Efter ett långt missbruk av alkoholmissbruk och smygsupande så tog jag mig äntligen mod och kontaktade vårdcentralen för hjälp.För en vecka sedan så hade jag tid där och fick träffa en underbar läkare.Inga nedlåtande kommentarer eller blickar som jag inbillat mig att jag skulle få.Istället så sa han att jag var stark och han önskade att fler sökte hjälp.
Jag bad om att få Naltrexon utskrivet.Och det fick jag.Sedan undrade han hur jag hade det med sömnen.Eftersom den har varit hopplös(somnar jag vi 00 så vaknar jag vid 4.Somnar jag inte vid 00 så ligger jag vaken till 4 istället).Jag fick även insomningstabletter utskrivet.
Det jag vill ha sagt är att denna vecka så har jag varit helt vit.Suget efter alkohol har varit obefintligt.Sovit som en prinsessa.Dock så måste jag erkänna att jag är väldigt trött på dagarna.Speciellt på eftermiddagarna,men jämför det med bakfylla och ångest så är det rena semestern.Nu är det Fredag och jag vet att denna dag kommer bli en utmaning.Jag har inget fysiskt sug,men psykiskt.Det är ju fredag och då ska man väl få unna sig ett glas....
Jag ska även nämna att jag ska regelbundet få träffa en sköterska på vårdcentralen för uppföljning.
En annan rolig sak är att jag igår kväll upptäckte att jag hade kindben,haha.De har varit väl gömda under mitt ständigt vinpluffsiga ansikte.
Nu har jag skrivit av mig lite och jag ska hitta på sysselsättningar som jag ska hålla mig igång fram till att bolaget stänger ikväll.Det är ju trots allt fredag.

LovaLee

Insåg när jag läste genom mitt inlägg ovan att det verkade lite väl glättigt.Det är inte så att Naltrexonen tagit bort alla mina problem.Utan det har tagit bort toppen av mitt fysiska sug av alkohol och gör att det går att härda ut tills bolaget stängt.Det gick INTE för två veckor sedan.Då kunde jag inte passera ett bolag utan att slinka in.Det har jag lyckats med den här veckan....å stolt över mig själv.
Men nu är det ju den här j...vla helgh...lvetet!!!!
En fredag utan mys.Om man nu kallar ett par vinare och en påse chips som mys så kommer det att bli en utmaning.Vad gör ni på helgkvällarna för att härda igenom? Tips mottages gärna!
Ha en go helg!

.. jag skrattade när jag läste din kommentar om dina kindben! Själv har jag tappat bort mina höftben pga alla öl jag sugit i mig de senaste
åren. Det är bra att få syn på sånt!!

Har själv inga problem med just helger då jag har ett ganska flexibelt yrke och då har inte helgen förknippats med alkohol eftersom jag
ofta jobbar då. Istället har jag druckit lite närsomhelst. Fler och fler dagar i veckan, av mer eller mindre relevanta skäl, oftast av inga
anledningar alls.

Strongt av dig att gå till vårdcentralen och be om hjälp. Hoppas verkligen Naltrexon hjälper, tycker det är bra att forskningen utvecklat
hjälpmedel! Hur blir det om du dricker på Naltrexon, vet du det?

Hälsningar, Allegra

Det går bra att dricka om du har tagit Naltrexon men du får ingen kick av det då belöningssystem blockeras vilket då ska leda tillatt du inte dricker eller dricker mindre.

Nyckelpigan

Starkt gjort! Vad bra att du träffade en bra läkare, det kan hjälpa dig sååå mycket. Naturligtvis försvinner inte alla problem, men du har tagit ett gigantiskt steg i rätt riktning! Ge dig själv en klapp på axeln och även om du skulle falla - hoppa upp på hästen igen! Stor kram ❤

Ellan

Hej,
Bra att du tagit hjälp, det är modigt och visar på villighet till förändring. Ja detta berusande, rosaskimrande fredagsmys. Som gärna blir hela helgen mys blandat med ångest. Numera ser jag fram emot att göra väldigt lite. I början av min nykterhet behövde jag hålla mig sysselsatt. Göra helt annorlunda mot när jag var aktiv i mitt missbruk. Jag gick på bio, såg på film, åkte och kvällsbadade, åt på Mc Donalds med barnen... ja bara jag gjorde någonting under de jobbigaste timmarna mellan 15-19. Jag har med tiden lärt om att fredagsmys inte är lika med vin. Det kan vara som ovan skrivet men även en stund för träning el promenad, lång dusch med inpackning och filade fötter. Avslutas med te och macka och choklad framför en film. Jag hade ett tag dille på romantiska komedier.
Så jag tror på att göra något som inte är att göra som tidigare minus alkohol.
Kram
Ellan!

är det bra att tillåta sig själv till vad som känns bäst. Vila, jobba, pyssla,kolla på filmer, äta gott, ta hand om sig själv. Lyssna inåt på vad du vill göra. Jag unnade mig både det ena och det andra. Tex hjortron och skaldjur som jag gillar. Alkoholen är ju inte gratis precis, så lyxigare mat är en spott i havet i jämförelse hur mycket pengar jag lagt ner på a. Fint att du träffade en bra läkare. Läs och lär om a och om ditt sätt att vara beroende. Nu är du på gång!! Kram

LovaLee

Att våga mig till vårdcentralen var nog ett måste för min del.Jag har inte kraften att klara av att bryta mönstret själv.
Som han skriver här under så tar det udden av suget och man får inte den där behagliga känslan efter något glas.
Kram.

LovaLee

Jo,jag har inte gjort många knop dessa dagar.Jag sover och sover.Vet inte om det är medicinen eller att kroppen fått sig en chock av att vara utan alkohol.Jag tackar gud för att jag inte har småbarn och själv kan styra mina arbetstider eftersom jag arbetar hemifrån.Annars vet jag inte hur jag hade karat av att sköta ett jobb.

LovaLee

Det du beskriver som fredagsmys låter ju helt underbart.Jag vet att simhallen är öppen här på fredagskvällarna för motionssim.Kanske jag ska besöka den?
Tack för tips!
Kram

LovaLee

Jag klarade av fredagskvällen bra.Eller bra och bra.Jag fick enda fram till klockan 18 föra en kamp med mig själv,men sen när systemet var stängt så kunde jag andas ut.Det tar på krafterna att ständigt bråka med sin ena hjärnhalva.
På lördagen så tog jag två glas rött bara för att.Ja,ni kanske fattar.Jag ska minsann vara som alla andra vuxna människor och kunna unna mig lite gott vin en lördagskväll.Men vet ni vad? Vinet smakade inte gott.Inte alls som helgen innan.Jag fick inte ens ett litet minirus.Nä,ingen mening med att ta ett tredje glas.Sen dessutom så är jag så trött hela tiden så vid 22 sa jag god natt.
Denna jäkla kamp som jag dagligen för med mig själv är så jobbig.Idag så kom jag på mig själv med att jag kanske skulle köpa hem lite vin tills ikväll när jag arbetar där ute.Det är ingen som märker.
Hur friskt är det med sånna funderingar.Finns ingen medicin i världen som hjälper mot det.
Men NEJ,här blir det inget smysupande ikväll.
Dessa tankar skrämmer mig och jag inser att jag är alkis.Friska människor skulle inte ens nudda vid sådana funderingar.
Nu ska jag ut med min stackars 14-åriga hund.Han springer snart och gömmer sig när jag ropar att vi ska ut och gå.Inte lätt att vara vovve till en rastlös kärring som använder sig av långa hundpromenader för att skingra tankarna.

LovaLee

om det ens är möjligt att gå ifrån att ha druckit 6-8 flaskor vin i veckan till att bli normaldrickare.I helgen klarade jag av att hålla mig till två glas,med det är ju enbart för att jag tar naltrexone.Jag skulle så gärna kunna slänga upp ett foto på instagram kl:23 en lördagkväll med ett glas rosé i handen.Glad,pigg och skrattande.Så som alla andra gör.För att sedan klockan 10 på söndagsmorgonen visa upp bilder på min fantastiska frukostbuffé/brunch som det strax ska inta.Nu är jag kanske lite väl ironisk,men det skulle i alla fall vara en drömJag vet innerst inne att jag troligtvis aldrig kommer att kunna bli normaldrickare.Men den verkligheten känns just nu så skrämmande och långt bort.Det känns just nu som om de där två vinglasen som jag tillåter mig själv att ta till grillningen på lördagskvällarna är min räddning just nu för att härda ut.

LovaLee

Suck,sommaren och semestern har varit allt annat än rolig.Druckit vin så gott som varje kväll.Struntat i att ta min medicin.Korkat av mig.
Men idag fick jag verkligen nog av mig själv.Efter en helgs supande resulterade givetvis att jag låg näst intill sömnlös inatt.Vaknade med huvudvärk vid 6-tiden imorse efter att ha somnat först vid 4.
Nu MÅSTE jag ta tag i det här.Vill verkligen inte gå omkring med ångest och vara bakfylletrött hela tiden.Sagt och gjort så åkte jag imorse till apoteket och hämtade ut mina Naltrexone och Imovan.Jag vet ju att Naltrexonen hjälpte mig fysiskt med suget förra gången.Det som jag måste arbeta med är det psykiska.Och göra det på ALLVAR. Sömntabletter gillar jag inte egentligen eftersom dom också är beroendeframkallande.Men just nu så känns det som ett måste för att jag ska komma i balans och få några timmars sömn på nättera i alla fall.
Ha det bra alla som kämpar där ute!

LovaLee

Denna alkohol har gjort mig till en spillra av mitt forna jag.Trött och med en ständig ångest.Idag orkade jag knappt stå vid spisen och laga snabbmakaroner och köttbullar till middag.Jag som alltid innan älskat matlagning och kunnat spendera timmar i köket.Det känns som om livsgjädjen försvunnit helt och jag bara är nån som lunkar omkring utan mål.
Vet att det kommer att bli en tuff tid framöver.Men jag ser mig själv som ett renoveringsprojekt.Först bort med giftet alkohol ur min kropp.Sedan pröva på lite motion.Har visserligen en hund jag är ute och knatar med varje dag.Sedan har jag ett mål till och det är att sluta röka.Men det känns som ett projekt jag får ta tag i senare i höst.

Katten Murr

Du kanske har slutat posta här? Kan relatera till mycket av det du skrivit, glädjen över att hitta hjälp mot beroendet och besvikelse och skam vid återfall. Är själv inne på min 3e dust med Naltrexon. Jag e långt ifrån botad men jag känner att jag definitivt brutit ner min forna entusiasm inför spriten, glädjen och euforin är borta även om beroendet/vanan finns kvar. Jag tror att vi kommer fixa det här. Kanske inte bli helt botade, men i alla fall tagga ner så mycket att det får positiva konsekvenser för hälsa och välmående.

Catarina

Hej
Jag är ny här och har läst dina inlägg.
Hur har det gått för dej??

Surran

55 år
Har kämpat med alkohol såå länge nu. Varit nykter längre perioder och återigen sökt mig till en man som jag kan dricka med och som inte dömer mig. Är alltid nykter när jag är singel.
Nu efter mycket drickande sagt upp mig på jobbet för att få avgångsvederlag så jag kan operera bort mitt lipödem så har jag varit nykter i över 3 månader med hjälp av naltroxen. Men vilken kamp? min man o jag brukade nästan varje dag gå till puben nu går han själv o jag kämpar med min nykterhet nu bränner tårarna..
Vi har helt tappat varandra o ja jag vet varför...
Valet att gå är idag inget alternativ o jag börjar tänka att va fan är det mig det är fel på??
Mår topp fysisk älskar mitt nya starka jag har t.o.m. varit rökfri i snart 3 veckor o jag är så stolt över mig själv
Saknar så att ha en vän att prata med men jag har ingen eftersom det bara varit han o jag i många år..
På måndag skriver jag på ett nytt anställningsavtal är det någon som sagt grattis??
Nä?
Känner mig så konstig ibland ungefär som värdelös o också tvärtom..de utreder om jag har borderline men kan man inte visa såna tendenser i min situation
Orkade idag inte sitta som en värdelös tråkmåns så jag tog två glas vin o det tredje står på bordet

Pollus

Har läst mycket på denna sida och hoppas gå byta erfarenheter med er alla.
Har druckit för mycket alkohol senaste åren och nu är man här och kan inte sluta. Nu äter jag Naproxen och innan en annan tablett men den tog inte bort suget. Kommer inte ihåg vad den heter. Nu är det fjärde kvällen jag inte dricker. Men suget finns och tanken på vin. Undrar om jag klarar helgen.

Pollus

Hur går det för dig och vinet. Du hade ju klarat dig så länge men det är ju inte lätt när din närmaste dricker. Jag önskar dig lycka till igen. Tyckte du Naproxen var bra.