Jag har varit utan alkohol i tjugofem dagar och så igår gick jag till systembolaget och köpte två, en liters vin till mig själv och drack upp dom!.
Det fanns ingen stopp knapp, blev förvånad över mig själv och det plötsliga beteendet.Eftersom jag bestämt mig för att sluta helt. Fullständigt meningslöst!

Om jag ska skylla på något, så hände detta efter att jag träffat två ombud och jag visste att jag hadde fått matpengar på kontot. Mitt bidrag är indraget och stödet fanns inte i stormen om pengarna.Så jag bara gick, helt ostoppbar till systembolaget.
Nu vet jag, att jag fortsätter med mitt mål att inte dricka!
Men det är mycket som pågår inom mig, det känns nödvändigt att vara sanningsenlig . Och jag försöjer reda upp i min tillvaro, mina relationer och det är rätt så jobbigt att se med nyktra ögon, det finns mycket mer tid, än då jag satt och drack hemma ensam.
Men jag saknar stöd, och det märktes igår.
Nu är frågan, hur jag kan förbereda en stopp knapp till nästa gång? Så att jag förstår att detta är inte ok! Arbeta igenom händelsen, så att jag är övertygad till nästa gång!

Hur gör jag!

Li-Lo

Så klokt av dig att se ditt återfall som en situation att dra lärdom ur! Du nämner flertalet saker som du redan nu vet:

* Du behöver förbereda dig på "argument" när autopiloten tar över (det finns två andra piloter).
* Du behöver stöd av andra (vilka/vem?)
* Du mår bra av att vara uppriktig i dina reflektioner (tack för att du är det här inne)
* Du behöver inte "hålla i" dig hela tiden men samla kraft till de situationer som kan trigga sug (vilka?)

Jag hoppas andras berättelser kan bli hjälpsamma för dig nu! Många har riktigt bra tips och säkerligen passar något dig.

Önskar dig en bra helg,

Li-Lo
Alkoholhjälpen

Kanelbullen

Tack för respons!

Det var precis det som hände, att autopiloten var inkopplad och vid tillfället, gick det inte att stänga av och tänka andra tankar. Jag kunde inte i stunden, manuellt styra mina steg åt ett annat håll. Men autopilotens inställningar går att ändra med argument innan, som du säger, t.ex Jag behöver inte gå till systemet, det finns inget där att hämta.Det är ingen sysselsättning som stämmer, inget du vill ha, det duger inte längre. Du har ju bestämt dig och satt upp ett mål!

Vem kan hjälpa mig i situationer som triggar sug? Vet inte!
Vilka situationer triggar sug?Jag får sug när pengar kommer!
Men jag har inte fallit för något mer sug, jag har lyckats att ändra tankegångarna, de har gått att argumentera eller varje fall slå undan. Men sanningsenligt vet jag att det kommer att komma fler situationer!

I så fall behöver jag inte vara så hård mot mig själv, det är bara att fortsätta och vara nykter, ha överseende mig sig själv. Till slut blir det helt stopp.

En riktigt trevlig helg
Önskar
Kanel bullen

SkåneTösen

Jag tog ett återfall för ett par månader sen och det var precis som du beskriver det. Kändes som jag blev en robot, benen gick in på bolaget, det var som att jag själv inte hade någon kontroll. Allt konsekvens tänkade var som bort blåst. När jag betalade i kassan var det som jag såg mig själv utifrån ett ögonblick och jag tänkte "herregud vad är det som händer". Hemsk känsla. Kunde inte stoppa. Men det var väl så att jag hade redan bestämt mig för att dricka. I ett svagt ögonblick sänkte jag garden och sen var det kört.
Men man ska inte låta sig nedslås av det. Det är svårt att bryta missbruk och det är fullt normalt att man faller på vägen.
När jag blir sugen brukar jag tänka bortom den där härliga känslan av berusning och gå igenom hela förloppet. För det slutar ju alltid på samma sätt, paniken när alkoholen tar slut och helvetisk ångest som sitter i flera dagar. Det brukar funka, har bara tagit ett återfall på snart ett år.

Kanelbullen

Hej!

En gång robot, aldrig mer en robot!
Det händer aldrig mer! Nu har jag skärpt uppmärksamheten och argumenten är slipade bromsklossar.
Var rädd om er!