Jag har varit nykter i tre månader nu efter att ha druckit rätt mycket i ca 7 år. Tar antabus.
Tycker det fungerar ganska bra, men märker ju av vissa saker, t ex humörsvängningar. Jag kan bli otroligt sur och grinig ibland och ibland får jag ett starkt sug efter alkohol..

Sen drömmer jag nästan varje natt om alkohol av olika slag, att jag är på fester eller ensam med stora mängder starksprit mm.

Är det någon som känner igen sig? Hur länge satt era abstinenssymptom i?

Har ni några tips emot sug och annat? Har börjat dricka kaffe eller te med citron på kvällarna och det tycker jag är OK men tar gärna emot fler tips.

Hadet bra alla! mvh

wimpeliwimp

Jag hamnade efter rejäl fylla på avgiftningen med hjälp av min dotter. Vaknade på morgonen och förstod inte var jag var HJÄLP!!! Låg inne i en vecka och där träffade jag en som har blivit en viktig vän till mig. Tre dagar efter jag hade blivit utskriven så drog hon med mig på AA`s tolvstegsgrupp där jag skaffade mig en sponsor som jag har gjort dom 12 stegen med FANTASTISKT kan jag säga. Nu så har jag varit nykter i snart sex månader. Jag började med att ta antabus på v.c men min sponsor ville inte jobba med mig om jag tog dom så jag slutade (dock LIVRÄDD utan) men det har gått jättebra för man jobbar med sina karaktärsdefekter i dom 12 stegen och får en helt annan insikt i varför man dricker. Irritation och ilska beror på mental besatthet alkoholismen är indelad i två delar mental besatthet och fysisk allergi. I första steget så inser man att man är kraftlös mot alkoholen och i 10-12 stegen så får man kraft. I början så drömde jag också om alkohol och var sååå irriterad och mådde pyton gick på vita knogar. Nu så är jag färdig med dom 12 stegen men måste för alltid jobba i dom men det gör jag gärna hellre det än att må skit pga alkoholen. Lycka Till!!

Antabus är bra för då behöver man inte tänka på att dricka. Suget försvinner för mig eftersom jag vet att jag inte kan dricka. Den har nog räddat mig många gånger. Den ger inga biverkningar. Många som inte vill ta den och säger att den ger biverkningar vill kunna dricka. Det är min tolkning. Jag har druckit på antabus också och det var ingen höjdare. Höll på att sluta med döden