Fast jag har en massa kaos runt mig så mår jag bättre nu och känner mig starkare. Igår kände jag mig nere och då tog jag på mig skorna och gav mig ut i skogen. Och vips hade jag plötsligt enligt steg räknaren gått 10 km. Jag kände mig alldeles lugn när jag kom hem.

sessi

Just nu så känns allt bra. Men det känns som att fall luckan kan öppna sig när som helst.
Jag har lärt mig att ta en dag i taget. Och focusera på nuet.
Det låter enklare än vad det är.
Han har börjat vilja umgås mer med mig. Vilket är positivt men tanken hur länge det kommer att vara så här finns i bakhuvudet. Men det är bara normalt.
Jag försöker att trycka undan dessa negativa tankar.om dom ändå dyker upp så skriver jag dagbok. Blir ibland väldigt mycket tankar som fastnar på papret. Ibland glada tankar , ibland kaos tankar. Ibland funderingar om varför jag faller för dessa killar. Ibland frusterande tankar om varför jag låter mig behandlas som skit.
Det är känslor som måste komma ut.
Ibland kan jag gå 10 km i skogen bara för att samla kraft för att orka med allting. I tisdags så har han inte druckit på sex veckor enligt honom. Fem veckor enligt mig. Men okej vi säger sex veckor..
Han berättade för mig att han har druckit så mycket så han har fått dilerium och att han inte velat att jag ska se det.
Jag hade inte hjärta att säga till honom att jag vet det, eftersom jag var där.

Just nu så känns det bra bara jag kunde släppa katastrof läge känslan. Ni vet när man går och väntar på att det värsta ska hända.
Jag försöker intala mig själv att om det händer så kan jag inte göra något åt det. Eftersom det inte är mitt ansvar.
Jag har bara ansvar för mig själv.
Det känns skönt att inse det. Jag fattar inte hur jag har orkat ha det så här.
Denna månad kommer han att få hel lön utan avdrag för första gången på 6 år.
Jag är stolt över honom , för att han har lyckats med det .

lizzbet

Vad bra, känner igen allt det du skriver och vet hur jobbigt du har det... Mitt ex ringer fortfarande till mig, flera gånger om dagen, fast det är snart ett år sedan vi bröt upp. Vi ses mycket sällan och då som vänner, men han beter sig (i telefon) som att vi ännu är ett par... Jag låter honom hållas, det skadar mig inte och jag tror att han nånstans innerst vet att det aldrig kommer att bli bra mellan oss igen. Men låter honom liksom spela sitt spel, det kanske får honom att må lite bättre.
Han har nog druckit i stort sett dagligen sedan slutet av förra året, så jag går också och väntar på det där otäcka beskedet, eller tysta telefonen... Men har som du lärt mig att leva med det.
Kram till dig och fortsätt leva ditt liv, det blir bara bättre och bättre, jag lovar.

Du skriver att han vill umgås med dig mer och att det är positivt! Undrar: bör du umgås med honom? Och är det verkligen positivt för dig att göra det? Och den där falluckan du skriver om. Vem öppnar den?
Härligt med skogspromenader :-) och att du mår bättre, skönt att höra! Kramar till dig!

sessi

Det är jag som öppnar dessa fall luckor.
Och ingen annan.
Han är inne i sin period igen. Han har en ny supar kompis som bor i hans gamla lägenhet.
Lyckat...
Får se vad som händer och vad som inte händer.

sessi

Han är igång och super och min mamma gapar efter mig på byn att hon får skämmas över mig.
Jag frågade henne vad ska jag skämmas över? Jag jobbar och jag dricker inte alkohol huvudtaget.

sessi

Jag kommer att starta upp en blogg . där jag skriver om vad som händer i mitt liv. Där går min särbo under namnet mannen i mitt liv.
Jag kommer att lägga upp blogg namnet här bara jag kommer igång.
Mannen i mitt liv ringde för snart 2 timmar sedan. Han märkte nog att jag ringde upp honom vid 18.00 tiden.
Han har börjat sitta ute och supa så min mamma är förbannad för att hon skämms. Hon tycker att jag borde skämmas och att jag kommer att missta mitt jobb eftersom han sitter i parken o super.
Varför skulle jag missta mitt jobb som jag började för snart 2 veckor sedan. Det är inte jag som är full.

MCR

Stark du är!
För att du delar med dig.
För att du inte tar på dig hans problem.

Du är stark.
Och skammen är inte din att bära!

sessi

Nä och jag tycker om honom. Vi har haft många bra stunder också.
Vi skulle ha ätit pizza idag efter jobbet men jag får inte tag i honom. Han erkände för mig att han hade druckit för mycket . det är första gången som han säger det till mig frivilligt.
Så det känns som en seger. Problemet är att det har flyttat in en alkis i lägenheten brevid. Och det gör mig inte så glad. Men det är hans liv och hans eget val.
Jag har gråtit och bönat men det hjälper inte.
Han vill att jag ska följa in till hans granne. Men jag valde att gå hem. Jag har inget nöje av att sitta med två människor som super.

SofiaA

Sitter på mysig restaurang på en grekisk ö. Han har haft sina vanliga fyllor, sovit, bakfylla och förnekelse. En vanlig familjesemester för honom med en annan familj. Jag pratar självklart om hans missbruk och får ventiler.
sista kvällen, hyfsat nyckter ändå. Beställer han in ett glas rött på packad engelska. Jag säger intet. Våran vän gör likadant och hans fru opponerar sig eftesom barnen är trötta. Han övertalar henne och hon säger okej, beställ in.
- titta där, en sån fru vill jag oxå ha, hon gnäller inte över ett glas vin. VAD SÄGER DU får jag ur mig, vad elak du är, jag har ju inte ens sagt, påpekat eller antydd någonting. Vilken skit du snackar. // hela veckan har sett likadan ut, denna semester, förra, skidresan, alla resor. Barnen vägrar låta han natta dom, krama och ens hålla nått åt dom. Hans kompis har försökt prata med han. Han fattar inte, vägrar inse.

SofiaA

Jag har skrivit ner alla dumma och idiotiska saker han sagt. Blir ibland påmind om dessa och helt chockad. Ingen i min närhet gör nått, alla bara tittar på hur han super bort sin familj. Förfestades, cigg och vin på balkongen, ramla hem 3.30, blåmärken och massa skit som dumpas i famnen på mig, svårt att prata med omgivningen om dettta

sessi

Jag var och skällde ut min alkolist i morse. Vi ska inte vara ihop . för jag orkar inte längre. Men kanske så kan vi vara vänner när det har lugnat ner sig

sessi

Förra lördagen blev jag attackerad av hans supar kompis . det blev en polis anmälan. Nu har jag fått honom att hälla ur spriten i vasken.
Jag har börjat ställa hårdare krav på honom.
Jag hoppas att det kommer något bra ur det här

lizzbet

Men vad jag tycker är att du ska sluta hoppas på något över huvud taget, försök sluta bry dig om hur han mår... Det är SVÅRT, men det går :)
(och att han hällt ut spriten i vasken betyder troligtvis ingenting, finns ju mer sprit att skaffa...)

sessi

Jo jag vet att det finns mer o köpa. Det finns det alltid.
I helgen gick vi en prommenad och han föll ihop och jag fick göra första hjälpen och hålla igång hans hjärta medan vi väntade på ambulans.
Jag känner att han har fått sig en tanke śtällare ....