Min bakgrund.. snart 40.. kanske syns på användarnamnet ;). Är uppvuxen med en mamma som jag har insett sen ca 10 år tillbaka var, eller snarare är alkoholist.. Dock är det mycket bättre nu än när jag var liten.
Nåja, gjorde en GBP 2010.. Blundade för problemen i många år.. började bara för ca 1 år sen att inse att jag var på gränsen till att bli alkis.. min räddning var mitt jobb åren innan.. Nu kör jag inte längre utan sitter inomhus, jobbar dock i skift och även då helger så att man är tvungen att anpassa drickandet.
Min svaghet är öl. Jag har alltid älskat öl och kommer alltid att göra det. Oavsett styrkan. Håller jag mig till öl så är det inga problem. Problemet är när jag får starkare saker. Det kan kännas bra en lång stund för att sen smälla till utan att jag är medveten om att det är på väg.. och det är läskigt.. Jag känner inget, för att sen vakna i soffan eller i sängen, om jag är hemma och dricker. Brukar som de flesta ta en öl eller vin för att varva ner efter jobbet, eller för att kunna sova.. jag har nu inte druckit på 5 dagar och har väldigt svårt att koppla av. Dessutom är jag lättirriterad och vill bara slå på ngt. Samt att jag har en huvudvärk som kommer och går. Jag har bestämt mig för att ta en vecka i taget. Vill inte sätta för höga mål än. Tyvärr så är jag en känslomänniska och när jag mår dåligt oavsett om jag mår dåligt över ngt jag har gjort eller om det är någon annan som mår dåligt och jag mår dåligt för att jag bryr mig om den personen, då tar jag till alkoholen. Bytte som sagt ett missbruk för ett annat. Tyvärr så har jag en tendens att bli elak när jag dricker, precis som jag lovade mig själv att inte bli eftersom att min mamma är sån när hon är full.. Jag säger vad jag tycker och tänker. Det händer sån tur inte varje gång, men när det väl gör det så är det inte roligt alls. En kollega som jag brukar vara ute med säger att mina ögon blir alldeles svarta.
Jag hoppas verkligen att jag klarar av det här. Att jag kan lära mig att dricka med måtta. Annars får jag sluta helt. Vill inte sabotera andras liv eller mitt.

Fjant77

Tyvärr så betyder det nu att jag inte har min bästa kompis på jobbet nu... 4v ska jag klara mig utan honom. Kan prata av mig med honom. Hoppas att jag kommer att klara mig utan hans sällskap. Visst jag har min sambo. Men ibland är det skönt att prata av sig med någon annan än den som är en närmast in på livet hela tiden...
Suget finns där... och huvudvärken gör sig påmind.. Lite lustigt att känna sig bakis utan att ha druckit.

Bedrövadsambo

Prata med oss ? Kämpa på nu, ta en dag i taget! Min sambo är nykter sen början av mars, och har också gjort GBP för några år sedan. Han vill inte prata med mig, så jag pratar med andra istället ?

Fjant77

Har nästan precis klarat en vecka utan alkohol :-D. Har inte ens druckit alkoholfritt. Bara annat. Ska kanske testa en alkoholfri öl till middagen. Ska tänka på saken. Annars blir det vatten eller cola zero som vanligt :-P.

Fjant77

Eller det är lite mer än 8 dagar beroende på hur man räknar :). Den här veckan jobbar jag tidigt och börjar kl 5 (zzzzzz).. Käkade middag ute igår, vi har ett favoritställe norr om stan, och tog då en alkoholfri öl. Sambon blev glad för det. Fast å andra sidan har jag aldrig tagit mer än en öl när vi har ätit ute. Men vet inte vad jag ska säga. Var en konstig upplevelse, har testat den förut och tyckt att den var god. Men igår så tyckte jag att den smakade konstigt. Vet inte om det beror på att jag har låtit bli att smaka på en vecka eller om det var en dålig flaska... Nåväl, så som den smakade så kunde jag lika gärna låtit bli. Dessutom fick jag lite ont i huvudet. Men vet inte om det berodde på den.

Har inget direkt sug och har börjat sova bättre. Tror t o m att kroppen har förändrats. Men det kanske bara är inbillning.. så fort kan det nog inte ha gått ;)

AL

..läste din tråd och funderade...mest utifrån min egen situation.
Jag försöker också.
Jag är en känslomänniska ..... högproducerande tentakler utåt men inte inåt....vilket gör mej till en halv människa...om du fattar. Jag anser att vi lurar oss själv med detta fokus på andras mående och struntar i oss själva. Undanflykter för att få dricka finns det fler av än hela bolagets vinsorter. Har provat alkofria sorter men tänker...varför ? är inte det också att lura sig själv ?
Mitt mål är att inte dricka alls och jag känner ingen sorg eller förlust över det beslutet. Känner att min kontrollförlust när jag är onykter är obehaglig och pinsam...vilket leder till känslan av svaghet. Jag är inte svag. Jag är stark. Det finns inget positivt i ett glas öl eller vin. Det jag då häller i mej är dålig självkänsla och bedövningsmedel. Det är inte mitt mål med livet. Hoppas du kan hitta din väg. Allt gott.

Läste och tanker att du påminner om mig fast vi är så olika.
Följer dig gärna för att ta stöd I dig och stöttar dig gärna om jag kan.
Lycka till!

Fjant77

Och jag har fortfarande inte druckit ngt starkare än alkoholfri öl :-). Håller mig till Cola Zero och Pepsi Max samt vatten, kolsyrat förstås ;).
Suget tycker jag har minskat. Känns nu som jag skulle kunna vara nykter en lång tid. Får hoppas att det håller i sig :-D. Imorgon är jag ledig, ska bli så skönt. Sen är det 4 dagar till med att gå upp vid 3.30.. sover iaf gott nu när jag jobbar tidigt. Vilket är en lättnad i sig.

Fjant77

Jisses.. är snart inne på dag 12.. var ute på en roadtrip igår och då åkte vi till Öland :D. På vägen tillbaka så blev det middag och då tog jag faktiskt en lättöl.. drack inte upp hela, kan inte äta samtidigt som jag dricker och tvärtom pga min GBP.. Kände att jag mer var törstig än sugen på öl/alkohol när jag väl drack den :D. Den känslan gillade jag :D. Det går framåt :D. Känner att jag kan faktiskt klara mig utan att dricka en längre tid.

Fjant77

fara och flyga!!! Men jag är för snäll (läs feg).. Han tycker själv att jag dricker för mycket eller har druckit för mycket iaf.. dock har han inte kommenterat ens en gång om att jag inte har druckit på snart två veckor.. FATTA.. två veckor... jisses.. Tur att jag inte är i så stor psykisk obalans som jag har varit. då kanske jag tagit hans ord igår på allvar.. undra vad han skulle sagt då?? Vi har lämnat bilen och ska gå in till affären (ICA Maxi).. bredvid den ligger Systembolaget. Jag tittar ditåt, men gör inget mer.. säger inget alls.. det är han som säger; en jäger kanske? Ska du inte ha en jäger? Eller kanske vodka?? Jag svarar som jag alltid gör att jag inte dricker jäger så varför skulle jag ens vilja ha det? Men han fortsätter bara på sitt barnsliga sätt.. jag blir toooooooooookig!! Skulle velat sett hans min om jag hade gått in och köpt en.. sen förstår inte han varför jag blir sur.. ibland märks åldersskillnaden verkligen och hans naiva uppväxt och okunskap om livet.. *grrrrrrrrrr*..

Nyckelpigan

Jag har följt din resa utan att skriva innan - bra jobbat! Jag känner igen det där med att man varit nykter i flera veckor eller längre, klarat av svåra situationer och ändå hör man inget positivt. Min man är enormt stöttande och tillåter inte att jag dricker, men som han säger - han kan aldrig riktigt förstå, även ol han inser allvaret i detta eftersom att jag inte gjort vissa saker eftersom det går emot allt jag vilk annars om jag är nykter. Han förstår hur svårt det är eftersom han insett att jag flytt med a för att jag mådde så dåligt, trots att jag visste att det skulle bli värre sen. Ändå kan han inte förstå hur jag kämpar när jag avstår.
Det din sambo gjorde verkar dock extremt lågt... jag blir arg på dina vägar. "Retas" och håna på detta sätt... nej, där hade min bägare runnit över. Dags för ännu ett allvarligt samtal?
Bra jobbat att du står på dig! Kram

Fjant77

Tack för dina ord :D. Ja, jag tänkte ta upp det med honom om han säger så igen.. då tänker jag fråga rätt ut om han stödjer mitt drickande nu helt plötsligt.. Hade faktiskt tänkt vara riktigt elak om jag får tillfälle.. fråga ngn kollega om en tom flaska jäger, fylla den med vatten och sen bara halsa ur den bara för att se.. men det väntar jag med ett tag :).

Nåväl :D. Nu är det faktiskt dag 14!!! (15 beroende på hur man räknar, jag räknar från sista gången jag drack och det var vid halv ett ca, natten till söndagen).
Kan äntligen sova ordentligt :D. Känns som att kroppen har förändrats. Men det kanske bara är önsketänkande från min sida :p. Min mage mår bättre också :D. Suget är det upp och ner med.. Men jag skulle lika gärna kunna dricka alkoholfritt :).. Är inte ute efter ruset utan smaken :).

Hoppas att ni alla har haft en bra helg! :D

Fjant77

Det är 18 dagar sen jag drack starköl sist.. har de här dagarna druckit alkoholfritt. Jag har ju tidigare skrivit att jag är svag för öl..och igår släppte den absoluta favoriten en ny tillfällig sort. Jag köpte två st... bestämde mig redan innan att jag bara skulle dricka EN igår eftermiddag. Och det gjorde jag! Sakta! Även om suget fanns där för att jag visste ju att den andra stod i hyllan, valde att inte ställa in den i kylen. Så skönt att ta ett steg närmare självkontrollen! Och gud så skönt att inte vakna uttorkad och bakis. Jobbar i helgen och då börjar jag kl 5 på morgonen..

Hoppas att ni alla får en bra helg! :D

Tess45

Det är så skönt att vakna utan bakfylla och burkar överallt.
Skulle jag mot förmodan haft något kvar att dricka så hade jag tagit det på morgonen, fy fan.
Jag är inne på 6 dagens nykterhet.

Din sambo får lägga av att provocera.
Jag tycker att din idé med att fylla upp en flaska Jäger med typ te är jävligt bra.
Gör det om han jävlas igen. ???

Tigerlilja

Du jobbar verkligen på bra Fjant77. Du är ingen"fjant" läser jag. Jag läser Fjant men tänker Modig/Beslutsam.
Vill att du ska kunna hålla din sambo på "nyktert" avstånd, missförstå mig inte. Han kanske inte vet hur han ska förhålla sig till nya jag. Kanske har han själv demoner som han brottas med, tänker jag. Visa kärlek om du orkar, men försaka inte det du föresatt dig. Din resa är ju också något som i längden gynnar honom. Du är ett så gott exempel på vad man kan göra när man är motiverad till ett bättre liv.

Kram och ha en bra dag :D

Fjant77

Och jag har inte varit onykter en enda gång! Ville testa mig själv igår. Gick in på Systemet.. tänkte hmm, ska jag köpa en flaska vin? Funderade ett tag, gick sen och plockade åt mig 0,0% öl och en LITEN flaska mousserande... ni vet en sån där mini.. det var allt :D. Är dessutom ledig nu i 4 dagar, så chansen finns ju. Men nej! Den här gången ska jag inte supa bort ledigheten. Slippa vakna bakis, så skönt!!

Hoppas att Ni alla har det bra där ute! Ni är så starka! <3

Fjant77

En månad utan att blivit onykter. Jag har under den här perioden druckit fyra stycken alkoholhaltiga drycker alltså det som klassas som starkt.. och det är under olika tillfällen, en per tillfälle :D. Jag är så fruktansvärt stolt över mig själv :D. Hoppas att jag kan hålla demonerna på avstånd :D

Kram till Er alla!

Fjant77

och då kommer äntligen min bästa kompis tillbaka till jobbet från sin ledighet :D. Ordningen är äntligen återställd till 100% då. Har visserligen andra trevliga kollegor men ingen som honom :D.
Helgen har flutit på bra :D. Har jobbat (jobbar fortfarande i skrivandets stund samt har måndag kvar) i helgen och dessutom sent så man kommer hem och bara slappar och kollar TV :). Rätt skönt att vara hemifrån faktiskt också. Har hållit mig till Zero-läsk den här veckan.

Hoppas att Ni alla kämpar där ut haft en bra helg :D. Kram!