Har under en tid börjat fundera över allt.
Är inte så att alkoholen har mig undrar ett stadigt grepp, men berusningen har det.
Jag bryr mig inte om det är alkohol, gräs eller andra läkemedel som får mig till att glömma verkligheten lite.
Är 27 år gammal och sen iallafall 13 år tillbaka har jag känt att när jag är ensam och berusad så är jag som lyckligast och samtidigt olyckligast..
Vad ska man göra för att övervinna denna ständiga förhoppningen om att vara nykter, och samtidigt lycklig ?
Personligen känner jag att jag försöker med allt. Jag motionerar, jag försöker hitta något annat att fokusera på ( hus, hund, mc, jobb) men jag kommer aldrig undan känslan av att livet är lite bättre när jag är ute i "berusningens" värld.

Poetrym

..kanske fortfarande är, fast med bättre impulskontroll.

Jag har mer el mindre levt i berusning ända sen 13 års ålder (första fyllan)
Alkohol följde med ett tag och vid 15 började jag röka , det bytte jag sedan ut till ecstasy, mdma , amfetamin, koks, tramadol ( en galen fest "period" som varade i typ 1 år )
Ramlade sedan in i en och flera , många lsd resor och drack då ingenting als, blev vegan o tyckte mig glömt bort att alkohol o andra droger ens existerat i mitt liv..
Bytte med tiden ännu en gång berusnings taktik och körde ner mig i ett varje dag missbruk på amfetamin, som varade i 2 år.
Hur jag lyckades en dag bara bryta det är för mig en gåta. Har sett många jag på den tiden hade runt om mig o deras tappra men misslyckade försök.

Jag flyttade o bytte stad, o sedan dess har jag varit "lagligt berusad" med andra ord endast (miss) brukat alkohol.
Idag håller jag mig till endast helger , där jag går all in istället..

Jag vet inte riktigt vad jag kan säga dig för att hjälpa dig annat en att du inte är ensam i hur du känner.
Men någonstans längs vägen så kan faktiskt saker förändra sig , även om det inte resulterar i att ens situation förändras till allt det man vill o strävar efter på en gång så är det tillräckligt med alla dessa små (samtidigt stora val) som sakta med tiden formar en frammåt.

Ser jag tillbaka på mitt liv som helt klart florerat i totalt kaos så är jag ju nu på en helt annan plats i livet en förut.
Men fortfarande älskar jag att försvinna i en berusning där jag slipper ansvar och verklighet.

Så grund orsaken till mitt problem finns ju helt klart kvar , och jag flyr fortfarande. Men jag har under lång tid gjort små val annorlunda - vilket ju till synes tagit mig bort från en stor del andra sorters droger , fått mig till att starta eget företag, satsat på kontinuerlig träning , äter hälsosam mat..

Men , det där ekande hålet som hela tiden finns kvar inom mig är ju kvar. Och som fortfarande påverkar mig negativt, om än i mindre utsträckning.

Jag vet med mig att jag flyr från upplevelser och trauman som jag inte bearbetat , kanske ligger det i grunden även för dig.

Det bästa är att börja prata om det högt , om än bara för dig själv och oavsett vilka orsakerna är.

Skriv , dela med dig. Här finns det ingen som dömer och alla är vi individer som räknas.

Tillåt din hjärna att reflektera och tillåt känslorna nå dig , kanske kommer du att kännas vid någonting helt nytt att bygga och forma lite av livet uppepå?

Enkamel

... fantastiska ord och en uppmuntran som för tillfället verkade funka. Iallafall någon dag.
Men nu ligger jag här och tänker tillbaka, en månad har gått och jag har faktiskt inte gjort någon förändring.. har missbrukat alkohol och även annat näst intill varje dag igen, förutom de få dagarna efter jag läste svaret..
Återigen är man i någon slagsmål förändringstankar igen, men varför skulle denna gången vara annorlunda än det 100-tals andra gångerna?

Är jag så pass gången att det kanske inte finns någon mening med att ens försöka tro att jag skulle kunna förändras ?

Jag kryper mer och mer ner i tanken att det kanske bara är att acceptera att det är så här det kommer förbli, inte ens 30 år fyllda och redan är det för sent.

Jag vet inte längre.

Li-Lo

Välkommen, igen. Så fint att ha dig här. Du ger dig en chans! Vi så många chanser vi ger oss. Kan ju låta lite väl "snusförnuftigt" men jag tänker att du är något på spåret gällande dig själv och vad som är hjälpsamt för just dig. Stöd & uppmuntran!

Du skriver här, sätter ord på vad du faktiskt känner just nu vilket är ett första steg för att göra just annorlunda. Kanske en förståelse och acceptans för nuet. Du känner dig nedstämd, oroar dig för framtiden som ännu är oskriven och framför allt du är här och du vet att stöd från andra är avgörande för dig.

Jag blir lite nyfiken på var du kan finna stöd utöver forumet? Hur ser dina eventuella vårdkontakter ut? En del är hjälpta av exempelvis AA, hur tänker du om det?

Fortsätt gärna skriv, din närvaro kan göra skillnad, för dig och för andra. Du är på väg.

Varma hälsningar Li-Lo
Alkoholhjälpen

Försök skriva även om du ännu inte lyckats ta ett nyktert steg. Jag tror att sätta ord på sina upplevelser kan göra skillnad, precis som Li-Lo skriver här ovan. Framför allt tror jag aldrig det är för sent!! Läste ett inlägg igår av någon som är 72 och kämpar med sin tillnyktring. Du skriver att du är knappt 30, tänk på att livet är långt och att du har många dagar kvar att må bra på!!

Enkamel

3 juni var jag senast inne här. 4 månader.
Önskar jag kunde säga att jag har gjort framsteg men då skulle jag ljuga.. har nu nyktrat till efter 11 dagar i ett konstant rus efter jobbet på gräs. I fredags tog jag även upp flaskan och skiljdes från den först inatt..
Denna gången känns inte alls annorlunda än alla de andra gångerna jag har sagt det varit dags för en förändring.

Fast jag måste hålla mig uppe, måste försöka med allt jag kan denna gången.

Denna gången ska jag inte ge med mig, denna gången ska jag ge ett annat svar än de gammla vanliga 'nästa gång'.

DetGårBättre

Jobba med måendet. Sen tänk "jag får men vill inte". Kanske hjälper? Jag har själv tidigare kämpat med "jag ska inte", men nu känns det enklare för mig. Bestämde mig för att jag inte vill, precis som jag inte vill hoppa bungyjump!

Enkamel

Jag ska försöka med det, tyvärr måste jag säga att de senaste dagarna har varit helt fruktansvärda. Sovit 2 timmar per natt och mått fruktansvärt. Vilket ledde till att jag ikväll har druckit en hel del igen... Men sitter ändå och tänkdr att jag inte ska ge upp.
En del av mig säger det iallafall, även i berusningen, vilket måste betyda något...

Imorgon kommer en av mina faddersöner och hans föräldrar på besök för första gången sen dopet för 2 år sen.. hoppas jag inte mår för dåligt för att kunna vara den jag vill vara ibför honom...

Jag känner flr första hången på länge att jag inte ger upp iallafall, jag vill ändå mitt i verusningen vara en bättre människa, och vill förändra mig..

"Just cause you got the monkey off your back doesn't mean the circus has left town "

Enkamel

5 dagar, 5 ynka dagar änsålänge.
Går inte en timme utan tanken "ett glas gör ingen skillnad"
Jag vet i grund och botten att det gör all skillnad i världen, så därför har jag hållt mig undan...
Men det är svårt, fruktansvärt svårt.
Tror jobbet räddat mig änsålänge, och ren vilja att detta är gången jag förändras.

Snart kommer helgen. Den fruktansvärda helgen.

Har tagit ett stort steg i veckan och det var att erkänna för barndomsvän om mina problem, han var väldigt chockad., så dölja det har jag ju lyckats med iallafall..

Huset är tomt på alkohol och är nog ett krav för att klara hålla mig borta, önskar bara att suget åtminstonde kunde bli mindre och att ångesten kunde släppa taget, bara lite iallafall. Så jag får en bekräftelse på att jag är påväg..

Snart läggdags, värsta tiden på dygnet.
Ännu en dag väntar. Ännu ett stäck i kalendern...

Enkamel

13 dagar har gått..
Tanken är kvar, ångesten likaså.
Har börjat drömma, drömma om berusningen i olika former. Ett spratt från hjärnan som försöker inbilla mig att det är bättre..

Jag kämpar på..

AlkoDHyperD

Med tanke på att du även rökt på har du flera olika sorters abstinens att hantera. Gräset tar mycket längre tid, efter vad jag förstått.
Så att det är svårt fortfarande är inte så konstigt.
Desto större eloge till dig, att du hänger i!
När belöningar i form av bättre mående låter vänta på sig är det lätt att ge upp. Gör inte det! Du har kommit en bra bit på väg.
Kram

Enkamel

Urholkat och på repeat.
Här igen, läskigt längesen jag var inne. Känns som det var förra veckan, men är i verkligheten 3 månader sen.

Jag har inte hållt mig dessa månader tyvärr. Jag har nog varit ännu djupare än någonsin förr..
Var nykter ett bra tag, över en månad.
Men sen ner, ner ner igen...

Fruktansvärt vad ens eget huvud kan ställa till med. Hur in i helvetes dåligt man kan funka, och hur destruktiv man kan vara mot sig själv.
Och samtidigt inbilla sig att man mår bättre på det viset..

Jag har nu iallafall varit nykter i över en månad igen.. exakt hur länge vet jag inte, då jag inte tänker räkna dagarna denna gången.

Mott största problem just nu är faktiskt humörsvägningarna. Är ena dagen så långt upp i det blå och min omgivning undrar varför jag är så glad för, för att nästa dag vakna upp arg och bitter utav bara helvete.

Jag kommer hitta hem, frågan är bara om jag inser när jag är framme.

/ EnKamel