Så var man tillbaka här igen. Den här gången mer beslutsam än nånsin. Jag åkte utomlands för att besöka några vänner en vecka. Jag bestämde att det här skulle bli den första nyktra veckan på en mycket lång period av nykterhet, ja kanske för alltid... Jag hade fått nog helt enkelt av alla nackdelar mitt osunda drickande hade fört med sig men inte haft kraften att bryta. Förrän nu. De första tre dagarna var jobbiga men samtidigt sköna.

Som många här vet är det dock när allt känns bra igen som det svåra börjar. Som av en händelse gick jag in i en butik med begagnade böcker, och råkade se en bok som hette "the 30-day sobriety solution". Jag köpte den. Den ger mig nya verktyg och nya tankesätt varje dag och ger mig precis den hjälpen och vägledningen jag behöver för att klara den första jobbiga månaden. Varje dag är det ett nytt kapitel som behandlar ett ämne relaterat till nykterhet och osunt drickande, och avslutas med några övningar man ska göra. Kan varmt rekommenderas! Är nu inne på dag 17 och det känns inte ett dugg jobbigt, det nästan rullar på av sig själv.

Hursomhelst, kämpa på alla som har det svårt just nu. Vi är värda så mycket bättre och det är aldrig försent för en förändring.

Allt gott