Hej, jag är ny här. I helgen var jag på fest och återigen drack jag alldeles för mycket.När jag når en viss punkt, tappar jag allt omdöme och bara fortsätter att dricka tills jag nästintill stupar......ballar sällan ur på så vis att jag kräks eller somnar. Men jag blir rejält påverkad och får minnesluckor.. Nu är jag trött på att vakna morgonen efter med galen ångest som håller i sig i flera dagar..Jag har så länge jag kan minnas nästintill alltid druckit för mycket vid fester och sammankomster. Har inga problem att hålla det måttligt i vanliga fall. Älskar ett gott vin till god mat, ett glas bubbel på fredagskvällen osv Och har inga som helst problem att hålla mig till ett eller två glas. Men vid fest, där man sitter med ett glas framför sig en hel kväll så går det nästan alltid åt ett och samma håll, det dricks alldeles för mycket... Igår skrev jag ett mail till mina närmaste tjejkompisar och "erkände" att jag har problem, de har ju såklart märkt det och funderat på att prata med mig, jag klandrar dem inte för att de inte gjort det, vet själv av erfarenhet att sånt här är jättesvårt. Känns som en stor lättnad att det vet att jag faktiskt är medveten om mina problem.Och jag känner att jag har deras fulla stöd. Dock har jag inte pratat med min man ännu, han har ju såklart märkt av det också. Han är ju nästan alltid med när jag blir för onykter, vi har dock aldrig pratat om det ordentligt, vet egentligen inte varför....Visst har vi nämnt det någon gång när jag haft ångest dagen efter och sagt att nu måste jag sluta med detta etc. Men han har ju egentligen inte gjort något för att hjälpa mig, vilket isig är väldigt konstigt tycker jag nu när jag börjat tänka på detta mer och mer. Hur kul kan det vara att få hem en nästintill redlös fru som slocknar på två blå i sängen......Min största önskan är ju att jag ska kunna fortsätta att dricka vin till maten, ett glas bubbel då och då osv. Visst borde man väl klara det, eller måste man sluta helt. Vad har ni för erfarenheter ? Kram

Hej
Jag tycker att du har tagit ett viktigt steg när du skriver (och läser?) här på forumet. Här finns verklig expertis. Av vad du skriver drar jag slutsatsen att du bör tänka igenom ditt drickande rejält och skaffa dig kunskaper om alkoholproblem. Det finns oerhört kloka tankar att hämta här. Personligen tror jag att du på allvar borde försöka sluta dricka helt. Men läs och skaffa dig en egen uppfattning. Börja t.ex med Monday Mornings tråd eller AlkoHyperD:s. Därifrån hittar du också andra som svarat.
vänligen
Ikaros

maraiah

tack snälla för svar, ska kolla de trådar du föreslog. Jo jag anar att jag kanske borde sluta helt.... men jag ska ge det ett allvarligt försök först att ALLTID dricka måttligt, även vid fester. Jag hoppas det ska funka. Har en vän som förlorade sin pappa pga alkoholen hon erkänner nu att hon varit jätteorolig. Jag vet att hon kommer att hålla ett hököga på mig nu. Vi pratade och grät en lång stund igår, känns jätteskönt

AlkoDHyperD

Prova att sätta en gräns även vid fester på två glas vin. Alltså vanliga glas ? (vi kan vara lite kreativa annars, minns att jag hade ett grogglas som rymde fyra dl men groggen bestod av en tiondel "virke"...)
Om du klarar det kan du fortsätta en månad till på samma sätt. Involvera gärna din man. Vi väljer så klart själva, men det hjälper att ha någon som påminner och stöttar.
Det är aldrig lätt att sluta helt om man inte själv är övertygad om att det är enda vägen. Du kan ju vara en av dem som klarar att begränsa dig så länge du inte kommer över en viss gräns (som ofta brukar vara vid lätt berusning, då hämningar släpper och man glömmer förra gången det gick snett).
Bra att du ser problemet och vill göra något åt det. Och bra att du söker stöd - här och bland dina vänner!
Kram

maraiah

åh tack snälla för svar :) Låter som ett bra sätt att börja, min önskan är verkligen att jag ska klara av att dricka med måtta även på fester. Mat och vin i kombination är ett jättestort intresse hos både mig och min man så det vore jättetråkigt att inte kunna fortsätta med det. Jag är jättetaggad och om det berömda pannbenet ska visa sig någon gång på mig så hoppas jag att det är nu. Men skulle jag inte klara detta nu så inser jag ju att då är det bara en sak som gäller , sluta helt.... Kram på er!