Hej,

Jag drack jättemycket fyra dagar i rad slutade i söndags. Tre dagar har gått utan alkohol och jag har mått så otroligt dåligt. Har svettats som en tok, varm i kroppen. Ångest, oro, rädsla, skam, panik i en enda röra. Just nu är jag livrädd att det ska vara så här permanent. Hur lång tid tar det innan man kommer i balans igen? Jag vill bara gråta just nu.

Anders 48

Jag törs lova att du kommer att må bättre - men det tar tid! Låt det ta lite tid. Om du under lång tid (flera dagar) har druckit väldigt mycket så tar det åtminstone lika många dagar innan kroppen och, framförallt knoppen börjar återgå till någon slags normalitet. Det är precis som du skriver i början: ångest, oro, rädsla skam och panik. Men det BLIR bättre! Önskar dig tålamod att "stå ut" ett tag till - och invänta att dessa känslor sjunker undan.

Strange

Tack Anders!

Ditt svar betyder så mycket! Det känns som man famlar runt i ett mörker och att man behöver något ljus någonstans. Jag var på vårdcentralen idag och frågade om man kunde få något mot min ångest. Men läkaren sa nej och "du behöver lida" och "du har fortfarande en chans att komma tillbaka". Det är ju inte precis vad man behöver höra när man har ångest. Hur som helst det spelar ingen roll. Återigen, tack för hjälpen Anders!

Ellan

Hej,
Tiden är din bästa vän i detta. Ångesten är vidrig i början. Jag kan fortfarande komma ihåg den och att inte hamna där igen har blivit min drivkraft. I början är det svårt att skilja på vad som är vad. Får jag ångest för att jag dricker eller dricker jag för att jag har ångest?! Att vara ensam i detta kan kännas hemskt då de enda vi har att prata med är våra hjärnspöken. Har du någon att dela detta med och/eller kan du tänka dig att söka upp en AA-grupp? Det kan lätta den värsta ångesten genom att få prata. När vi dricker stänger vi ju av alla våra känslor och när vi slutar så vaknar känslorna till och ofta slår det tillbaka med full kraft.
Modigt av dig att söka dig till VC och be om hjälp. Berättade du allt för läkaren? I så fall extremt dåligt bemötande. Men det finns annan hjälp. Du är så värd att må bra. Ge dig själv chansen.
Styrkekram
Ellan

Rosen

Vad är det för djävla läkare du har stött på?!
Det borde vara tjänstefel att säga till någon med svår ångest att" du behöver lida"!
Jag som är så argsint av mig och trött på hur vi med alkoholproblem nonchaleras hade anmält personen ifråga.
Du skall inte behöva lida! Det finns medicin som hjälper till att komma över abstinensen. Kräv att du får det.

DetGårBättre

Drick mycket vatten. Ät massa mat och stoppa i dig massa vitaminer, t ex Berocca. Du behöver B-vitaminer, främst B1 och B12 och sen lindrar även C-vitamin men få i dig ett gram i timmen åtminstone där. Kör på ren askorbinsyra!

Det blir bättre. Borde bli bättre rätt snabbt så fort du fyller på kroppen med det den behöver. Ren abstinenssymptom som gör att kroppen skriker efter mer alkohol!

har jag gett mig ut och gått eller sprungit tills jag inte orkar mer. Bra musik I lurarna, och så bara gå/sprig/gå/spring/gå. Inte sitta hemma.. Jag har tränat tills jag varit helt utmattad och när jag somnat har jag sovit batter. Och äta näringsrikt! Precis som DetGårBättre skriver behöver du fylla på..
Ge inte upp!

Matt74

Är själv medberoende och har sett ångesten från ”sidlinjen” och har min fulla respekt för dig som genomlider den. Hoppas du mår bättre idag!
Långvarigt alkoholintag ger ju vissa mineralbrister osv som kan förvärra oro och ångest. Jag vet det då min mamma fick extrem järnbrist och andra brister (minns inte vilka) vilket tydligen bara gjorde ångesten värre. Jag är helt säker på att läkaren som behandlade henne visste varför.. jag var med när hon var där och tog proverna. Läkarens blick sa allt. Hur som helst, det finns massor med tester på www.apoteket.se, www.lloyds.se, https://www.apotekhjartat.se/ eller https://www.quicktest.se och liknande sajter där man kan få mer info om man har t.ex järnbrist osv.
Hur som helst så tror jag (är ingen expert) att det kan vara bra att gå på en hälsokontroll för att få mer info om man lider av några vitamin eller mineralbrister, samtidigt kanske ta leverprov osv. Önskar dig all lycka!