Sedan jag skrev sist för två år sedan har det verkligen escalerat.

Jag fick sådan ångest efter ha druckit en sjuttis om dagen i någon vecka. Jag började 7:00 på morgonen när familjen gått hemifrån, söp på under dagen och tog underhöllsdrack (5-7cl i timmen) på kvällen och ökade när de gått o lagt sig.

Hade sådan abstinens att jag inte kunde dricka ett glas vatten på morgonen utan att spilla om jag inte började första glaset med 10cl vodka. Sen fungerade jag igen och blev "normal".

Jag slutade tvärt en dag - låg o skakade, svettades, svår ångest och hade så ont i magen. Efter två sådana dagar sökte jag akut. De var helt underbara på akuten, ingen som fördömde, alla gav beröm och de tog mängder med blodprov. De tog mig verkligen på allvar.

Däremot var de oroliga om jag skulle få svårare abstinens och övervägde att lägga in mig, men det motsatte jag mig.

Aldrig har jag tänkt så mycket på alkohol som nu.

Hur många dagar har du varit nykter nu, om du har varit det? Får jag fråga varför du inte tog emot erbjudandet om inläggning? Där skulle du ju få adekvat hjälp att komma genom den här första svåra tiden.
Välkommen hit och skriv gärna och berätta!

Janne

Om man bortser från en halvflaska vin igår som jag drack utspridd över hela dagen för att överhuvudtaget kunna dricka ett glas vatten eller skriva på datorn så är det sedan i onsdags.
Jag hade verkligen ingen lust att lägga in mig, trivs inte i sjuksalar och skulle säkert få än mer svårare ångest än jag får hemma.

Får jag återfall med samma sanslösa ångest i eller så tungt drickande framtiden kommer jag inte tveka. Det här är första gången jag sökt hjälp och bara att ha gjort det och berättat för den absolut närmsta omgivningen att jag faktiskt sökt hjälp är ett jäkla steg som jag är mycket nöjd med.

Detta borde jag gjort för två år sedan, men det blir lite om med tandläkaren, man är rädd att få skäll när man går dit.

Det kanske blir annorlunda än du tänkt dig att ligga inne, och dessutom är du ju inte där på tvång, utan frivilligt. Du får hjälp med mediciner att ta ned ångesten, lagad mat, och kanske behöver du b-vitaminsprutor, etc. Du får lugn och ro att ägna dig att komma på fötter igen. Starkt av dig att du orkar ta itu med problem som du nu gör och trots allt. Det är aldrig försent. Ta ett steg i taget, stabilare för varje dag som går!

Janne

De tyckte jag skulle ta något som heter benzo för att minska abstinensen och ångesten. Jag googlade på det och nästan alla träffar var på hur benzo är att kombinera med alkohol. Så jag tackade nej till det också, jag behöver inte mer saker att åka dit på utan färre.

Läkaren pratade just om B-vitaminer och jag fick en påse dropp med massa vitaminer, mineraler etc. Efter några timmar mådde jag bättre och blod/levervärdena var inte riktigt så katastrofala som jag trodde - det kan till o med kanske lösa sig om jag bara slutar att dricka.

En timme, en dag, en vecka - tack för att du skriver tillbaka. Det här är bra hjälp!

Du ska absolut inte vara rädd för att ta benzo under uppsikt i detta läge! Det är en utmärkt medicin rätt använd. Du kommer naturligtvis inte att blanda den med a. Kortidsanvändning i ett läge som det här är riskfri så vitt jag kan förstå. Diskutera gärna saken med läkaren!

Janne

Övriga familjen sade hejdå och det första jag gjorde var att gå ut i köket för att göra en drink eller hälla upp ett glas vin.

Kommer in i köket och känner att jag inte alls är sugen på någon alkohol* och förundras och skräms hur vältrimmad min hjärna har blivit kring alkohol.

* Att hemmet är tömt på alkohol underlättar också

Janne

Sitter som vanligt och jobbar i offentlig miljö på eftermiddagen som jag gjort i så många år. Då alltid med ett glas kylt vin bredvid datorn.

Jag är så jävla nöjd att jag beställde en kaffe istället för vin idag. Jag dricker ju knappt kaffe. Fast o andra sidan sitter jag bara o tänker på att jag inte beställde vin så nått jobb blir det ju inte gjort...

Grymt jobbat, att bryta rutiner är nog det svåraste av allt. Jobba på nu och håll dig nykter.

Janne

Beställde min första 0.0% öl i hela livet idag. Smakade inte som "riktig" öl och inte blev man gladare heller. Men det kändes lite friskt iaf. ALLA andra sitter och dricker vitt vin runt omkring på borden, stackars alkisar tänker jag. :-D

Jag tycker faktist att vissa alkoholfria öl är riktigt goda, de ger ju inte kicken men du lurar iallafall beteendet och att ha en alkoholfri dryck bredvid sig är ju klart bättre än alternativet.

Janne

Jag har köpt några riktigt goda 3,5% på ICA några gånger.

Men om man låtsas att man aldrig smakat god öl så funkar det jag dricker nu. Herregud, jag har ju satt i mig 15 Norrlands Guld, Maristed, Falcon och Pripps andra dagar, och det är sannerligen inga goda öl de heller. :-D

Sen vet jag inte riktigt hur kroppen hanterar ens den lilla mängden alkohol som finns i en 3,5a. Det kanske triggar något monster som jag absolut inte orkar möta nu, jag har fullt upp med det psykologiska. Sen har jag en lätt leverinflammation så bara det är en bra orsak att inte chansa.

AlkoDHyperD

Jag tror allt som påminner hjärnan triggar suget. Om inte direkt så undermedvetet. Jag har märkt att om jag använt handsprit under dagen kommer alkoholtankarna oftare ett tag efter. Även åsynen av spritflaskor slängda längs vägkanten kan väcka ett kort begär, svårt att undvika sånt, men ändå ett tecken på att hjärnan tar emot intryck från alla sinnen. Smak, lukt, syn, hörsel, känslor, sinnestillstånd...
Jag skulle inte dricka alkoholfritt om det påminner om "the real thing". Även om du inte blir påverkad kan monstret vakna.

Janne

Idag blev det bra åtminstone. Så fort jag fick ölen slutade jag fokusera på vad alla andra drack och kunde jobba istället. Försökte beställa en till men såg ingen service sen glömde jag bort det. Haha, hade INTE hänt om det var ett glas vin jag ville ha.

En 3,5 öl = 4 cl starksprit så det är mer än man tror i skiten. Och alltså då 24 cl i ett 6 pack :(
Triggas också av doften av handsprit har jag märkt. Och även jag håller mig från
A-fri öl och vin. Fan blir jag inte full så kan jag lika gärna skita i det och dricka vatten.
Jag vill bli ultrafull om jag ska dricka öl. Punkt!
:D

//MM

3.5% klassar jag som alkoholhaltigt, jag klassar till och med lättöl som ligger på 2.2% som alkoholhaltig. Min gräns ligger på 0.5% och jag dricker både vin och öl under denna gränsen, det fungerar bra för mig och triggar inget extra - däremot tar det bort udden från suget då jag får en dryck i handen och det mentala att jag fått vad jag vill har lösts. Jag experimenterar hellre med detta än att vid ett sug springa till bolaget och handla starkare varor.