Dricker allt oftare och dricker alltid för att bli onykter. Orsaken till att jag dricker är att dels tycker jag om lugnet som innefinner sig efter en stund. Går ofta på krogen för att jag är så ensam och vill ha sällskap. Det oroar mig och framförallt att det händer flera gånger i veckan. Lyckligtvis har jag jobb och barn och en hobby som innebär att drickandet begränsas! Livrädd att tappa kontrollen. Vill heller inte våra ensam jämt! Vet inte riktigt hur jag ska gå vidare? Är ju så social!

höstlöven

Hej. Du har sökt dig hit för du är orolig. Då är det något som är fel och vad bra att du är här. Massvis med människor här som kämpar med samma sak - att slippa vara kontrollerade av alkohol.
Kan du ta ett par dagar utan att dricka alkohol och se hur det känns? Eller välja alkoholfritt?

Du har en poäng och ett bra sätt är att hålla uppe med alkohol. Igår var jag hos en kompis och det blev alkohol men inte mycket! Tänkte hela tiden att jag inte vill vakna bakfull utan må bra! Det gör jag nu! Det är väldigt lätt att ta en öl för mycket. Men idag ska jag vara nöjd med mig själv!

Gråsparven

Vad fint, du är nöjd med dig själv. Grattis! Ett steg i taget, en dag i taget.
Jag vet själv hur lätt det är att i stället för två normala glas vin ta tre (minst) och dessutom stora. För mig gäller total avhållsamhet just nu, det är det enda som hjälper mig. Just nu.

Det har gått jättebra ett tag men igår blev det 10 öl utan att jag ätit nåt. Det har resulterat i en hyfsad baksmälla. Träffade psykolog igår och var väldigt nöjd när jag gick därifrån. Visste att jag skulle på AW och det blev trevligt! Mötte tyvärr en klient som så klart såg att jag var onykter. Måste försöka komma upp på banan igen. Har druckit varannan dag i juni under min semester. Nästa helg är det dags för Vättenrundan och jag är orolig för min kapacitet.

Var ute och tog några öl för att belöna mig för att jag cyklade 10 mil. Det blir allt som oftast alldeles för mycket, 8-10 öl varje gång. Funderar starkt på avstå helt under en period. Tror jag skulle må gott av det! Vill verkligen inte hamna i alkohol träsket. Tacksam om någon läste och svarade!

hej :) Vill du sluta dricka helt eller ta ner din konsumtion på en "normal" nivå? Kan du fråga dig själv vad dina triggers är?
Jag själv skulle vilja kunna skippa 4 av 5 fyllor, att bara dricka när det är fest eller middag t.ex.

Förstår att du söker social samvaro och då är krogen ofta trevlig men det blir för många öl? Jag är likadan, kan inte sluta när jag väl har börjat.

Är grymt imponerad av att du cyklar 10 mil!! Själv känner jag inget sug alls efter att ha tränat, vill inte förstöra effekten. (Så är det idag iallafall, förr
tog jag även det faktum att jag var duktig och tränat som intäkt för att fira med några öl.)

Försök kanske fråga dig själv när impulsen kommer att gå till krogen, om det är värt det just idag eller om du kan vänta tills imorgon. Så kanske
dagarna går och plötslig har det gått en vecka utan alkohol.

Träffar du din psykolog för dina problem med alkohol? Tror det är väldigt, väldigt bra att ha den kontinuitet som en psykolog kan ge.

Vänliga hälsningar :)

Bra frågor du ställer. Jag pratar med psykologen om min syn på mig själv, självförakt! Jag har alltid druckit när det gått bra för mig i något sammanhang. Jag vill dricka alkohol i normal mängd och av rätt orsak! Behöver hitta andra forum att umgås socialt. Tycker det är jobbigt med ensamheten ibland och då vill jag göra nåt annat än att gå på krogen. Vet också att det händer att jag tar till alkoholen för att hantera känslorna vid motgångar. Känns väldigt bra att skriva av sig här!

.. började skriva här ganska nyss och forumet funkar väldigt bra som stöd och självreflektion!

Måste rusa nu men låt oss peppa varandra!!

.. det blev en lugn kväll eller för att tala klarspråk: hoppas du inte är bakis imorgon :)

I takt med att det började lugna ner sig på mitt jobb inför sommaren märker jag att impulsen att gå förbi krogen på vägen
hem är svagare. Påfrestningar på jobbet är alltså en bra grogrund att fyllna till. Känner mig som en spion som smyger på
mig själv och mitt eget beteende, haha - Ha det fint!

Det blev ingenting igår och ingenting idag! Har haft det mysigt med min dotter! Har semester och då är det lätt att ta något extra. Ska inte ta nåt på hela veckan och framförallt inte innan Vättenrundan. Känns bra så här långt! Tack för att du frågade Alegra!

Bra kämpat Tombor, och bra att du sätter upp delmål. Man kan mer än man tror. Hoppas du hittar fler strategier i din strävan att dricka mindre. När man klarat av vad man lovat sej själv, så blir sjäkvförtroende bättre och då går det allt lättare. Så känns det för min del just nu iaf.
Lycka till med Vätternrundan också! ??

Fanny

Bra att du tränar Tombor...Det har varit en räddning för mig denna våren när jag tränade för en halvmara. Helt sjukt egentligen när jag tänker efter, har varit bakis i spåret ett par gånger och det får en att må skit...Men att ha ett träningsmål har varit en slags antabus för mig. Så när det loppet var klart fick jag sätta nya mål när jag märkte att svackan blev djupare direkt eftersom jag var så "nöjd"...

Ja- ensam är verkligen inte stark. Kan du hitta nya vänner - försöka att omge dig med människor som är "så som du vill vara"? Kanske mer hälsosamma och där alkohol inte måste finnas med för att ha trevligt?

Vi har lite samma beteende...Känslomässiga kopplingar...Och det ska väl vara ok att fira - men problemet är ju att firandet blir alldeles för "glatt" eftersom det inte stannar där det borde...Så är det för mig...Man borde kanske sätta upp alternativa belöningar som man kan ta till när belöningssuget kommer...En massage, en snygg skjorta...Eller något annat som du vet får dig att må bra...

Styrkekramar - idag är en ny dag!

Tack Fanny och Manda för att ni bryr er! Jag är nu inne på 3 :e dagen utan alkohol och visst suger det men det är så nära Vättenrundan att jag verkligen inte förstöra träningen med att vara bakfull. Har tränat bakis innan och det är verkligen ingen hit! Det är lätt att gå och ta en öl nu när jag känner mig duktig!! Måste styra om tankarna och belöna mig på något annat sätt! Det går klart lättare när jag vet att ni " fina " människor finns här! Ta hand om er!!

Drack igår igen och jag skötte det ganska Bra! Det blev dock för mycket men jag spårade inte ur! Hade tränat hårt innan och som belöning tog jag några öl. Det är bara att konstatera att det i princip alltid blir för mycket! Får lov att ta nya tag!! Känns bra att skriva här!

Tänkte när jag vaknade imorse att jag var utvilad och mådde bra i största allmänhet. Det är bara andra dagen utan alkohol men superskönt att känna sig som folk. Konsten är att fortsätta på den inslagna vägen. Såna här gånger är det lätt att belöna sig med alkohol bara för att man varit så duktig. Vill verkligen fortsätta så här! Laddar inför att cykla Vättern runt och innan det funkar det inte att dricka! Ska fortsätta hålla i det när jag kört loppet!

Fick veta igår att jag kan ha problem med hjärtat. Ska till en Kardiolog inom kort. Kunde tyvärr inte köra Vätternrundan idag för att läkaren inte vill ta några risker. Hängde med en kompis ut istället och visst blev det för många öl men jag valde att sluta vid 10 tiden. Känner mig nöjd trots allt för det är ju lätt att skita i allt när man får såna besked. Ännu lättare är det när man har lätt för att dricka för mycket! Utöver det går det åt mycket pengar och denna månad har kostat flera tusen. Det är dyrt med krogbesök! Ska försöka avstå från alkohol tills jag vet vad det är för fel på pumpen!

melancholia

Jag hoppas att kardiologbesöket går bra och att ditt hjärta likaså mår bra! Starkt av dig att inte "skita i allt" som du skriver, visst hade det varit lätt efter ett så oroande besked och besvikelse inför att inte få köra loppet. Det låter klokt att försöka avstå helt nu med hänsyn till din hälsa. Tror verkligen att du klarar av det! Kämpa på - din berättelse engagerar och stöttning finns att få!

Ja Melancholia! Bland de värre dagar jag haft i mitt liv. Veta att förutsättningarna var de bästa under dagens Vättenrunda! Då är det inte kul att ligga hemma och inte kunna göra nåt! Jag har tänkt igenom min alkoholkonsumtion. Senaste året har det blivit alltmer och det kostar både för kropp och plånbok. Det är något alldeles extra med att få problem med hjärtat. Det är ju kroppens viktigaste organ! Blev riktigt skärrad! Tack för all support!

Radar77

Hoppas att allt är bra med ditt hjärta och att det inte är något allvarligt. Jag tror att du kommer köra rundan igen, det är min dröm att göra igen. Min hälsa har svikit mig i tio år nu men jag ska göra det igen.

Trevlig kväll

Det värmer gott att läsa ditt svar! Jag kommer inte sluta cykla utan ta det lugnare innan jag vet vad det är med hjärtat! Kan mycket väl bli Vättenrundan framöver. Vi får se?