Hej! Här är min historia. Jag har ett ansvarsfullt arbete och vuxna barn men efter skilsmässan lever jag som om jag fortfarande var tonåring på helgerna. Jag dricker ofta och går ut och roar mig (läs blir full) Jag är så trött på mig själv och mitt beteende men nästan varje helg blir det samma sak. Jag är ofta bakfull och seg dagen efter och sover länge, då får jag inte gjort det jag hade tänkt mig. Jag måste sluta dricka alkohol helt och "bli vuxen".När barnen var små var jag en ansvarsfull mamma men nu när de har flyttat hemifrån är det som om jag har återgått till ungdomens ansvarslösa och bekymmerslösa liv. Detta håller inte längre och det är alkoholens "fel". När jag dricker är det som om jag tänker att allting löser sig och jag har ingen tanke på morgondagen.Dagen efter ångrar jag mig och önskar att jag hållt mig nykter för att orka få gjort något vettigt istället för att ligga och vara bakfull mesta delen av dagen .Är det någon här som känner igen sig eller är jag ensam om detta patetiska levnadssätt?

Evigt ung

Det är ju det jag är, helgalkoholist! Usch vad hemskt det låter....men samtidigt får det mig att inse att jag måste bryta detta beteende innan jag blir heltidsalkoholist. Jag har läst här i en månad och beundrar er alla som kämpar för att sluta helt. Nu har jag erkänt för mig själv att jag är alkoholist! (Jag dricker vin mitt i veckan också ibland) Jag inser att jag måste bryta detta mönster. Nu blir det en vit månad hoppas jag, är bortbjuden på fest nästa helg .

Evigt ung

Tack för uppmuntrande ord, det behövs! När man börjar se tillbaka på de senaste åren skäms jag faktiskt. Det är som om jag har fallit tillbaka i tänk att det är kul att festa och ta dagen som den kommer precis som när man var ung. Jag kan se att det nog har varit ett sätt att fly från verkligheten och slippa ta tag i jobbiga känslor. Det här också hänt att jag druckit (för mycket) vin mitt i veckan när jag varit ute och ätit med någon kompis. Jag ska läsa din tråd Vilja, mitt mål är att få mer livskvalitet genom nykterhet. Jag inser att jag behöver stöd här och att jag inte är ensam om detta.

Evigt ung

Vad jobbigt allting blev nu då när jag upptäcker att jag har lurat mig själv de senaste åren. Jag har trott att jag är lycklig och har ett kul liv i festandets tecken. Är bakfull och seg men har tänkt att jag kan "unna mig" en slappardag eftersom det är så stressigt på arbetet. Såhär har jag ju tänkt nästan varje helg i flera år. Tänk så mycket kul och vettigt jag hade kunnat göra istället.Motionera, köra och hälsa på vänner, läsa böcker m.m. Istället hamnar jag ofta i soffan framför Tv:n och slötittar på meningslösa program.När måndagen kommer är jag inte så nöjd med mig själv och min helg. Det känns som om jag är i ett ekorrhjul det går inte framåt utan bara runt i samma spår. Men det är glömt nästa helg, samma visa igen och igen. Jag ska nu göra som många andra här och räkna nyktra dagar, det kanske kan hjälpa minnet på traven nu när det är långhelg.

Evigt ung

Ja, idag är det inga problem att hålla mig nykter, Jag drack nog 6-7 glas vin igår i glada vänners lag och är bakfull idag. Jag har aldrig kunnat ta mig en återställare, tack o lov, för när jag är bakis är vin det sista jag vill ha. Men jag gjorde inte bort mig och har inga minnesluckor denna gång i alla fall. Det här annars hänt alltför ofta. Usch så mycket pengar jag har lagt på att fördärva mig själv!!!

Evigt ung

Jaha, nu kom bakisångesten trots att jag inte gjort eller sagt något dumt igår. Jag drack 6-7 glas vin från kl.18-23.30 och blev "lullig". Jag måste skriva allt negativt om alkoholen här och läsa när jag blir sugen på vin igen. Ångest och en rädsla för att bli avslöjad om att jag inte kan hantera alkohol på ett normalt sätt. Jag vill bli nykter och ha energin tillbaka. Har legat i soffan största delen av dagen och varit seg och slö. Så meningslöst!

AL

seg och
slö....o väder som gör att man borde vara ute å njut
...så jäkla meningslöst....

Evigt ung

Nykter idag! Den beska sanningen är att jag mår dåligt över mig själv och mitt drickande/festande de senaste två åren. Jag har vaknat upp ur min "festdimma". Jag ville så gärna att livet efter skilsmässan skulle vara en fest och försökte få helgerna till att bli det med hjälp av vinet. Ibland alldeles för mycket!!
Jag har gjort bort mig på olika sätt, ringt och skickat sms när jag varit full. Usch!! Idag är jag nykter, inga problem, men vet att suget efter fest (att bli full) kommer till helgen som ju börjar redan på onsdag denna veckan.

Evigt ung

Nykter! Men var nära att ta svängen inom Systembolaget av gammal vana när jag handlade mat inför helgen? Dessutom for tanken genom huvudet att jag kan ta ett glas (som säkert hade blivit flera) ikväll när jag städar för att allt ska vara fixat så jag kan leva mitt bekymmerslösa liv i helgen. Det liv som innebär festande med mottot "Lev idag, man vet ju aldrig något om morgondagen"
FEL!!! Jag vet ju precis hur morgondagen blir....bakfull, seg, slö och ångest över att man sagt eller gjort något pinsamt!
Är suget bara en dålig vana eller ett beroende? (Jag vet ju egentligen svaret innerst inne....)
Jag köpte en flaska alkoholfri cider istället! ?

Evigt ung

Nu börjar det komma sms med frågan om jag ska med ut och dansa i helgen. Direkt rycker det i "festnerverna"... Kanske jag kan det om jag dricker alkoholfritt hela kvällen?!? Jag vill ju inte bara sitta hemma och ha tråkigt... Jag är ju evigt ung (obs! Ironiskt och patetiskt)

Evigt ung

Känner konstigt nog inget sug efter alkohol idag. Har sovit dåligt i natt och är mest trött. Jag var och fikade med en kompis på eftermiddagen och kom hem för en stund sen. Nu är Systembolaget stängt och jag har inget vin hemma. Jippie, då klarade jag det idag också! ?
Bävar lite för resten av helgen då jag är bjuden på fest på lördag och vänner som vill ha mig med ut och dansa på fredag.
En dag i taget....
Trevlig helg på er, hoppas att den blir vit för oss alla!

Bedrövadsambo

Du överlever en hemmahelg. Och världen klarar sig fint utan dig. Jag lovar. Just nu är din nykterhet viktigast. Eller hur? Dricka alkoholfritt hela festkvällen? Nä, så blir det nog inte.

Evigt ung

Tack "Bedrövad sambo" för ditt inlägg! Just nu ger du mig en ENORM styrka. Om jag är helt ärlig tror jag nog inte heller att jag klarar alkoholfritt hela kvällen. Är det fest då är det ju fest enligt mig! (Vilket är lika med att bli full...) Morgondagen är då långt borta och jag kommer att leva för stunden, här och nu!
NEJ jag ska inte gå ut och dansa eller gå på fest, du har helt rätt! Jag är inte redo för det och ska skylla på att jag är sjuk och har fått feber. En nödlögn är väl ok för att klara nykterheten?
Ha en trevlig vit helg! ?

anonym17136

Evigt ung .. En nödlögn eller s.k. vit lögn är helt ok och ibland nödvändig för att klara nykterheten ..
Kommer följa din resa .. Stort Lycka Till , Kram Lerigen

Bedrövadsambo

Nödlögner av den typen är alltid rätt! Det är dock inte okej att sjukskriva sig från jobbet när man är bakfull... Du överlever en vit helg, och dina vänner överlever också utan dig ?

Evigt ung

Hej Lerigen och Bedrövad sambo!
Vad skönt att få stöd av kloka människor när alko hjärnan försöker lura den vanliga hjärnan. När man läser här blir allt så tydligt! Man vill och hoppas att allt löser sig av sig själv...plötsligt en dag kan man dricka alkohol utan beroende eller negativa konsekvenser! Haha, vad korkad jag är! ?
Så är det ju inte och så kommer det aldrig att bli för mig igen inser jag nu!
Här varit ute och gått en lång runda och njutit av vädret istället för att ligga bakfull framför Tv:n. Underbart!
Ikväll ska jag umgås med mig själv i nyktert tillstånd. Kanske inte det roligaste men det mest nödvändiga för tillfället.
Ha en skön dag!

Restart2017

Hur går det i kväll då?
Du verkar lagt alkoholen på hyllan samma dag som jag, söndags kväll/natt.
Själv är jag nykter, inga problem.
Men mår inte direkt tipp topp, trött..++

Evigt ung

..men alkoholfritt!!! ? Jag blev tillfrågad om jag villle med ut och äta. Så klart jag ville, så mycket roligare än att bara sitta hemma själv. Men jag bestämde mig innan för att inte dricka en droppe alkohol.
Så dumt att chansa för det hade garanterat inte stannat vid ett glas. Det gick hur bra som helst med alkoholfritt (gott faktiskt) trots att sällskapet drack öl. Skyllde på att jag skulle upp tidigt och köra imorgon och blev inte ifrågasatt.Jag vågar dock inte chansa på ut och dansa imorgon eller gå på fest på lördag. Jag kommer helt fräckt att dra min vita lögn med förkylning och feber?
Restart2017, vad bra att du också slutat med alkohol i söndags, då kan vi följas åt. Jag är också trött men det är bättre än att vara full eller bakfull, eller hur?

Bedrövadsambo

En lugn hemmahelg är nog precis vad du behöver. Svinbra gjort ikväll!

Janne

Sitter man nykter i sällskap som pimplar så finns det en sekundärvinst också, man brukar vilja åka hem lite tidigare då samtalsämnena och argumentationstekniken visar sig inte vara riktigt så knivskarp som man tyckt gånger man deltagit i berusat tillstånd. :-D