Ny i forumet. Mamma till 4 och gift med en som inte dricker och som ser ner på mig när jag druckit men samtidigt tycker det är pinsamt att leva med någon "nykter alkoholist". Kan du inte bara dricka som alla andra?! Näee, har det nånsin funkat? Jag dricker för att dämpa ångest, tristess, stress och total hopplöshet inför livet. Har letat förbrilt efter en hobby eller liknande men hopplöst. Ett AA möte kommer jag aldrig iväg på fast jag vill. Jag vet inte varför?! Har inga anhöriga eller "bästa vänner" att få stöd av. Det är vinet som är min livlina. Utan vinet skulle jag bli galen, men det håller på att förstöra mig totalt. Idag är det måndag, på onsdag kommer jag börja planera fredagsvinet igen. Hjälp!

Ellan

Hej,
Vi är många som inte kan dricka som alla andra. Det får vår omgivning helt enkelt acceptera och om det är bekymmersamt för dem så är det deras problem. Varken ditt eller mitt problem, punkt!
Jag är gift och mamma till två barn. Mitt drickande fick större och större konsekvenser och jag är numera befriad från skiten. För mig var det och är fortfarande ett gift som jag inte tål. Varken fysiskt eller psykiskt. Det låter kanske enkelt när jag skriver och så var det inte till en början. Det var till slut nog, jag orkade inte med mer ångest, skuld och skam. Jag drack oxå för att dämpa ångest, stress, tristess och till slut allt annat. Till sist visste jag inte vad som var vad.
Ta hjälp på något vis. Jag går på AA, fungerar för mig med två möten i veckan. Vissa behöver fler och vissa gör på annat vis. Bara vi gör något när vi mår som vi gör. Du är värd att må bra!
Kram Ellan ❤️

Evigt ung

Välkommen hit till forumet. Här kan man både läsa och lära av andra men också skriva för sin egen skull och både ge och få stöd! ? Jag är också svag för vinet till helgen och har insett att jag burit mig hemskt åt både mot mig själv och andra. Festat ordentligt på helgerna.
Så skönt att äntligen vara helt ärlig mot sig själv och andra utan att bli dömd!
Jag använder skrivandet här som en "dagbok" för att inte glömma att jag har alkoholprobem när helgen kommer och festandet lockar..
Hoppas att det hjälper dig också!☺