Är så trött på mig själv ! Har fram tills igår druckit mig ordentligt berusad (ca 1-1,5 falska vin per kväll) under 4 dygn i sträck! Var inte ens sugen på alkohol första kvällen men av ren tristess och vana gick jag och handlade vin! Blir fruktansvärt lätt bakfull och drabbas av mycket stark ångest då, vilket gjorde att det känts som en bra idé att fortsätta dricka för att orka! Igår som var den första nyktra dagen drabbades jag av kraftiga svettningar och skakighet här det värsta illamåendet lagt sig! Kunde inte sova på natten, vaknade hela tiden, kallsvettig av mardrömmar! Hemska verklighetstrogna mardrömmar!! Är det tecken på abstinens? Idag känns det lite bättre och jag tvingade väg mig själv till jobbet men mår dåligt av psykisk ångest! Är verkligen rädd för mig själv! Känner inget sug efter alkohol innan jag börjar dricka sådär kopiöst, ibland bara händer det eller så gör jag det för att jag ska orka eller våga ta mig igenom olika sociala situationer... vet inte hur jag ska sluta??? Vill aldrig mer må som jag gjorde igår. Troddde på riktigt att jag kanske skulle dö!

Rosen

Många är vi som kämpar med alkoholabstinens. Det brukar ta några dagar att komma ur det värsta. Själv har jag haft en period med drickande sedan den 6 maj och först idag lyckats bryta. Före dess var jag helt alkoholfri några månader. För mig är det oftast stress eller känslostormar som utlöser en ny period, men det kan även vara social ångest. Följden har för min del blivit att jag ofta undviker att utsätta mig, men det blir ju också rätt tråkigt i längden.
Man får försöka hitta nya sätt att leva sitt liv på. Många klarar det ju och vittnar om någon slags pånyttfödelse.
Eldvatten är inget att leka med helt klart.
Hoppas du mår lite bättre snart. Jag skall också kämpa mig igenom nu. Hu!

Janne

Skriv gärna ner hur du känner dig, hur tankarna går, hur du mår och hur extremt jobbigt det är nu när du är mitt i abstinensen.
Ta fram den lappen ofta i början på ditt nyktra liv - det motiverar mig att göra så i alla fall.