Känner mig kroniskt trött.
Han har börjat supa igen och väljer bort mig. Hur gör ni för att orka?
Känner mig nere på botten.
Känner mig både ledssen och gnällig.

ÄlskadeM

Jag förstår vad du menar. Man känner sig bortvald igen och igen.
Kom ihåg att det är inte dig det är fel på, ja känner dig inte men du är sälert en underbar person många andra skulle göra vad som helst för att få vara med, lägg inte ditt egenvärde i att han väljer bort dig, han hade valt bort vem som helst tyvärr. Alkoholen ger sådan njutning för en alkolist , en njutning man som partner aldrig kan konkurrera mot. Men minns det eger värde och försök ta hand om dig då han väljer alkoholen, gör något för din egen skull som gör dig glad.
Kram
E

sessi

Han gick förbi mig utan att se mig. Eller han låtsades som att han inte såg mig. Det smärtar just nu.
Jag vill bara gråta ... Men jag kan inte.

AliceAlice

...du behöver stöd. Att leva nära någon med en allvarlig och potentiellt dödlig sjukdom, som alkoholism, gör att man tär på sina egna krafter. Det är vanligt att anhöriga drabbas av depression, utmattningstillstånd, PTSD. Det är viktigt att du får stöd och hjälp för att du ska kunna må bra, oavsett orsak till att du mår som du gör kan du få stöd av din vårdcentral, eller remiss för tex. KBT. Ta emot den hjälpen!

Försök att hitta ett eget liv, gå en kurs, träffa vänner eller vad som får dig att må bra, ta det i små steg om det känns övermäktigt. Prata med dem som står dig nära, bara denna ventil kan lätta på din börda. Att träna är bra men försiktigt om du känner dig så trött som du beskriver, en kort promenad kan i så fall räcka. Testa mindfulness eller Yoga eller ngt annat som får dig att släppa tankarna på honom, om så än bara för några minuter, pussel, måla mm kan ha samma effekt.

Det finns ingen patentlösning men det är viktigt att du börjar sätta dig själv först!