Startar ny tråd med målet att flytta tråden eller börja skriva i det vidare livet då min gamla tråds rubrik känns för frågande och inte tillräckligt beslutsam. Tror det kan hjälpa mig att mentalt inte traggla vidare med återfall i långa perioder och det känns som det är dags att lägga mina gamla anteckningar bakom mig för en fräsch start. Känner mig lättare bara av att skriva det här inlägget. Men innan jag vågar flytta till det vidare livet ska jag bevisa för mig själv att det är klart nu, kanske flytta tråd när jag haft 90 eller 100 vita dagar. Har inte druckit på ett tag men för enkelthetens skull kallar jag idag för dag 1.

Liten stor

Är på stor fest. Gick ifrån nu en stund för att vila från socialt minglande. Ska erkänna att det varit och är nära att ta ett glas vin eller en burk öl men kör alkoholfritt. Det här blir en stor vinst NÄR jag lyckas. (Kunde inte ta bilen så var en lite läskig möjlighet/risk)

AlkoDHyperD

Är det inte också lite taggande att du är där och klarar av att bara skita i de där glasen och burkarna! ?

Liten stor

De flesta börjar bli märkbart berusade och fastnar i att repetera sig. Lättare nu att avstå än tidigare på kvällen. Den känslan jag har nu ska jag verkligen ta med mig. Känns som att ta klivet över en tröskel hög som mount Everest. Insikten att det bara är de första timmarna som är lite besvärliga och svåra att stå emot och egentligen skapar någon form av njutning. Resten av kvällarna med suddiga blickar och osammanhängande konversationer vill jag verkligen inte vara en del av. Första stora festen jag klarat nykter :) spricker av glädje

Bedrövadsambo

Samla på sig nyktra positiva erfarenheter är bästa sättet att förbli nykter! Klappa dig själv på axeln ❤️

Liten stor

Funderar på om jag ska räkna dagar eller inte. Känns nästan lite segt att markera en dag i taget. Klappar mig själv på axeln för lyckade gårdagen sambo :) men är så trött. Rädd för att boka vårdtid men ska göra det när jag haft lite längre sund period (ska inte kalla det period då resten av livet ska bli sunt förresten) och kolla av hälsan.

Restart2017

Det ger motivation, iaf för mig!
Ju fler dagar ju stoltare blir man, hur sjukt det nu än är att man ska va stolt över att va nykter.
Å andra sidan, det är ju en sjukdom.
Så man ska va stolt om man krigar och bekämpar en sjukdom på egenhand, en stark kraft som besegrar alldeles för många liv.. i hela världen!
Good luck

Liten stor

Ska nog fortsätta räkna, de gånger jag slutat räkna har faktiskt slutat med återfall. Befinner mig i abstinensfasen nu tror jag men märker ändå viss skillnad i magen och ögonen till det bättre. Tänker att oavsett vilken skada jag eventuellt åsamkat min kropp så är ju att jag slutat nu så mkt bättre än att jag fortsatt dricka. Hade jag fortsatt hade jag ju blivit sjukare och sjukare istället för friskare och friskare.

Fredde

Grattis till din insikt och att du valt att göra en förändring i ditt liv till det bättre genom att avstå alkohol det är stark gjort av dig:) Såg att du skrev att du var på fest men att du inte drack något det visar att du har modet och viljan i dig när du slänger in dig i stormens öga där folk dricker sig fulla och du utsätter sig för situationer som kan göra att man trillar dit men det gjorde inte du och det ska du vara stolt över:) Jag själv var nykter 1 månad för ett tag sen och jag var då på fest men jag drack inget även om jag blev bjuden och visst var tanken lockande guuu så gott med en kall öl och man blir ju lite mer social och rolig ibörjan i alla fall när man dricker. För alla skojade och hade så rolig i början och allt var på topp men ju längre tiden gick ju mer dryga ,sega högljuda blev folket och en del hade hakat upp sig som en gammal gramofonskiva och sa samma sa ord om och om igen.Då fick jag tanken fy är det sån man själv är när man själv druckit för mycket för sån vill jag verkligen inte vara och då kändes det så skönt att gå hem nykter och veta vad man sagt och gjort på kvällen och lägga sig och vakna upp utan att vara bakfull och ha ångest osv. När jag vaknade dagen efter nykter och pigg så låg jag och tänkte på hur många av dom som drack låg bakfulla och mådde dålig och då fick jag ett leende på läpparna och tänkte som man bäddar får man ligga ;)

Liten stor

Exakt så Fredde och tack för pepp.
Har tänkt exakt som du och just att det är så få timmar som är trevliga innan folk förändras till något man själv inte alls vill vara (men som man säkert varit mååånga ggr även om man intalat sig att man drack lagom). Tänker även mkt på hur mina barn uppfattat mig även om jag aldrig varit jättefull inför dom tror jag de märker av små nyanser i uppmärksamhet och annat. Nu ligger jag och njuter i soffan efter en nykter icke bakis arbetsdag där jag fått bort ett gäng ångestskapande problem och längtar efter kall läsk och chips med familjen framför någon film utan att jag somnar i soffan. Så glad i hela kroppen!

Trevlig och nykter helg!

Liten stor

Mindre kallsvett på natten, lite orolig sömn men känns som kroppen mår gradvis bättre och blir mer återfuktad. Tror jag var ganska uttorkad. Inga tankar på att dricka och ser fram emot resten av vit helg.

Fredde

Grattis till dina tre vita dagar:) Det låter härligt Liten att det är på väg och rätt håll:) Själv vaknade jag nyss och dricker kaffe och känner mig utvilad och pigg så det kanske blir en promenad i skogen idag och leta svamp:) Ha en toppen dag:)

Liten stor

Tack Fredde, visst är det skönt att inte vara bakis eller seg på en lördag. Även om man ibland druckit bara några glas påverkar det en dagen efter märker man ju när man är helnykter. Körde precis ett hårt träningspass och känner mig starkare i kroppen och mentalt för varje dag. Känner ingen tvekan om jag ska lyckas eller inte nu. Eller om jag ska vara ärlig känner jag mig säker på att jag kommer lyckas året ut men kanske lite orolig för livet ut men jag har hela hösten på mig att bygga på med strategier och annat.

Liten stor

Har nog gått igenom över 50 situationer i huvudet idag där a varit inblandat och som jag då kanske inte reagerade så mkt på men som när jag tänker på det idag ju var helt sjuka. Så otroligt konstigt hur a lägger en dimma över allt när man är nere i spiralen och man kan ju verkligen inte tänka klart.

Nu när jag mår bättre och är ur värsta abstinensen kommer även lätt irritation och rastlösheten krypande. Känner igen den som kanske den post akuta abstinensen jag läst om och fallit för tidigare vid min 14-dagarsgräns flera ggr.

Tror mycket kommer handla om att hitta sätt att få bort den irritationen och rastlösheten med träning, meditation, chips? :), måla tavlor?, nya hobbys generellt? Har någon tips som funkat hållbart över längre tid? För jag antar att dessa känslor och sug kommer återkomma närmsta kvartalet och även längre fram.

Bedrövadsambo

Bästa sättet att få lugn i kroppen. Orkar du inte springa kan du utöva lyktstolpsintervaller. Springa två lyktstolpar, gå två osv. Hitta ett spel till telefonen som slukar engagemang. Kan tipsa om Ord Snack.

Liten stor

Har märkt att joggingtur hjälper otroligt mycket och är halvvägs igenom boken hjärnstark vilken jag också kan rekommendera. Den ger verkligen motivation till träning.

Spel är också bra tips, men jag tror jag tar dig på orden bedrövad sambo och tar en joggingtur när känslorna kommer. Vilken kondition jag kommer få.

Liten stor

Sömnen är lite bruten men känns som det går åt rätt håll. Finner tyvärr ingen glädje i att läsa böcker, kolla serier eller spela spel. Känns ganska likgiltigt allting men det är ok. Så länge jag är nykter kommer nya riktiga upplevelser i livet fylla på med glädje.

Liten stor

Oj va irriterad jag är idag. Drar och tränar men tänkte notera som en påminnelse framöver - helt värdelöst att gå igenom första 10 dagarna och abstinens en gång till om jag skulle falla - så drick aldrig mer!

Liten stor

Tränat igen, börjar kännas bättre både i muskler och kondition. Men det blir film och chips ikväll igen. Tröstätar-beteende, men får vara så ett par veckor till så långe jag håller i med träningen så får sund kost komma som steg två.