Hej!
Jag startar en ny tråd! Jag har nu varit nykter i 10 månader!! Det har gått upp och ner!!
Men nu har jag kommit tillbaka till oro ångest?? Fler som känner igen sig på det?
Börjar bli sömn lös på nätterna igen för att jag tänker mycket på hur livet har sett ut! Hur mycket man har sårat andra? Försöker hitta anledningar till varför man har skapat ett beroende??
Och att det är väldigt skönt att skrivs av sig och veta att man inte är ensam när det är tungt!!

På sitt liv, och veta att man aldrig vill tillbaka till missbruk. Samtidigt är det inte bra att grotta ner sig i sina dåliga gärningar under ruset. Man kan ändå inte få det ogjort. Nu är det bäst att se framåt och leva ett liv som man vill ha. Har du för djupa dippar i måendet kanske du behöver ta hjälp av sjukvården. Stort grattis till nykterheten!! Mycket bra jobbat...

AlkoDHyperD

Jag läser i många inlägg om sorgen och hur man räds den, eller önskar bort den. Jag skulle välkomna den. Önskar många gånger att tårarna kunde komma, men än sitter de långt inne.
Mina två år (eller är det tre?) i terapi har handlat mycket om att kunna sörja. Hur mina beteenden i grunden handlat om att inte ha den förmågan - eller tillåtelsen - att känna sorg för egen del. Allt har istället handlat om skuld.
Om vi kan se oss själva och våra misstag med självmedkänsla blir sorgen någonting som läker oss.
Att efter en längre nykterhet börja se tillbaka på hur livet varit tror jag är en viktig del i att fortsätta hålla sig nykter. Om det är så att det innebär sorg är det läkande. Skuldkänslorna kan maskera sorgen. Leta under dem.
Ingen väljer att sabotera sitt liv, även om varje handling är ett val i sig. Du skapade inte medvetet ett beroende, Nu-är-jag-klar.., men de val du gjorde ledde till det. De val du gjort de senaste 10 månaderna är förmodligen gjorda med eftertanke och säkerligen svårare än när beroendeautopiloten fick agera ostört. DE valen räknas!!!
Jag har börjat skriva om mina svåraste år, för mig själv, och hoppas en dag kunna gråta när jag läser om dem.
Om man är rädd för att fastna i självanklagelser - grotta ner sig i dåliga gärningar - försök se dem utifrån smärtan som ledde till dem. Självtröst...
kram