Hejsan
Är nån där?
Jag har sagt till min man idag för andra gången att han måste välja mellan jag o barnen o alkohol o casino men det kändes som jag talar men en vägg fick ingen riktig svar han är på väg att flytta hemifrån men är fortfarande kvar det verka som han spela med min hjärna så att jag ge upp o be honom stanna kvar är helt slut mentalt jag vet redan vad jag måste göra men vågar inte jag behöver verkligen stöd kan någon säga vad jag redan vet?
Snälla säg att jag måste kämpa o gå vidare med mitt beslut

LD

Bedrövadsambo

Det finns inget annat sätt. Så kan inte du och barnen ha det. Han måste flytta! Har du någon släkting eller vän som kan hjälpa dig rent praktiskt? Om du är trött och sliten och på gränsen till utmattad är det svårt stt konsekvent stå på sig, hjärnan funkar inte som den ska pga av all oro. Du och barnen behöver lugn och ro. Utan honom.

MCR

Du gör helt rätt som lämnar.
Du tar ansvar för ditt och barnens liv.
Och du är stark som har tagit det här beslutet.

Du och dina barn är värda trygghet!
Jag hejar på dig!

Ditt liv kommer bli bättre!

❤ ❤ ❤

Ladouce

Tack för fina svar han säger att han ska flytta men han är forfarande kvar så jag tänker byta nycklar till lägenhet Nesta vecka o det kommer säker att få honom att förstår att jag menar Alvar eller vad säger ni?

Ladouce

Hejsan tack för att du bryr dig om mig inte äns hans familj bryr sig dem ringer till honom varje dag utan äns frågar hur jag mår är så arg o besviken men tack o lov har jag många goda vänner som hjälper mig med bilen o sånt

Ladouce

Nu har han flyttat på riktigt men vägrar ge mig nycklar tillbaka och har ringt alla släkten så att alla ska träffats och "lösa" problemet jag känner mig pressad och behöver stöd är det någon som har erfarenhet av hur man stå över för grupptryck ? Jag vet inte hur jag ska klara av detta ? De kommer ju att försöka övertala mig att ta tillbaka honom o han kommer säkert att lova att han ska förändra

Ofta tror jag man bryr sig för mycket om vad andra ska tro och tycka. Man är rädd att andra ska tycka man har gjort fel! Detta är ditt beslut och ingen annans! Förklara det för den som har något att säga! Och prata med dig själv: jag har rätt att bestämma över mitt eget liv! Gör det till ditt mantra.

Bedrövadsambo

Du måste ju ha folk i din omgivning som står på din sida i detta? Vänner, föräldrar? Låt dem hjälpa dig att bråka om det behövs. Och det kanske inte ens behövs. Jag tror din man har en övertro på hur mkt stöd han har egentligen. Oavsett så är det DITT beslut, så låt dig inte övertalas. Byt lås!

TISSLA

Vet inte så mycket om din situation men min svägerska har kämpat i 1.5 år för att få ut pappan till hennes barn. Hon har bytt lås två gånger men han utövar psykisk misshandel och nästlar sig med barnen som ursäkt tillbaka in gång på gång. Du behöver ha en nära vän som förstår situationen. En som kan finnas som ett bollplank när släkten bearbetar dig, nån du kan ringa när du vacklar och inte vet varken ut eller in. Kanske t.o.m bo hos dig en tid. Har du någon? Om inte så är såklart ett forum som detta ett alternativ. Stå på dig, var stark men var snäll mot dig själv: det är sällan en spikrak väg när man jobbar sig ur en knepig livssituation.

Ladouce

Tack Tissla
Jag har börjat gå till en kurator som är fantastisk o hjälper mig hon säger precis vad jag behöver höra jag mår så bra efter jag har varit hos henne men verkligheten hinner alltid ikapp mig när jag är ensam hemma

Ladouce

Hej bedrövandesambo
Ju min grupp kommer oxå vara med men duvet sånt är med kultur o sånt i slutänden blir det nog "han är ju Din man"
Jag hoppas kunna stå emot bara jag börja nog fundera på att ge upp mitt beslut o jag hatar mig själv redan för detta är jag på väg att blir galen eller????

Ladouce

Tack så mkt för fina ord det är vad jag säger till min familj men vågar inte säga detta till hans familj allt handlar om respekt i varan kultur så det är skit svårt situation för mig men vi för se när stunden när alla är där o vänta på att bomben ska explodera man vet aldrig

Ladouce

Barnen barnen man gör allt för sina barn men för mig känns som han börjar använda de som ursäkt för att komma tillbaka men jag tänker verkligen sätta höga krav o som jag har förstått vill han börja vilja små prata för att när dagen den 16/9 när alla är med så har jag ingenting mer o säga då så jag ska göra allt för att undvika att träffas o prata Gud vad han har blivit duktig på att manipulera mig tack Gud har jag förstått detta o tänker verkligen ställa stora krav han måste välja mellan familj elr alkohol

TISSLA

Så svårt när familjen också ska påverka ens val. Men hur ser familjen på hans spelande och drickande? Är det verkligen så en man med ansvar för en familj ska uppföra sig?
Skriv ner saker som händer, känslor oj tankar. Det kan hjälpa mycket när han manipulerar och familjen pressar dig.

TISSLA

Så svårt när familjen också ska påverka ens val. Men hur ser familjen på hans spelande och drickande? Är det verkligen så en man med ansvar för en familj ska uppföra sig?
Skriv ner saker som händer, känslor oj tankar. Det kan hjälpa mycket när han manipulerar och familjen pressar dig.

Ladouce

Tack Tissla
Hans familj tycker att jag överdriver att en alkoholist ser inte ut som han här om dagen sa hans syster typ att: om det du säger är sant det kommer o vissa sig med tiden då
Och jag bara typ okej fast hon har sätt honom full många gånger jag tror nog att de vill inte acceptera att deras fin kille är sjuk

AliceAlice

Stå på dig, innerst inne, trotts allt vacklande så vet du att du har rätt! När barnen tas upp, säg att du tar detta steget för deras skull, att systern eller vem det än är, har inte levt med honom och en alkoholist kan se hur fräsch ut som helst. Fasaden, jobbet är ofta det som håller längre än relationer, det är ju på så sätt de kan bekosta sitt missbruk. kan ta mina barns pappa som exempel, grav alkoholist, leversvikt och han ser mellan varven oförskämt bra ut och duperar fortfarande trotts det finns objektiva fynd som röntgen och provsvar. Han är nära döden och kan se bra ut, så den förklaringen köper vi inte! Alla missbrukare hamnar inte på parkbänken.

Jag har också fått påtryckningar att ta tillbaka x, men stått på mig idag förstår hans föräldrar också och har bett om ursäkt för de köpte x förklaringar och smutskastning av mig. Sanningen vinner i längden!

Ställ inte upp på att träffa alla, en och en, förklara, skriv ner och lämna till dem, visa de den här sidan, be dem läsa på om missbruk, tryck ut fakta från nätet....

Min räddning i det manipulativa spelet var att besluta mig att ALDRIG säga ja direkt till något, alltid be om betänketid, det räddade mig flera gånger från att "försöka igen".

Stå på dig heja dig, du kommer att fixa det och ju mindre man har att göra med missbrukaren ju mer reser man sig upp!!! Kram

TISSLA

..anhöriga vill inte tro det för det är så skamligt att missbruka, och många tror att det syns på utsidan. Knäppt!
Hur starkt knuten är du till hans familj? Kommer det kunna ha konsekvenser för ditt sociala liv om du lämnar honom? Visst känns det förstås svårt att behöva bemöta dem nu, men måste det vara så sen?
Om ni ska prata med hans familj, så skriv ner dina villkor. Vill du att han ska vara nykter när han kommer hem till dig och barnen t.ex, så säg att det är villkoret för att du ska stanna. Säg det så alla vet det. Om han sen inte lever upp till det, så kanske han avslöjar sig för dem och då har han ju brutit mot ditt villkor. Kanske de vid någon punkt förstår att problemet är verkligt.