Det tar emot att skriva här. Det är som att erkänna att jag inte längre klarar av situationen. Men jag känner mig så ensam och hjälplös och jag har ingen annan att prata med. Jo det har jag, men jag vill inte prata med vänner och familj för jag vill inte att de ska veta.

Min partner är alkoholist. Så nu har jag sagt det till nån. Min partner är alkoholist och jag orkar inte mer. Känns som jag håller på att gå itu, för håller jag bara tyst och låter honom hålla på så är allt bra. Förutom då att han spenderar alla våra pengar, tar lån, förlorad arbetstid pga bakfylla, prioriterar bara sig själv och inte våra barn eller mig.

Jag är ekonomisk beroende av honom, plus älskar honom så djupt. Men två år av detta och löftena att sluta. Bara idag, lovar att sluta. Som max har han hållt upp i fyra dagar på raken under två år, annars är det minstvarannan dag.

Vill bara att han ska sluta dricka hela jävla tiden.

Allt började med förbannade värktabletter och sen när han inte fick flera så blev alkoholen ett substitut.

Han vill sluta säger han alltid när han är full men har ingen kontroll och när jag påpekar att han själv sagt att han vill sluta så blir han förbannad på mig.

Så trött, orolig, ledsen, stressad. Fan!

Bedrövadsambo

Läs och skriv mycket så ska vi peppa dig allt vi orkar! Jag förstår att det är svårt för dig att ens tänka separation eftersom du är ekonomiskt beroende av honom. Men samtidigt är ditt och era barns psykiska hälsa värd mer än alla pengar i världen. Finns det ingen du kan anförtro dig åt? Finns det ingen som kan hjälpa dig att utforma en plan om allt skulle gå åt he....? Du måste åtminstone tänka tanken och planera, det innebär inte att du gör slag i saken. Du måste utgå från dig själv, och sluta hoppas på att han ska infria löftet att sluta. Då blir du bara besviken gång på gång. Du kan inte förändra honom, du kan bara påverka ditt sätt att förhålla dig till hans beteende. Om han inte kan bestämma sig så måste du bestämma dig för vad du vill.

Tuff

Tack för svar. Jag läser vad som skrivs här på sidan. Det hjälper.

Rosen

Att läsa ditt inlgg är så jobbigt för mig som är en som är beroende och vet att jag orsakar smärta och oro.
Jag hoppas att du känner till att det finns gemenskap att finna även för er som är "medberoende". Alanon t.ex. är ett forum där du kan möta andra i samma situation.
All styka önskar jag dig!

DetGårBättre

Svårt det där. Mycket kan nog vara rädsla i att han känner sig misslyckad. Men ställ ultimatum för det finns stor risk att det bara blir värre. Betyder du något för honom så kommer han välja dig. Sen att han kan falla i framtiden har ju med beroendepersonen att göra. Men se till så han kommer i behandling eller liknande! Be honom kolla på Persbrandt. Han kunde nyktra till. Per Holknekt! Det finns mängder med kändisar som haft och har problemen! Det är inte lätt att bli kvitt men du måste tvinga honom typ. Sen kan det kanske ta sin tid innan ni kommer iväg men sök hjälp! Själv klarar ni det aldrig skulle jag säga :( Åk iväg när han säger att han vill ha hjälp! Bara in i bilen eller taxi och sen till en beroendeenhet!

lizzbet

...Tror du har lite fel där när du säger: "Betyder du något för honom så kommer han välja dig". Ett missbruk/beroende kan inte botas genom kärlek, och inte med tvång.

och så viktigt för ens egen självkänsla att tänka på det du skriver! Lätt att känna sig värdelös och betydelselös när ens karl inte slutar hälla i sig det som förstör förhållandet! "Hade han verkligen älskat mig så... hade jag betytt något så.."! Det värsta är när man sen vänder det mot sig själv och börjar tänka "hade jag varit mer speciell så..., om jag inte hade blivit så arg så..."! Så beklämmande att läsa det du skriver Tuff, jobbigt att vara beroende av någon man inte kan lita på! Tycker du ska ta hjälp utifrån! Vet inte varför du känner att du är ekonomiskt beroende av honom! Finns hjälp att få misstänker jag (bostadsbidrag och annat)!

DetGårBättre

Du får ställa ultimatum på riktigt. De flesta kommer få ett uppvaknande. Sen varar det inte för evigt. Att bara stöta bort någon fungerar inte - det förvärrar det hela. Men ställ ultimatum om vård eller hjälp på något sätt. Hur vill personen leva? Så länge någon stannar som medberoende finns ju ingen anledning att sluta. Men ta med personen till beroendecentrum eller liknande. Dra ner honom till ett AA-möte eller åk till länkarna. Det är så man måste göra typ. Sen kommer uppvaknandet snabbt för vissa medan vissa skiter i allt annat än alkoholen. Då får de komma under fund med det ensamma typ! Per Holknekt är väl ett bra exempel även om han trillar dit ibland.