Hej, jag har inte hittat något sätt att söka bland trådar här i forumet så jag startar en ny.

Jag undrar litegrann om alkoholfria drycker. T ex alkoholfritt vin innehåller ju 0.5%. Kan man dricka det eller "känner" man alkoholen på ett sådant sätt att man kan få sug?

Hur gör ni? Undviker eller använder?

Har ni tips på andra alkoholfria drycker, helst utan socker. Jag dricker gärna rogivande örtte, Cola Zero och Fun Light men ibland vill man ha något annat som sällskapsdryck, något mer vinliknande, som en torr dryck som inte triggar något alkoholsug.

Jag undviker socker också så helst utan socker eller med så lite socker som möjligt.

Eller om ni gjort någon egen brygd hemma? Jag tänker experimentera med kallt örtte, ingefära, citron och ett uns sötningsmedel tänkte jag.

Ös gärna på med tips :)

DetGårBättre

En kompis trillade ner i skiten igen när han drack alkoholfri öl. Hans läkare hade också varnat honom att det kan trigga suget. Men det är nog olika - en annan kompis som inte var lika långt ner i träsket klarade sig utmärkt på alkoholfri öl. Efter tre år återgick han till alkohol och hanterar det bra idag. Men han var inte i träsket utan simmade nog mest kring näckrosorna...

skogsfrun

Det låter som man ska vara lite försiktig. Jag vet inte om jag är en näckrossimmare eller ej, men just nu vill jag inte riskera något. Tack för tips!

Rausch

Det är som tidigare påpekats väldigt individuellt. Jag själv har inga som helst problem att dricka alkoholfri öl. Det triggar ingenting. För andra blir det inte alls bra. Du ville ha tips på alternativa drycker. Jag tycker att högklassiga teer funkar bra till mat. Främst gröna och oolong som fått svalna eller till och med kylskåpskalla. Jag kör helt osötat, vilket gör att man känner smakerna bäst! Äppelmust är också ett alternativ.

skogsfrun

Jag älskar te, ska testa Oolong. Tack för bra tips att servera det kylt. Kom nu på att Yunnan är mitt favoritte och det var länge sedan jag hade nåt hemma. Kanske dags att besöka en te affär. :)

... är min favorit. Känns så underbart att känna hur gott det gör med kroppen och törsten. Citron har ju tydligen en lite mättande effekt också. Jag är inte heller någon som gillar alkoholfria drycker. Ja drack i o f s en kall och god alkoholfri öl för någon vecka sedan, men det var ingenting som triggade. dricker heller det ovanstående. På återhörande

Vapenlös

Jag dricker lemonad, ginger beer alkoholfri och äppelmust. Iste är också gott :) I ett finare glas med isbitar och kanske någon citronskiva eller så, så känns det som fest. Jag drack också en grön te-iste som hade granatäpple i sig och var rosa, lite extra festligt. Men mycket socker i typ allt, kan vara värt att exprimentera och skapa iste, lemonad eller ingefärsdrycker själv faktiskt!
Jag klarar alkoholfria drinkar, viner och cider då själva smaken inte triggar mig utan berusningen i sig. Men man ska vara försiktig innan man lärt känna sig själv.

Gunda

Då har jag smakat Tillmans olika drycker. De är lätt mousserande. Svartvinbärsdryck är nog den godaste. Det är en ekologisk dryck från Dalarna. Den är inte helt sockerfri, men är det fest så är det ?
Annars bubbelvatten med pressad citron är gott.

Jag kör alkoholfritt öl och vin. Tycker det funkar fint.
Hittade nyligen en IPA-soda. Jäkla vad god!!! Som en IPA. Fast läsk. Inget att hälla i sig i mängder av men en drink efter maten typ..
Gillar inte läsk och dricker te ibland så de alkoholfria alternativen är min räddning. Men vi är ju olika alla. ?

skogsfrun

Jag har klarat av två fester nu genom att dricka torrt alkoholfritt mousserande vin med låg sockerhalt: Rawsons Retreat. Det har gått hur bra som helst och det är underbart att både kunna vara delaktig (och nykter) och vakna på morgonen och vara klar i knoppen och må bra och vara stolt över mig själv. :)