Jag skriver en ny tråd här nu för att ämnet är ett annat än i min tidigare tråd.

Tror inte det finns några andra än ni här på forumet som kan förstå mitt beteende utan att döma mig! Jag ljög nyss för en släkting som skulle komma och hjälpa mig med bilen att det inte passar ikväll, min förklaring var att jag måste delta i en web baserad utbildning via jobbet som ordnas från USA. Trovärdig förklaring nog, för sånt kan hända ibland pga tidsskillnaden. Men så jag skäms nu!!

Och orsaken till denna lögn...jo, att jag har ca 1.5 liter vin kvar hemma efter helgen som jag vill dricka ifred ikväll. Har redan druckit 2 glas. Dåligt beslut men så är det. Men tänk att jag gör ett sådant här val fast det förstör mig. Hur kan jag få till en förändring?!? Känns så svårt och hopplöst. Fast just nu i denna sekund helt okej med några glas vin i kroppen. Imorgon kommer det inte att kännas lika bra.

anonym11208

Måste du ha vin hemma? Om du inte har vin hemma så kan du inte dricka. "Måste" du ändå dricka, köp en halvflaska. Ta en dag i taget. Känn av känslan hur härligt det är att vakna utan vidrig smak i munnen, se fräschare ut, det går fort att se skillnad på utseendet, man ser ju så mycket piggare ut och framförallt känner man sig piggare, sover bättre, man behöver inte gå upp och dricka vatten mitt i natten och springa på toaletten och kissa ut vinet. Skriv här! Skäms inte! Var snäll mot dig själv och din hälsa! Kram

Drick inte upp allt. Stoppa korken i flaskan eller ännu hellre - häll ut resten?
Du kommer må bättre imorgon om du minimerar skadorna ikväll. Var rädd om dig - du är värdefull❤️ Kram

Drick inte upp allt. Stoppa korken i flaskan eller ännu hellre - häll ut resten?
Du kommer må bättre imorgon om du minimerar skadorna ikväll. Var rädd om dig - du är värdefull ❤️ Kram

anonym11208

Hoppas att du mår okej idag. Idag är det en ny dag, det innebär nya tag! Vi kan väl köra en nykter dag (och kväll.. :-)) tillsammans!!

NyaMagnus

Kul att höra av dig igen!! Trist att höra om din kamp dock.
Tyckte att vi fick en bra kontakt senast här på forumet. Hoppas att du stannar kvar och skriver.

Det där med att ljuga för att kunna dricka tror jag alla i forumet känner till. Jösses vad många gånger jag gjort det. Hemskt att tänka på såhär i efterhand.

Jag vet inte riktigt hur jag kan stötta dig bäst men jag börjar med att fråga hur du ser på framtiden och din relation till alkoholen. Hur tänker du dig att ditt drickande ska se ut? Förstår att du inte vill dricka men är du beredd att bryta helt?

Coco79

Pärlemor - har så många gånger tänkt tanken att jag skall hälla ut resterande vin som jag har hemma, men aldrig blivit så, en bra tanke dock och kanske kunde det bli ett slags avslut...

Vinärgott - jag mådde inte så bra i tisdags så det blev en 'nästan' helnykter dag, dock en öl medan jag packade inför jobbresan ons-tors.

Magnus - jag vill skriva mera här men gör det inte när jag dricker, då skäms jag istället. Tycker som du att vi fick bra kontakt och kan stödja varandra. Det kan vi alla här på forumet. Som svar på din fråga så vill jag inte bryta helt, i varje fall inte än, hoppet lever kvar... det jag mest skulle önska är att bli av med det dagliga suget och tankarna på vin, så att de gånger jag dricker skulle vara mera som en lyx och till fest, ca 1-2 ggr per månad, inte som nu, nästan varje dag. Men vet inte hur jag skall komma dit. Imponeras av dig som lyckats bryta för minst en månad, mitt första mål skulle vara en vecka och det redan känns jobbigt.

NyaMagnus

Hej Coco!

Tack för ditt tillrop! Ja det känns fantastiskt att vara nykter. Jag märker nya positiva effekter varje dag. Ibland små saker såsom att kunna ta bilen och köra när jag vill och ibland större saker.

Jag önskar att du lyckas med dina mål men måste säga att de är vågade.
Jag hade en gång samma mål men jag klarade inte att nå delvis nykterhet. Det slutade med att jag nådde min personliga botten och därmed insikten att det är hel nykterhet som gäller för mig. Jag tål inte att dricka helt enkelt. Den insikten har hjälpt mig bra denna gång.

Jag tyckte,som sagt, att vi fick en bra kontakt och jag kommer att stötta dig när du vill skriva av dig på forumet.

Och du.....skäms inte för att du dricker! Var stolt över att du kommit till insikt om problemet och att du försöker göra något åt saken. Att det inte alltid går som man vill är du inte ensam om i detta forum :-)

Elias

Har legat lågt med forumet, men ska bli mer aktiv igen.
Du har alla insikter, men klarar inte att ta Steget. Steget till att vara a-fri. Känner så väl igen situationen. Jag lyckades bryta (o)vanan och kammar hem vinster varje dag numera. Första tiden var hemsk med djävulsk abstinens, men med den avklingad blev allt bättre och bättre. Även du kan klara det, Coco!
/E

NyaMagnus

Hej Coco!

Vill bara höra hur du har det, är du ok?

//M

Coco79

Hej Elias och Magnus!
Jag mår okej men har inte lyckats med så många nyktra dagar, den senaste var i torsdags...
Nu har jag tre dagar semester på kommande, mån-ons, då en god vän som bor i England kommer och hälsar på imorgon. Och vi har ju för vana att dricka vin och äta god mat ihop, troligen blir det så... som ni hör har jag inte ännu heller bestämt mig för när avslutet blir, eller ett längre uppehåll till att börja med.

Jag har dock funderat mycket på det där med att nå sin personliga botten, har läst om det i ett par böcker, och undrar när det händer mig. Hur vet jag vad det är? Det kanske är självklart sen när det händer, men är det så att jag inte kan bryta innan dess?
Magnus du skrev att du nått din personliga botten, men är det för personligt att fråga vad som hände? Blir man starkare efter det, alltså får en starkare vilja att bryta?
Var det samma sak för dig Elias?

Kram på er!

Malta

Känner igen skammen, men den för egentligen inget gott med sig. För egen del blev allt så mycket bättre när jag började gå på AA och av ren rädsla höll mig nykter i 1,5 år. Sen har det varit upp och ned med A. Nu brukar jag falla för beroendet på helgerna, men måste ge upp A helt, för jag vet hur mycket bättre jag mår utan dess sällskap. Dessutom har jag inte sällskapsdruckit på flera år och undrar när jag passerade gränsen, att jag ansåg det OK att skåpsupa för mig själv. Bästa sättet att bryta med eländet är att testa hur det känns att vara nykter litet längre t ex en månad.

Elias

Min personliga botten var nog dagen före nyårsafton. För mig fanns inget alternativ till att sluta dricka. Mina första nödrop finns i min tråd under "Dricker jag för mycket?".
Är du inte vid den punkten nu, tror du? Rätta tidpunkten för att välja en längre vit period infinner sig aldrig, utan den är alltid nu! Annars kan man vänta och skjuta upp i all evighet...
Samma tips som förut: välj att vara vit några veckor och få distans och perspektiv. Vinsterna med att vara nykter kommer att rada upp sig för dig. Bättre och bättre dag för dag....
Kämpa på!!!

NyaMagnus

Hej Coco!

Personlig botten är nog just personlig och ser olika ut för oss alla. I mitt fall var det så att jag kunde inte vara nykter men fann ingen glädje i att dricka heller. Drickandet var nödvändigt ont för att slippa må dåligt men dagen efter var det ju värre osv....
Detta i kombination med diffusa smärtor över bröstet, lever och njurar gjorde att jag fick dödsångest. När jag sedan kom på mig själv att vara hemma från jobbet för att dricka ett par dagar så blev jag rädd. Har nog aldrig varit så rädd i mitt liv.

Rädsla för att dö, att förlora familj och jobb, vänner.....

Där nådde jag min personliga själsliga botten. Sedan dess har det gått förvånansvärt lätt. AA ger mig så mycket personlighetsutveckling och stöd. Jag sökte mig till AA för att samla på mig verktyg i händelse av sug och risk för återfall. Jag fick verktygen och så sjukt mycket mer. Hittat en rad brister hos mig själv som behöver adresseras och hanteras för ett nyktert liv.

Ge inte upp Coco! Kan jag så kan du! Jag har normalt sett ingen karaktär alls nämligen :-)

Sköt om dig!

//M

Coco79

Nu skall jag igen försöka mig på nykterhet, en dag åt gången, första dagen är idag. De senaste två veckorna har jag varit nykter endast en dag.

Något bra har i varje fall hänt och det är att det var mycket givande när min vän från England var här på besök, för då pratade vi om vårt vindrickande. Jag har vetat att hon en längre tid kämpat med att gå ner i vikt och hon har nämnt att hon dricker mycket vin. I januari i år hade hon haft en hel vit månad. Det är mera än jag klarat av! Vi pratade om risken att bli alkoholist (jag är ju det redan! fast det erkände jag inte åt henne...ännu), men vi bestämde att vi skall stötta varandra till en hälsosammare livsstil som innebär mindre vin, viktnedgång och lätt motion. Om vi lyckas skall vi planera in en vandringsresa tillsammans till hösten. Vi skall ringa varandra två gånger i veckan och höra hur det går. Denna förändring börjar för mig idag, min vän började redan förra veckan.
Ser fram emot detta projekt men det svåraste blir att låta bli vinet. Saknar det redan idag.

NyaMagnus

Bra beslut och bra upplägg!
Jag firar 60 dagar idag. Mår sjukt bra. Har hittat vänner i AA (en i synnerhet) som jag har daglig kontakt med och som ger mig mycket stöd bara genom samtal. Tror du kommer att uppleva samma sak med din kompis.

Kör hårt! Du fixar det!

//M

Coco79

Usch vilket jobbigt sug jag hade idag. Det började redan efter lunch men blev värre kl 16 när jag slutade jobba och jag velade fram o tillbaka i nästan 2 timmar om jag skulle åka o köpa vin eller inte. Blev störd på mig själv att jag använder så mycket tid till dessa tankar, för då kan jag inte samtidigt göra något vettigt. Var rastlös och gick runt hemma, sorterade papper, läste här på forumet och visste inte vad jag skall ta mig till! Ville ju klara en till nykter dag.

Som tur var vädret bra och jag behövde komma igång med att kratta i trädgården, har inte hunnit eller orkat det ännu i vår. Så jag gjorde det och det var skönt att vara ute och få igång kroppen lite. Men tankarna på vin var med mig hela tiden. När jag kom in var det som tur nästan redan för sent att åka iväg och köpa något, och imorgon är det ju stängt. Så på något konstigt vis fick jag till en nykter dag, och imorgon också! Är NÖJD nu!

Men samtidigt kan jag inte låta bli att vara störd och arg på mig själv för att jag låtit det gå såhär långt.

Stort GRATTIS igen till dig Magnus till dina nyktra dagar!!