Dricker varje dag, genomsnitt 1-2 flaskor vin.

Jobbar och sköter mig exemplariskt utåt sett.

Har en inre konflikt om att sluta eller ej. Kan inte tänka mig ett liv utan ah.

Delirium.

NyaMagnus

Hej och välkommen!

Jag har varit vit ett tag nu och ibland slås jag av tanken att jag nog inte hade så stora problem (Läs alkoholen försöker lura mig igen). Gick in på sidan alkoholkollen på nätet och gjorde testet med en volym jag drack innan jag slutade. Resultatet blev: "FARLIGT!!"

Mitt drickande motsvarade den yttersta skalan på eländet. Vad drack jag då? Jo, ca 1-2 flaskor vin om dagen.

Det var en bra påminnelse för mig och jag dödade snabbt alkoholens listiga attack. Så svaret på dina funderingar är att du dricker på tok för mycket för att kunna andas ut.

Jag känner väl igen din situation och önskar att jag kunde släta över saken för dig men det vore direkt taskigt. Ditt drickande kommer med allra största sannorlikhet att eskalera om du inte stoppar i tid.

Nu till utmaningen. Du verkar inte klar över att du vill sluta än. Det måste du bli annars är det väldigt svårt. Du måste vilja sluta av egen fri vilja. Då kan vi hjälpas åt att nå nykterheten.

Tag en ordentlig funderare och fatta ett beslut. Förslagsvis testar du att vara nykter ett tag. ge försöket 10 dagar så ska du få se skillnaden på ditt mående, ork och livsglädje. Som en klok nykter alkoholist sade till mig en gång: "Vad har du att förlora, det är ju bara ett besök på bolaget och en eftermiddag så kan du ju vara tillbaka om det livet var bättre" :-)

Berätta gärna vad du bestämde dig för. Vi är många som stöttar om du vill vara nykter.