Evigt ung

Du kan inte klara detta själv! Ta kontakt med vårdcentralen eller barnmorska direkt imorgon bitti.
För din skull och för det lilla livet i magen! Kram till er! ?

slutanu

Kära Konsekvensen, vill bara titta in och skriva att jag känner för dig. Vilken tuff situation du befinner dig i. Det är ett starkt bevis på hur starkt ett beroende är att brottas med. Jag håller med Evigt ung, sök och ta hjälp! Det är inte lätt att fixa det ensam. Jag är inte själv gravid men jag har barn. Och trots att jag vet att mitt drickande påverkar dom negativt, faller jag åter och åter igen tillbaka i drickandet. Jag, som majoriteten av alla föräldrar älskar mina barn över allt annat, ändå gör jag dom gång på gång illa genom att ta till flaskan. Det är en oerhörd skam i detta men egentligen bara ett bevis på hur starkt ett beroende är. Jag önskar av hela mitt hjärta att du vågar ta hjälp, för både dig och din bebis i magen.

All lycka till och fortsätt skriv ❤

Malta

sluta googla, för mer ångest göder självhatet som i sin tur pockar på vinets uppmärksamhet. Som de övriga skriver - ta hjälp. Det är modigt och starkt. Jag drack 2 veckor in i min graviditet, för att jag inte visste att jag var gravid och det går ju knappt att veta heller så tidigt. Jag gjorde som du, googlade och var rädd. Min oro tog aldrig slut, oavsett vad andra sa. Jag hade turen att ha en terapeut som kunde lätta på min börda något. AA finns ju annars som alternativ. Där får du dela av dina tankar, känslor utan att någon dömer dig. Dessutom har de flesta gått dit på skakiga ben, nervösa över vad och vilken sorts människor de kommer att möta. Det är helt vanliga människor med gemensam problematik, att A tagit över deras liv och deras önskan är att inte börja dricka igen eller så har de en önskan om att sluta. Ta hand om dig, så tar du även automatiskt hand om fostret. Styrkekramar ❤

Ville bara säga att jag hoppas du hittar kraft att berätta om A för terapeuten eller barnmorskan. Glöm inte att du inte är ensam om det här problemet, spola skammen (lättare att säga än göra, jag vet). Hursomhelst är det deras jobb att hjälpa med sånt här, de är där för dig och det finns hjälp att få! Och det är nog svårt att klara av det själv, jag har inte lyckats med det, och många här inne skriver just om hur viktigt det varit med hjälp/stöd/terapi/medicin osv. Stort lycka till! Skriv gärna här och berätta mer!

Ellan

Jag känner att du sitter fast i en ohållbar situation. Att vården inte agerar snabbare är oroväckande. Det är ok att må skit, gråta, skrika osv så länge vi inte dricker. Nu är det ju helg och att vara ensam i detta är inte en lätt sak. Kan du söka upp ett AA-möte i din stad? Jag tänker att det kan vara ett stöd för dig.
Stor kram!❤️

Sinnituss

Nu vet jag inte var du bor men där jag bor finns det akutenheter där man kan söka hjälp dygnet runt. Kanske inte den slutliga lösningen men du bör ju få hjälp med en gång för din och bebisens skull.
Ring vårdguiden eller försök googla upp vad som finns nära dej. Kram ❤️

AL

är känslan som kommer när jag läser det du skrivit. En ensam helg är inte bra...brukar bara leda åt ett håll. Håller med Ellan...Sök dej till en AAgrupp i en stad nära dej.

Vad starkt av dig att räcka ut handen till oss här på forumet! Du har en tung helg att tampas med och här finns det många medlemmar att bolla tankar och känslor med. Så du är inte ensam! Jag läser också att du är mån om din bäbis hälsa och vill göra val som är bra för honom/henne där inne i magen.

Jag tänker lite på vad som kan vara till hjälp just nu, så att du inte fastnar i din process mot förändring som du är inne i, bara för att det tar tid att få en samtalstid. Du har redan fått kanonbra tips om att kolla upp AA på din ort. På måndag har också Alkohollinjen öppet dit du kan ringa anonymt, 020-84 44 48. Jag tänker också, som någon skrivit tidigare, att du kanske kan få fler samtal med barnmorskan i väntan på att få den andra samtalstiden.
Om du känner att du behöver prata med någon idag, så kan du ringa Nationella hjälplinjen på 020-22 00 60, de har öppet alla dagar mellan 13-22.

Det finns hjälp att få och du är inte ensam. Håller tummarna för dig och att du hittar positiva val för dig och bäbisen denna helg!

Varma hälsningar
Carina
Alkoholhjälpen & Anhörigstödet