Blir så trött o less på min man just nu,kan dra historien om vårt liv,har vart i hop i tjugo år, har tre barn ihop ,han har alltid varit den som gärna druckit lite för mycket, somnat lite varstans. Vi fick vår son för 5 år sen o efter det har han druckit mer eller mindre nästan varje helg,men nu på sistone också i veckorna ,droppen var nu när vi var o bowlade med vänner o skulle äta middag o sen gå vidare o dricka nån drink till,han blev så full att vi fick ta bussen hem kl 23 o vi började bowla kl 19,han verkligen raglade fram.Vi har haft svårt o få barnvakt o och det här var enda gången på ett halvår som vi gick ut o så gör han så här !Jag har sagt åt honom att han dricker för mycket o ofta men nej de tycker inte han!!!

InteMera

Det låter som du har all rätt att vara trött och ledsen! Det är inte roligt att se fram emot nåt trevligt program för att sen få det förstört av den andras fylla. Det är du inte ensam om att uppleva!

Fundera om det finns nåt sätt du kan prata med honom när han är nykter, om hur du upplever hans drickande. Utan anklagelser men på ett sätt som förklarar hur ledsen och besviken du blir, att du önskar han söker hjälp om han inte kan minska eller sluta själv. Och tänk på hur det påverkar era barn om du låter honom fortsätta som hittills. Hur vill du att ert familjeliv ser ut om ett år, fem år? Likadant som idag? Orkar du det? Klarar barnen det? Tänk lite på dig själv och fundera hur du vill ha ditt liv, man har faktiskt rätt att ha en åsikt om det själv också även om den andra tycker att hen ska få fortsätta bete sig illa.

Styrkekramar från en ödessyster som vet mycket väl situationen du lever med.