Det här blir min tredje tråd , skrivet i forumet. Förstår om mina tidigare inlägg skrämt den som läst då det hamnat kanske lite mer i psykisk ohälsa,mer en bara ett alkoholproblem..

Men.. jag bollar vidare, med det faktum att jag ÄR alkoholist.. och jag har , tillsammans med det likväl psykiska problem , utöver alkoholen... fortsätter försöka hålla huvudet över ytan. O det, är svårt....

Varför dricker du? Varför dricker jag? Självklart handlar det om ett fysiskt - kroppsligt beroende. Men likväl handlar det ofta om ett psykiskt beroende .. jag är på det klara med att jag super för att slippa tänka - analysera - känna.

Sedan super jag ibland också för att KUNNA känna.. kunna känna den gemenskap, det intresse för medmänniskor , som "alla andra" verkar kunna känna rent automatiskt.. jag har liksom inte det bara av mig själv..

Jag super för att slippa oroa mig över hur andra ser mig , uppfattar mig, även om det på senaste tid gått över mer i funderingar på om alla börjar tycka jag lite väl ofta dricker lite väl mycket..

Alkoholismen börjar verkligen rota sig inom mitt sinne. Och det gör så jävla ont i mig att jag EGENTLIGEN vet SÅ mycket bättre en att mata denna svarta varg som sakta äter upp alla mina fina sidor .. och endast lämnar kvar en svart och omättad självisk egoist .. som alltid bara vill fortsätta fly , fly ifrån samma rädsla man från början försökte läka sig själv med , med alkohol.

Jag känner mig så slut , nu både fysiskt och psykiskt. I denna midsommar helg har jag fått väldigt mycket röda utslag över min kropp i samband med alkohol... både i ansiktet men även på lår och ben.. är det ett tecken på en lever som börjat ledsna på denna misshandel jag utsätter mig själv för ?

Fint att läsa dina insikter om dina triggers! Du beskriver både det du vill uppnå (gemenskap, intresse m.m.) och vad du vill slippa (tänka, känna m.m.) genom att dricka alkohol. Genom att analysera och upptäcka dina mönster har du tagit ett stort viktigt steg mot förändring!

Ser att din tråd inte kommit igång, ibland kan det ta lite tid. Håll ut och fortsätt läsa och skriva i forumet så kommer du säkert börja få svar så småningom.

Jag tänker gällande din oro för utslag på kroppen och eventuellt att levern tagit skada, har du i nuläget någon sjukvårdskontakt som du skulle kunna rådgöra med?

Önskar dig en fin dag och mycket styrka på förändringens väg!
/Carina
Alkoholhjälpen & Anhörigstödet

Bedrövadsambo

Jag tycker absolut att du ska ta kontakt med sjukvård för att få svart på vitt. Hur illa är det liksom? Och antabus är bra - då kan man verkligen inte dricka, och det är en enorm hjälp i början. Fortsätt skriv och läs här!

Poetrym

Tack fina själar som velat svara..

Jag bokade en tid, som jag sedan avbokade - i rädsla ..tror jag.

Liksom för många är det så även för mig ett stort steg att ta kontakt med sjukvården gällande det här.. gör en det är ju ens skymsel kudde blottad totalt och vad händer då..

Jag är införstådd i att med min ringa ålder på 26 år så är min problematik antagligen ganska stor.. men vem sa att alkoholism egentligen kommer med åldern..

Jag vet inte als , samtidigt som jag alltid har de bästa råden att ge till andra.

Önskar jag hade styrkan bakom orden och råden vad gäller mig själv.

Vill kunna känna sommarens varma vindar ,sommarens lätta regn, höstens varma färger .. vinterns klara frost .. vårens på nytt födelse. Men hela, hela tiden avlägsnar jag mig själv tills ingenting finns kvar

Jag gråter mina ögon röda
Jag har en gin intill mitt nattduksbord
Jag försöker samtala med min sambo om den inre smärtan som bor i mig , en tisdags natt. Den här tisdags natten.

Medans han bara somnar, den här natten också

Poetrym

...irriterad förfärad fördärvad lyrisk , men framför allt , så trött och ledsen.

Jävla beroende
Jävla alkohol
Jävla människor
Jävla jobb
Jävla semester
Jävla mig.

Fyfan, så trött jag är , jag hatar det här beroendet så in i... o inte ens då , när det känns så. Så håller jag mig borta från den.

Livet på en pinne , berusad och helt jävlig , hade jag en svans hade den varit mellan bena , skrämd och skamsen men endå hållt handen uppe för en till

Beroende jag hatar , HATAR dig

Du är inte ensam i detta hemska beroende. Jag har läst dina rader, om din förtvivlan och din psykiska smärta. Men jag anar också en stor insikt och vilja till att förändra. Har du någon kontakt med psykiatrin om ditt mående? Har du någon i din närhet som du kan prata med (förutom din sambo)? Att du börjat skriva här är ett stort steg och bra början. Fortsätt gärna gärna att läsa och skriv om hur det går för dej. Kram ?