Det här är ingen tråd för att på nått sätt glorified alkoholism och jag kommer fortsätta hålla mig borta.
Det är en vetenskaplig undring.

Sen veckan jag blev nykter (nyår) har jag fått utslag över kroppen, läkarna vet inte vad det är inget hjälper och jag kliar sönder mig. Magen fungerar inte, konstant uppblåst, förstoppad och förstörd. Jag har tappat all social kontakt, pratar inte ens på jobbet. Mina kompisar jag har haft sen barnsben börjar tröttna på att inte få svar. Har inget att säga till dem. Sexlust är bortblåst. Min dagbok har varit tre månader av :( fast bra saker hänt har jag bara känns likgiltighet. (har behandling för depression).

Tog två cider igår och kunde hålla mig till det. Tror att jag någonstans inom mig ville ha bekräftelsen att jag har klarat mig, jag kan utan alkohol! :D (yay mig)

Men vaknar också utan utslag, en mage som fungerar, social och med glädje jag inte känt på flera månader nu. Och detta är nu dagen efter.

Finns det nått vetenskapligt i detta? Finns det nått i hjärnan alkohol ger som jag kanske behöver få i tablettform för att må bra?

Du jobbar med en förändring i livsstilen när det gäller alkohol och längs vägen dyker tankar och upplevelser upp. Fint att du delar med dig, som du skriver är det inte för att glorifiera utan att helt enkelt prata öppet om det du tänker, modigt och klokt.

Det finns inget som säger att människan behöver alkoholen, kroppen försöker göra sig av med alkoholen när den kommer in och den har ingen naturlig plats i kropp eller hjärna som tar emot den. Det låter som du haft en besvärlig tid och i samband med att du tog beslutet att dricka måttligt vid ett tillfälle var du av med alla dessa besvär. Inte konstigt tänker jag att du börjar fundera.

En fundering jag får när jag läser är, du gav dig själv något, ett val för att visa dig själv att du klarat något, en känsla av nöjdhet och tilltro till din egen förmåga igen. Kan det vara själva resan hit, som ger lyckoruset? Finns det annat du någon gång ger dig själv? eller skulle kunna ge?

Varma hälsningar,
Rosette
Alkoholhjälpen

lizzbet

...jag tror att du hade vaknat på samma sätt även utan den cidern. Att det var den tiden din kropp/psyke behövde för att rensa.

AlkoDHyperD

Du har hållit dig vit ett par månader trots dåligt mående. Jag vet inte hur ditt dryckesmönster var innan du slutade vid nyår (eller finns det i en annan tråd?) så det är ju svårt att spekulera i om kroppen och psyket behövt två månader på sig för återhämtning eller om det är något annat som orsakat besvären.
En farlig slutsats skulle vara att gå på tanken om att du mår bra av alkohol och dåligt utan, för så är det ju verkligen inte.
Använd istället den här vita perioden som en möjlighet till omstart och reflektion. Kanske behöver du en vit månad till för att kunnna se resultatet?

... men jag tror vi alla mår bäst av att vara uppriktiga mot oss själva och varandra: jag har precis som du E. haft besvär med magen i några veckor, besvären kom fr.a på natten och bestod i en skavande värk precis där revbenen slutar. Galla? Hjärtbesvär? Cancer? undrade jag. Häromkvällen sa jag att jag skulle ta ett par öl för att bota mig. Svepskäl, förstås. Men häpen blev jag – första smärtfria natten på länge! Sov som en liten gris! Medicinskt oförklarligt? Psykologiskt? Kanske en spänning som släppte? Ja, jag har varit rätt spänd på sistone. Ska nog försöka ta tag i den känslan utan a också. Men nu tror jag i varje fall att det inte var någon allvarlig fysisk sjukdom.