Har druckit alldeles för mycket under sista åren! Har försökt att dra ner på alkoholen men nu tänker jag göra ett uppehåll!

Är faktiskt livrädd hur min kropp mår? Ökad risk för levercancer! Skulle vilja veta hur kroppen mår men är för feg att våga!
Tänker börja med 30 dagar! Har läst någonstans att hjärnan behöver en längre tid för att ändra ett mönster!
Ni som bestämt er, hur gör ni?

Att ändra en vana tar i snitt 66 dagar sägs det. Men det varierar förstås kraftigt beroende på vem man är och vad det gäller. När jag lyckades ändra min vana... att dricka reflexmässigt, så hade jag fört alkoholdagbok, skrivit ned vad det var som triggat mig, ändrat mina rutiner och sett till att jag hade något som distraherade mig och som gradvis kunde "knuffa undan" alkoholen. Det viktigaste var att jag sakligt och värderingsfritt kunde se och acceptera att jag drack för mycket och att jag var snäll och förlåtande mot mig i processen. Att när man så orkar och vågar... går och kollar upp sin hälsa, är mycket värdefullt!

Kinna

Gick du till läkaren och kollade upp din hälsa? Jag är livrädd att gå dit? Vad fick du för svar?
Ökad risk för levercancer ändå fortsätter man dricka

linus

Säger min läkare och min alkoholterapeut att det tar för kroppen att dels återhämta sig helt, men även glömma "sensationen" från alkohol och att det därför är en lämplig tid att ta ett uppehåll, för att ge sig själv möjlighet att på riktigt ändra inställning och känsla runt alkoholen.

Hur som helst! Det är säkert ett bra beslut för dig. Välkommen hit och lycka till! =)

Kinna

Gick du till läkaren och kollade upp din hälsa? Jag är livrädd att gå dit? Vad fick du för svar?
Ökad risk för levercancer ändå fortsätter man dricka

linus

Jag gick till ett beroendecentrum i min kommun och sa att jag behöver hjälp. Det innebar att jag har pratat med en terapeut några gånger, men även fått träffa läkare. Och innan träffen med läkaren så var det en sköterska som tog en del prover på mig, framförallt för att kolla att jag inte skulle få något problem om jag påbörjade någon medicinering. Det visade sig att jag har ganska bra fysisk status. Något förhöjda levervärden, men inte så farligt. Jag har nu för en tid sedan även börjat med Campral.

Har återbesök hos läkaren nästa vecka och ska göra ny provtagning innan dess. :)

Kinna

Nu jäklar tänker jag bli frisk!! För det är det jag är! Sjuk!
Har självmedicinerat länge nu, bu får det vara nog! Har som tur är fortfarande bra relation med min man och barn! Kan fortfarande bli bra men det ska bli ett stopp nu! Ska återta mitt liv! Fattar inte hur det kunde bli så här!
Har sån jäkla ångest och dåligt samvete! Vill inte ha det så här längre!

Bara jag som bestämmer över min kropp.
Det sa jag till mig själv en dag. Förr över 70 dagar sedan.
Och det är så himla bra att kunna känna det.
Förlåt dig själv och ta kommandot :)

Kinna

Bra jobbat! rabbit
Några bra råd på vägen?
Har idag vaknat utan att ha ångesten hängande över mig, bara det är en vinst! Gäller bara att när ångesten släpper att hålla kvar känslan att bestämma sig!
Vill inte ta livet av mig! Vill leva länge!
Vad fick dig att komma till beslut och kunna stå upp föt det?

Kinna

Dagen har flutit på! Så mycket lättare dagarna går när man bestämt sig för att inte dricka! Så mycket tid och energi det läggs på detta elände! Samtidigt vet jag att suget/ ångesten kommer som en blixt från himlen och vill förmana mig att jag kommer må mycket bättre om du tar lite alkohol , bara idag! Nä jag står emot! Idag tänker jag vara nykter!

Omstart

Hej Kinna!
Känner igen mig i det du skriver och vill gärna följa dig.
När drack du något sist?

Omstart

Hej Kinna!
Känner igen mig i det du skriver och vill gärna följa dig.
När drack du något sist?

Bra fråga :)
Jag försökte dricka måttligt ca 10 år med bättre och sämre resultat. Jag mådde dåligt.
"Vad fick dig att komma till beslut och kunna stå upp för det?"
Helt plötsligt kom det ett nykterhetsfönster :) Ingenting speciellt nytt hände, jag insåg bara att jag vill förändra mitt liv, just då, just i denna stund. Och jag har gjort det.
"Några bra råd på vägen?"
Att vara snäll mot sig själv och stolt över sig själv.
För mig funkar det inte att tänka en dag i taget, som man brukar säga att man ska göra. Jag vill vara helt nykter resten av mitt liv och det är lättare att tänka så. Då slipper jag fundera på nästa helg, när, hur, kanske osv.
Min råd är att fylla upp hålet efter alkohol med något. Det får inte vara en tom plats, det får inte vara heller bara jobb eller familj. Jag hittade mina egna ritualer och saker som jag gör bara för mig själv. Någonting nytt, intressant, roligt. Fast det tog ett tag för mig innan jag orkade börja leta.
Lycka till Kinna!

Kinna

Det är bara andra dagen helt utan alkohol! Kommer bli en kamp men jag ska kämpa! Har nog druckit två liter vatten idag för att hålla vätskebalansen! Har inget sug än så länge!

Kinna

Läste på forumet att hen använt sig av kbt för att skingra suget! Det ska jag testa! Har gått en kurs mot oro tidigare! Måste ha verktyg när suget faller på!

Du lever :)
Jag har fattad nu vilka orealistiska förväntningar hade jag på livet förut. Allt skulle kännas bra, vara kul, intressant, utvecklande, bra sömn, bra mående...
Nu har jag lyckats att acceptera att det normala livet innebär dålig sömn, lidande, bättre och sämre perioder, ansträngning.
Det innebär också att jag är medveten att jag har ett mycket bra liv, att vara trött på morgonen är kanske inte hela världen.
Och korta, bra studenter, när jag kan njuta...

Utan KBT tekniker skulle jag aldrig klara mig. Bra grejs.