Nu är jag inne på 6e dagen på behandlingshemmet Linneagården (lindalen) och jag har varit nykter i en hel vecka! Har lite abstinensbesvär men det är inte så störande, det är bara svettningar som är jobbiga, ibland rinner det om mig!

Det är tufft, känns som att jag varit här längre än bara sex dagar. Vi är nio kvinnor i åldrarna 20 till 52, så det blir lite drama emellanåt. Men det funkar rätt bra ändå, känner mig lite utanför bara. Känner inte att det finns någon på "min nivå" även om jag kan känna igen mig i de andra på vissa sätt. Det är skönt att vara här, tredje dagen bad jag min ex-sambo att ringa till mina föräldrar och syskon för att berätta var jag befinner mig. Jag har aldrig visat mina problem utåt så jag skämdes för mycket för att berätta själv. Jag bad dem att inte höra av sig, jag vill vara ifred och höra av mig när jag känner mig redo.

Pappa skickade dock ett sms där han skrev att han var glad, stödjer mig och ska hjälpa mig så mycket han kan. Det kändes jättebra, jag läste smset om och om igen ända tills jag var tvungen att lämna in telefonen för natten ☺

Har lite dåligt samvete för att jag smugglat in några sömntabletter... Har så svårt att somna så jag ville ha något som hjälper mig första veckan. Finns bara en sort som jag kan ta och tyvärr går de som benzo så de är förbjudna... kommer att synas på pissprov men det kan ju vara från innan jag kom hit, det finns ju kvar i kroppen ett tag. Ska såklart inte ta in några fler, ville bara ha några till första veckan som sagt...

Flera gånger om dagen får jag overklighetskänslor, det känns som att det jag ser inte finns, som någon slags dröm. Jag blir lite yr, ser suddigt och det kan hålla i sig i typ 10 sekunder. Hinner på den tiden tänka massa tankar om att jag blivit galen och att jag egentligen inte alls är på ett behandlingshem. Men så klarnar det men det kommer tillbaka en stund senare igen. Allt känns så overkligt, hur hamnade jag här egentligen?

Jag märker att jag börjar ändra uppfattning, när jag kom hit så skämdes jag så fruktansvärt mycket över mina problem, men nu börjar det sakta, sakta att lösas upp lite i kanterna. Jag kan ännu inte säga "hej, jag heter Stienna och är alkoholist" så jag säger att jag är "beroende", det känns inte lika hårt och skamfyllt som "alkoholist". Jag undrar om jag någonsin kommer att kunna säga det.

Kommer att använda mig av den här tråden för att skriva av mig. Vi skriver dagbok här varje dag men allt vill man ju inte skriva där eftersom terapeuterna läser det.

Kramar från Stienna <3

Jag (och några till) vill veta hur det är med dig. Jag känner igen lite av det du berättar efter att ha varit vårdad på Capio Maria en tid. Jag lärde mig där att inte skämmas för de problem jag hade. Träffade många bra människor, och en del... knepiga. Men det var en upplevelse för livet och har hjälpt mig mer än jag någonsin kunde tro. Bara detta att slippa ljuga...!!

Det du gör är otroligt starkt! Väldigt intresant - värdefullt - att få läsa dina ord innefrån hemmet. Ta dessa veckor och fokusera på ditt eget mående! Och kom ihåg - vi har inget att skämmas för. Varm kämpa kram ❤️

"dagboken" för "Duvan" = Daglig utvärdering. Att skriva ärligt i den är ett sätt att bli av med det som tynger en och dela med sig till andra så att bördan lättar. Terapeuterna är till för din skull och allt blir mycket enklare om du är ärlig med dem.

Som du förhoppningsvis kommer att se så är dagboken ett sätt att använda steg 10 i ett naturligt sammanhang, ett enkelt sätt att avsluta dagen som jag tycker iaf. Ett sätt att få sinnesro.

Ellan

Var helt fantastisk som avslutning på dagen. Ärlighet är ju någonstans A och O i vårt tillfrisknande. Så våga skriv för din egen skull Stienna.❤️
Jag tror minsann att vi har varit på samma ställe Adde, jag några år senare dock.
Kram
Ellan!

Ellan

Absolut gör jag det. Blev medlem efter min behandling.?

Sjöbuse

Hejsan!
Läst en hel del här och blir lite rörd av all kärlek och förstående här inne.
Efter många om och men, samt rop på hjälp har jag ÄNTLIGEN kommit underfull med att jag vill ha hjälp..
Mitt alkoholmissbruk har förstört min senaste relation, vänner och familj i min närhet märker på mig att något inte är som det ska..
När jag tog steget att be om hjälp via jobbet fick jag bra respons och åkte till företagshälsovården där jag träffa en läkare och svara på lite frågor.
Gick till vårdcentralen dagen efter och tog blod och urin prover..
Nu vet jag inte vad som kommer ske och vad för slags behandling jag får..
Det jobbiga är att bara vänta hela tiden på att få hjälp.
Jag behöver hjälp NU och inte om några dagar.
Vände mig till st Göran beroende kliniken då jag skulle hem till min partner igen efter en vecka i trygghet hos familjen utan alkohol.. men där fick jag inte mkt till hjälp "för stunden" utan att blev de för jobbigt får jag komma tillbaka.
Det blev som jag misstänkte att jag drack såklart så fort min partner lämnade lägenheten.. har inte ångest över det eftersom jag förstod själv att de skulle bli så.
Nu väntar jag på provsvaren och vad jag ska få för behandling..
Jag tror själv att det bästa vore att åka på rehab faktist, men känns lite läskigt och främmande när jag inte vet hur de går till.
Just nu vet jag inte så mycket och allt är förvirrande...
Känns lite som att jag inte blir tagen på allvar i det hela.
Behövde skriva av mig lite..