Har varit på semester i 8 dagar och konsumerat mycket alkohol. De 2 sista dygnen "konstant rus". Inte druckit en droppe sedan i lördags kväll. Inte sugen heller. Så till min fråga: Trots att det är 4 dygn sedan jag drack en droppe, så mår jag fortfarande dåligt. Illamående och dålig i magen, ångest, orolig i kroppen etc. Känner igen mönstret sen tidigare... fast då kanske ett dygn eller så, men INTE så här många dagar. Borde det inte vara över nu?

Marina

Jag har allt mer hamnat i det här med semsterdrickande. Har sista gången också mått skit mycket längre. Någon gång har jag försökt ta en återställare för att jag bara inte stått ut. Följden blir ju bara att det tar ännu längre tid att må bra igen. Mår skit av att jag gjort så här...vill bara komma ur det är. Är ny här

Hej Marina!
Tack för svar. Ja det är vidrigt. Många gånger jag testat med återställare men som du säger så skjuter man ju bara problemet framför sig. Känns som att den här sidan skulle kunna stötta mig/dig. Dricker du ofta? Jag dricker( eller har druckit) 3-4 ggr i veckan.

Marina

Har kunnat dricka rätt bra med vin över lediga helger, så mår jag så skit även söndagen att jag druckit då med. Sedan är ju måndagen skit på jobbet. Mitt i veckan går det bra, men sen är jag där till helgen igen. Man vet ju från början hur det slutar, men tja, blir så arg på mig själv

Du håller dig till vin iaf. Jag dricker det jag kommer över. Kan dricka mitt i veckorna( jobbar oregelbundet). Dricker fort för jag vill ha snabb effekt. Blir alltid för berusad, får minnesluckor, blir ofta konsekvenser efter en "fylla". Är SÅ less på detta, men vet inte hur jag ska bära mig åt. Vill ju inte sluta helt med alkohol, men efter den här semester med flera rejäla blackouts så försöker jag inse att kanske jag måste lägga av helt...

Marina

Jo, men jag känner igen det här med att dricka fort. Det är som ett glas vin bara startar all skit, har gjort dumma saker med och vaknat med minnesluckor. Kan känna igen mig i att jag heller inte vill sluta helt, tycker ju om vin, men undrar med om det går med någon mellanväg.
Har det skit just nu med, en jobbig relation. Vi bråkade i söndags och då löste jag min ångest med en massa alkohol. Mådde skit i måndags, gick och köpte en whisky som jag bedövade mig med, alltså jag måste sluta! Kan ju inte sjukskriva mig pga det här med

Jag känner att jag väljer bort så mycket annat för att få dricka. För min del är det i stort sett alltid effekten jag är ute efter. Kan alltså bara hälla upp ren sprit och dricka för att snabbt få effekt. ALLT blir så mkt enklare och roligare då. ( en stund)..

Marina

Ja, för en stund känns det bra, men det är ju obegripligt att man inte lär sig. Någon timme känns det toppen, men i dagar efter har man världens ångest

Hönapöna

Hej! Det beror på av du menar med hjälper. Antidepressiva påverkar ju hjärnans signalsystem beroende på vilken sort du äter. Jag äter antidepressiva sen 2008 och det var då jag kunde börja dricka obehindrat eftersom ångesten uteblev.

Men precisera gärna din fråga?

Hej! Tack för svar! Har så svårt att formulera mig i skrift. Har ätit typ Zoloft ( Sertranil) sedan 2007 med god effekt. Pga utmattningsdepression. Men det sista året upplever jag inte samma effekt längre. Alkoholproblematiken har funnits längre än så. Fast har väl eskalerat sista 2 åren. Läste på det här forumet hela dagen igår och någon skrev att effekten av medicinen uteblev med alkohol. Vilsen?

Det jag vet är att man inte ska dricka ihop med antidepressiva. Men jag har hört mer att det kan slå helt fel.
Du vet blackouter, fylleryck etc.

Har du funderat på hur din depression skulle te sig om du slutade med A?
Det finns ju ett klart samband mellan stort för A intag och ångest samt depression.

Varför inte testa en månad eller 2?
Det finns de i detta forum som har lagt A konsumtion
på is och sen mått så sjukt bra att dom inte velat ha någon A.

Vilket jag tycker är helt fantastiskt, att man märker hur bra man mår
och inser att A är bara skit.....

Och jag kan skriva under på att man kan ett otroligt bra liv utan alkohol!
Jag tillhör dock de som inte har något val. Bara att lägga ner, finns inget
alternativ för mig. Det i sig ger mig styrka.

Kram

MM

Ellan

Hej,
Jag har ätit Sertralin i snart två år och min läkare sa att en "normalkonsumtion" inte var någon fara men mer intag än så slår ut medicinen. Jag fick medicinen i samband med sjukskrivning (utmattningsdepression). En hög konsumtion av alkohol ger ju ångest till slut och jag visste till sist inte vad som var vad. Drack jag för att jag hade ångest eller hade jag ångest för att jag drack.
Nu kvittar det för min del för alkoholist är jag och ångesten är borta. Jag mår riktigt bra idag och vill inte tillbaka till ett liv med alkoholen. Visst känner jag sorg ibland, sorg över att inte vara som "alla" andra osv. Det enda sättet att verkligen reda ut vad som är vad är ju att sluta dricka. Vilket är skitsvårt, jag vet, men om vinsten är ett bättre mående så kan det kanske vara värt att prova.
Kram!❤

Samma här, har också funderat på det.
Har inte mått dåligt, varit ledsen eller deprimerad sedan jag la av för 6 månader sen.
Så helt klart att det beror på A-intaget. Kul att du också mår bra <3

Mår som en prinsessa. Du vet uppe tidigt, fixar, tränar, hinner med allt roligt jag vill göra.....
Hög fokus på träning varje dag.

Ellan

Grattis till 6 mån!❤ Ja livet utan alkohol innehåller märkligt nog fler timmar och konstigt nog är söndagarna extra långa.
Jag är försiktig med träning då det skulle kunna bli en besatthet för mig men en sund nivå är bara positivt.
Kram!

Tack och kram till er båda!
Känner igen mig i det ni skriver.
Idag är 6-e dagen utan alkohol.
Har ju mer jag läst i detta forum insett att jag "nog" ( vill inte) måste sluta helt med A. Har iaf bestämt mig för att ( om det lyckas) för första ggn på säkert 10 år låta bli A denna helgen. Men vet att det kommer finnas fri tillgång hela helgen.....

Jaha, då är det fredag och ledig helg. Hade bestämt mig för att inte dricka ngt på hela helgen. MEN nu blev vi hastigt bortbjudna ikväll, OCH det har ALDRIG hänt att vi har träffats för att äta middag utan att vi alla har druckit...Ofta har det varit jag som blivit mest och snabbast berusad. Tänker INTE låta detta hända ikväll. Men "vågar" heller inte avstå helt, för då kanske de blir misstänksamma....Tänker att jag kommer säga att jag går på diet och räknar kalorier eller något. ( Vilket jag verkligen behöver, efter ca 10 kg uppgång det sista året) . Håller tummarna för mig själv.
Kram och god helg till er ALLA kämpar! ( Fantastiskt forum, detta)❤

AlkoDHyperD

Förlåt om jag är provocerande, men vill hjälpa dig att ta ett genomtänkt beslut genom att föreslå några frågor att ställa till dig själv. Hur du sedan väljer är inte min sak att lägga mig i.
Är det jag själv som vill ha och tar detta som en "yttre omständighet" att få det?
Vad är jag rädd att de andra ska tänka? Vad är isåfall det värsta med det?
Hur tänker jag mig kvällen som nykter?
Hur tänker jag mig kvällen om jag klarar att dricka som planerat? Kommer jag vara nöjd med bara lite grand?
Vad händer med min tilltro till mig själv om jag väljer att dricka ikväll trots föresatsen att ha en nykter helg?
Finns det risk att jag blir sugen på mer nästa dag om jag retar smaklökarna och den eventuella beroendehjärnan med en liten dos ikväll?
Ha det gott ikväll, hur du än väljer att göra ❤️

Ellan

Hej,
Har din man samma dryckesmönster som du beskrivit i din tråd? Tänkte mer på om du delat dina tankar och oro kring ditt drickande med honom. Ursäkter till att inte dricka finns det många av om du nu inte är redo att vara helt uppriktig. Ibland så har ju vår omgivning sett mer än vad vi själva tror.
Önskar dig en fin kväll.❤

Är hemma nu och endast druckit 3 glas vitt vin på 6 timmar. Känner mig "stolt". Kommer att vakna upp imorgon PIGG. Talade faktiskt liiite om att jag bestämt mig för att dra ner på min alkoholkonsumtion vid middagsbordet. Våra vänner sa då att de faktiskt märkt de sista åren att jag ofta blir "kalasfull". Kändes sååå skönt att få prata om det, om än bara lite. Min man däremot är "dyngfull" och somnade i soffan. Imorgon är en ny dag med andra vänner som kommer till oss på middag....TACK för att ni finns här!! Blir så peppad av er.
Godnattkram till er alla❤