Har varit inne och läst till och från i ett år, och idag känner jag att det är dags för mig att ta tag i mitt problem med alkohol. Är otroligt skönt att läsa att man inte är ensam om att inte fixa det här med att dricka lagom, och inte känna av när det är dags att sluta.
Jag nöjer mej med att skriva detta så länge. Nu har jag iaf tagit ett steg...

Du har tagit ett viktigt steg genom att börja skriva här, och genom att börja ta tag i dina A-problem.

Eftersom du har läst mycket här vet du redan att det finns många trådar med bra råd och tips.
En del använder sin tråd som en slags dagbok. Det är bra, för då kan man gå tillbaka och läsa om sin egen kamp när man kommit en bit i nykterheten.

Innan man tagit första steget har man inte påbörjat någon resa. Din viktigaste resa kanske börjar idag?

Wilman

ja, jag vet att det finns mycket bra trådar och tips härinne. Jag har precis pratat med min man om att jag inte mår så bra och vill förändra mitt drickande. Han är världens bästa och vill stötta mej på alla sätt och vis. Min viktigaste resa har definitivt börjat idag och jag kommer kämpa för att ta mej dit jag vill.

Evigt ung

går jag också in och läser här. Det ger mig jättemycket, både att ta del av allas kamp och få tips och råd Hur man motar bort alkoholsuget som vill ta över hjärnan emellanåt!

Wilman

Ja detta forum är toppen och nu när jag bestämt mej för att jag ska ta tag i mitt problem kommer jag läsa här så ofta jag kan. Jag tillhör den skala som inte kan sluta när jag väl har börjat, och märker inte när jag går över gränsen. De senaste halvåret har det hänt för många ggr och det har hänt när min älskade lilla dotter varit med så hon har blivit rädd, jag går sönder bara jag tänker på det? Nu ska det iaf bli slut på det och det känns väldigt bra att fått prata med maken som naturligtvis redan sett och har förstått. Mitt nya liv har börjat idag, ett liv som ska bli lite bättre?

det kommer bara att gå till det bättre! Ju mer du kan berätta hur det verkligen är, desto bättre blir det. Jag har sett många under min tid här på forumet som vittnat om det. Som AA, fast på nätet.

Wilman

Det är precis så jag också känner, som aa fast på nätet. Jag har läst lite i din tråd, du är en riktig krigare?

Wilman

där jag fryst och svettas om vartannat pga för mycket a i helgen känner jag mej en mer motiverad idag. Tänk att få vakna nästa måndag och inte ha denna känsla i kroppen.
Jag dricker inte varje dag utan mest fre-lör, har dock börjat smyga in nån dag i veckan ibland också. Har funderat mycket på vad det är som gör att jag tycker så mycket om det där vinglaset i handen. Jag har ett jobb som kan vara extremt stressigt och tycker att det absolut har funkat bäst att kunna koppla bort och stressa ner med A. Jag har också vissa perioder problem med extrem smärta i kroppen där A hjälpt att lindra. Både mun man och jag älskar matlagning och det blir ju än festligare med vin. Hade jag kunnat nöja mej med 2-3 glas så känner jag inte att det hade varit något problem, men det funkar helt enkelt inte längre, jag vill gärna ha mitt glas påfyllt tills det är dags att lägga sig. Får ont i huvudet dagen efter och känner mej slö. Lördagen går alltid bättre en söndagen, då vill jag helst inte göra något. jag tänker mycket på det här sociala med middagar och fester, ärligt så känns tanken på att gå på det nyktert väldigt obekvämt och lite trist. Men men, en sak i taget tänker jag. Nu börjar en ny vecka i mitt nya liv som bl.a. kommer bestå av en alkoholfri helg. Ha en fin dag alla?

Janne

Laga mat utan vin? Går det?
Gå bort/ha bjudning och sitta nykter? Vafalls?

Nu skrev du inte hur jävlig din sista abstinens var, men var den det så skriv ner nu, när minnet är färskt, hur den upplevdes. De raderna text är guld värda när du kört nykter några veckor och inser att du absolut inte är alkis utan det blev bara lite mycket en stund där, för läääänge sen.

Wilman

Jag har aldrig haft sån ångest och mått så dåligt som jag gjorde igår. Vi var på en middag som övergick till fest i lördags och gick inte hem först halv fem. Jag som inte brukar dricka sprit gjorde det och har värsta minnesluckan. Igår kände jag bara att det får vara nog och att jag inte vill fortsätta såhär längre. Det kändes som något hände igår, jag gick sönder lite. Jag sover dåligt när jag druckit och den sista tiden har jag varit trött både måndag och tisdag och känt mej låg, sen när onsdagen kommer vänder livet igen. Jag har inte bestämt hur jag kommer göra i framtiden, sluta helt eller försöka hitta ett sätt att kunna sätta gränser. Jag har ju redan förstått efter ha läst här att det nästan är omöjligt att dricka normalt när man gått över gränsen. Idag längtar jag bara att det ska bli kväll så jag får sova, är så trött att jag är yr. Jag läste din tråd. Du skriver bra och jag blev inspirerad av ditt motorcykelköp, en hobby är precis vad jag behöver? Må gott

Janne

jag skulle aldrig slutat dricka om jag bestämt mig för att aldrig mer dricka. Ett sådant beslut är helt övermäktigt för den mänskliga hjärnan. Däremot kan man ta beslut om att avhålla sig en vecka eller en månad och sedan ta beslut inför varje vecka/månad.

Har aldrig trott på löften som resten av livet etc.

Wilman

då har jag tagit ett bra första beslut eftersom jag komma skippa alkoholen till kommande helg. Jag har lite dubbla känslor, samtidigt som jag är såå lättad att tagit mitt förnuft till fånga är jag samtidigt livrädd, rädd för att misslyckas, rädd för att göra min man och mitt barn besvikna. Men mest är jag lättad, ska vara snäll mot mig nu.

Jag funkar precis som du. Och ja, det är så hemskt att tänka på barnen... Kan bara bli bättre! Vad bra att du har en så bra sambo!

Wilman

Vi kan kämpa ihop för att klara detta. Jag läste din tråd och håller med om att ångesten är bland det värsta. Jag behöver inte ens längre ha varit för berusad för att få ångest längre.
Har även kommit fram till att jag har en hel del bland vänner och bekanta som också har en tendens att ta ett glas för mycket på fest. Vi är många som kämpar mot alkoholjävulen.

Evigt ung

..att komma ihåg hur korkat och dumt man burit sig åt när man varit full eller att ha ångest av att inte komma ihåg!!!
Vad bra att du tagit ditt förnuft till fånga?
Håll hårt i det bara för alkoholen vill gärna ha det tillbaka igen.(förnuftet alltså!)

Wilman

lika illa med att komma ihåg eller inte när det blivit för mycket. Nu har ångesten äntligen börjat släppa och jag ver att jag kommer få sova gott inatt vilket gör att morgondagen kommer bli helt ok.
På onsdag ska jag gå ut och äta med vänner som varit planerat länge. Det blir första gången på år som jag går ut i ett sånt sammanhang utan att dricka vin eller öl. Jag tänker att det sällskapet kommer bli förvånade, och jag har inte riktigt bestämt vad jag ska säga än. Men jag tror jag säger att jag inte är sugen bara. veckan efter det är det sommarfest med jobbet, det kan bli tufft.
Jag ska hålla hårt i mitt förnuft? Önskar att jag hade tagit mig i kragen för länge sedan. Ha en fin kväll?

Evigt ung

..får man lov att ta till för att hålla sig nykter har jag fått höra här på forumet.! ?
Själv var jag "förkyld med feber" i helgen. En gång "hann" jag inte med bussen till restaurangen och "var tvungen" att köra bil.Man kan ju också ha en "hemsk huvudvärk och tagit en stark tablett". Bara din fantasi sätter gränser.
"Jag är inte sugen" är ju egentligen också en vit lögn!
Annars kan man säga som det är .
(men där är inte jag ännu)
Hoppas du får en trevlig nykter kväll på onsdag! ?

linus

Bra beslut av dig. :) Det blir säkert en liten utmaning på onsdag, men om du håller det kort kommer det säkert gå bra - som du skrev: "Jag är inte sugen." Lycka till med ditt nya liv!

Janne

... har alla bara mött mig med respekt. Inga lyfta ögonbryn eller "big deal". Jag tror vi problemdrickare gör det större än det är. Vi har väl alla alltid suttit i olika konstellationer där någon tackat nej. Har ni någonsin hört att vederbörande behövt motivera sig eller fått direkta frågan: Varför?

Wilman

Hur jag väljer lägga fram det hela i morgon Jag tror inte det kommer vara något problem, och det viktigaste är att jag inte kommer ta något A, och det känns fortfarande som det inte kommer bli något problem att avstå. Jag är mer bekymrad över hur jag kommer agera när suget kommer tillbaka. Min tanke nu är att avstå helt en tid och sen får jag se. Jag ska iaf inte dricka 2-3 dagar i veckan, och inte så många glas som det blivit det senaste, ca 5-6 glas per gång. Ska vi på fest och min tjej ska med så kanske jag borde avstå helt. Jag vet iaf att jag inte kan fortsätta som nu för då går jag sönder av ångest och trötthet. Klarar jag inte att ändra mitt beteende får det bli att avstå helt.

Är så glad och tacksam för min man som inte ser ner på mig och vill stötta mig allt han kan. Det känns som vi kommit varandra så nära igen. Jag har innan jag berättade dragit mej undan mer och mer, velat vara ensam med mina tankar...

Sov nästan inget inatt heller, svettas och frysigt. Den där festen i lördags har visst tagit hårt på min kropp! Är det något jag fram emot nu är det just att få sova gott och det tror jag kommer när kroppen får lite lugn och ro och inte blir störd av bakfyller och ångest. Önskar er alla en riktigt fin tisdag☀️