jag ska sluta med antabusen och börja dricka igen. livet är skit ändå i vilket fall så det är bara att dricka

Li-Lo

Jag har läst dina inlägg och det låter som att du har det tufft just nu. Du beskriver hur många i din närhet har tagit avstånd från dig då alkohol gör dig till en person du inte vill vara. Att du påbörjat behandling och att du skriver här är stora steg. Du står inför att val nu som bara du kan göra samtidigt vill jag gärna be dig stanna hos oss.

Här finns andra som varit och är i liknande situation som du. Kanske kan ensamheten lindras lite av att dela med dig här och ta emot?

Hur går tankarna idag?

Varma hälsningar Li-Lo
Alkoholhjälpen

PP

Jag sitter inte inne med sanningen, har inte heller sett några tidigare inlägg från dig, kanske har du skrivit i förändra ditt drickande? Ok, spelar ingen roll. Vet inte heller om du är här för första gången, eller om du gjort förra försök. Oavsett, livet kan vara tufft, och är det alkoholproblem inblandat är det garanterat tufft! Ett vanligt beteende är att fly, fly från problemet genom att fortsätta dricka. Att även ta på dig den tjockaste djävla offerkoftan som finns, är en garanterad metod som fungerar,v kan ge en känsla av att det är ok att inte ta ansvar, och att det är "världen" det är fel på.....
Ofta är depressioner och annat inblandat, och gudarna ska veta att alkoholen bara gör saken värre. Själv kom jag till insikt att jag egentligen ville bli nykter, men jag gled tillbaka i självömkan och drickande i ytterligare tre år. Idag är det inte kul att se tillbaka, jag önskar jag tagit bättre hand om min första chans. Allt blir bara svårare, livet blir bara värre, och vägen upp igen blir bara längre. Sen finns det väl de som helt enkelt förblir offer, och slutligen super ihjäl dig. Historien är full av alkisar som söp dig till döds. Efter sig lämnar de nog bara sorg och lidande. Tragiska öden som anhöriga bara minns med lidande. Ok, långt inlägg om lite... hoppas du tar hjälp om det behövs, stannar här och skriver. Men var klart över att missbruket är ingen annans fel. Beslutet att bryta och skapa ett annat liv ligger i våra egna händer. Och det är inte mer synd om dig än någon annan, även om det är just de känslor som alkoholen skapar ib oss!
Stort lycka till!
//PP