Hej vänner! Jag håller på med att fundera kring hur jag ev skall kunna lyckas undvika A framöver (midsommar,semester, grill etc etc) vad tror ni om alkoholfri öl/vin. Är det bra eller dumt då det kan trigga suget? Känns annars som en möjlighet att hantera det sociala. Som annars just nu känns så svårt....

melancholia

Hej Radar77! Jag tror att det beror helt på vad du triggas av. Vilka situationer, smaker, tankar, känslor o.s.v. förknippar du med berusning och alkohol? Jag tänker att alkoholfria alternativ av öl och vin kan vara ett jättebra alternativ för vissa, då de inte tillför alkohol och inte sätter igång de reaktioner som brukar följa av detta. Om en däremot har ett starkt psykologiskt beroende, där öl-/vinsmak i sig redan sätter igång reaktionerna kanske det kan vara vanskligare... förstår dock att det underlättar det sociala och det kan också vara viktigt! Svårt att ge ett enkelt svar.

Fundera över hur du fungerar. Jag tror på dig! Kämpar själv inför midsommar nu med att lägga upp en plan. Kommer att ha med mig alkoholfri öl men även läsk och kolsyrat vatten på burk. Vi klarar detta!!

Radar77

Tack! Jag tror du fixar midsommar också. Jag skall köra alkofri öl imorgon, har druckit det förut men det var länge sedan. Är osäker på om det kommer trigga suget mer. Jag skall nog köra på midsommar för säkerhets skull.

Evigt ung

..funkar jättebra för mig, det triggar inte igång något sug hos mig i alla fall.
Drack en hel flaska alkoholfritt rose' igår på fest och mådde prima i morse! ?
Men om jag tar vanligt vin så räcker det med lite för att det ska leda till ALLDELES för mycket.
Jag kan INTE stoppa då!
Äntligen har jag fattat det!!!
Nu gäller det bara att vara vaksam när suget kommer...för det gör det emellanåt!