Det va ett tag sedan jag skrev här.. jag kastade ut min man vid nyår då jag fick veta att han vart otrogen och skyllde det på alkoholen. Han drack varje dag de senaste 3 åren. Till och med morgonen då vår son föddes :(

Efter jag kastat ut honom gjorde han flera förändringar i livet. Han sade upp bekantskapen med två personer vars vändkap enbart handlade om att dricka. Han bytte nummer och överlät all kontakt med kunder (inom pubbranchen) till sin kollega samt slutade dricka. Så han fick komma hem igen.

Det blev en markant förändring.. från att sova bort dagarna och inte oka leka med barnen till att både lämna och hämta dem tidigare.. vi ändrade rutinerna hemma för ett bättre samspel och det kändes som allt kunde bli bra trots allt...

Det höll i ca 2 månader sen kom klagandet över att han blev behandlad som ett barn som inte kunde få ta en öl till maten/matchen etc.. sen började han komma hem sent från jobbet utan att säga något för att dricka en öl med en kompis.. han började köpa med sig vin hem efter jobbet och även vitt till mig ( vilket han aldrig gjort innan och slutat med nu)

Idag sade jag ifrån att det börjar bli som förr igen! Han sover sämre på natten och vill sova på dagen.. han är grinig och kommer sent från jobbet.. han har kontakt med en av vännerna igen som också är alkolist. Och han har gått tillbaka till att inte tycka det är så farligt om han dricker några öl då och då..

Jag vet inte vad jag skall göra nu.. jag vill inte tillbaka till så det va innan..men jag älskar honom och vill dela mitt liv med honom.. men jag behöver mer tid att komma förbi otroheten och hitta en balans med hans alkoholproblem. Framför allt vill jag att barnen ska må bra.

Min man blir väldigt lätt arg när han dricker vilket ofta slutar med att han skäller på barnen om de vill leka och han är "trött"

Blir så himla trött av det här...

Bedrövadsambo

Har tyvärr inga råd att ge dig förutom detta: Stå på dig! Prata med honom när han är nykter. Utgå från dig själv "Jag blir orolig... vill inte.. " osv. Kräv nolltolerans, annars måste han flytta. Igen. Styrkekram ❤️

InteMera

Ja "dansen" är lång har och många svängar med en alkoholist i familjen! Tycker det var storsint av dig att ta tillbaka honom efter så kort tid om han varit otrogen. Tacken du får är att han efter bara två månader igen håller på och halkar in i det gamla mönstret, inbillar sig att bara någon öl inte spelar någon roll och att det är ditt fel han inte får dricka mer. Det tyder på att hans skärpning senaste tiden efter han fick flytta hem endast handlat om att han ansträngt sig för husfridens skull, inte för att han på riktigt sett varför han måste ändra sitt sätt för all framtid. Du blir anklagad för att vara kontrollerande och småaktig, när det är han själv som inte klarar av att låta bli ölen och de gamla vännerna med dåliga vanor.

Försök för all del prata med honom, när han är nykter och försök få honom att förstå varför det inte är ett alternativ nu heller att gå tillbaka till hur det var. För honom kanske det skulle kännas bra där han fick dricka, sova och strunta i föräldra ansvaret men gör det klart för honom att det inte funkar för dig. Berätta hur det får dig att känna, vad du oroar dig för.

Tyvärr finns det inga rätta svar eller lösningar i dessa situationer mer än att du måste bestämma vad du orkar leva med, vad som är viktigt i livet. Styrkekram till dig!