ellerhur? Men återigen NEJ?!?! Det stod att "Det är kan ju vara stressigt att inte få dricka en öl med sina kompisar" alltså vad fan är det som händer med vårt sätt att tänka angående alkohol? Vill media att alla ska vara alkolister eller?
Bli så arg.

Mvh,
Valery

Jajamänsan

Ja. Kanske är det så, att vissa journalister vinklar det, så att de får medhåll. Och efter nyår och midsommar, så är det ofta en löpsedel om "vit period".

Ur mitt perspektiv: Om man gör vita perioder, så är det ju något i drickande som inte står rätt till. Varför ska du göra det annars?