Hej
Har druckit mycket de senaste 5 åren och vill verkligen sluta. Jag brukar dricka 4-5 dagar i veckan och då en och en halv flaska vin. Under sommaren kan det lätt bli varje dag och vid några få tillfällen har jag lyckats hålla mig nykter i 2 veckor till en månad. Jag önskar att jag bara ska vakna upp en dag och inte känna något sug utan snarare avsmak så som jag gjorde en dag med rökningen. Efter att ha rökt i nästan 20 år så vaknade jag bara en dag och kände avsky för rökningen och det var 1,5 år sedan men visst har sugit kommit och gått ibland men då hjälper det att tänka på hur dåligt jag faktiskt mådde av att röka men detta hjälper inte med alkoholen. Trots att jag alltid är djävulskt bakis efter att ha druckit dagen innan så gör jag om samma misstag om och om igen och även fast jag mått jättebra under de perioder som jag hållit upp så är det precis som att jag då tycker att alla dessa bakfyllor från helvetet var värt det för att sedan gå och berusa mig igen. Idag är jag bakis och idag kommer jag inte att dricka för det brukar jag aldrig göra när jag är bakis för att jag helt enkelt mår för dåligt men jag vet att imorgon kommer det att bli ett helvete att stå emot suget. Jag har knappt några vänner kvar, jag har gjort bort mig så många gånger på fyllan att jag inte ens orkar tänka på det och jag har till och med tagit lån för att finansiera mitt missbruk! Hur jäkla korkat är inte det?! Jag har senaste tiden gått upp väldigt mycket i vikt, jag mår givetvis väldigt dåligt och jag tycker dessutom att det börjar synas på mig i ansiktet att jag dricker tungt. Jag anser själv att jag nått botten. Trots det och trots att jag vet att detta missbruk är oerhört farligt så fortsätter jag för att jag inte klarar att stå emot suget som tar över min hjärna fullkomligt. Det är precis som många beskriver här inne, nästan som att man hör en röst som uppmanar en att unna sig ett eller två glas vin som istället alltid urartar till typ 10 glas och under berusningen så känner jag en oerhörd lycka (vilket är det som lockar när suget kommer utan en tanke på bakfyllan). Och suget kommer lätt, det räcker med att titta på tv då folk dricker vin eller reklam så blir jag toksugen direkt! Och det sjuka är att det även händer de gånger man verkligen också visat vilka negativa effekter alkoholen kan ha. Det går emot min egen logik men trots detta så fortsätter jag att dricka... Jag vill inget hellre än att sluta och få vakna upp nykter om mornarna och må bra. Efter att ha läst runt på detta forum så känns det här som en bra början och att det finns fler i samma sits. Jag kommer troligen att uppsöka AA också för jag anser själv att jag nått den punkten då jag tappat kontrollen över mitt missbruk, detta är inget jag klarar själv längre känns det som.

... därtill lägger jag nu det ord du skriver. Avsky! För det är det jag känner inför giftet och kanske var det just avsky jag började känna för ca 3 mån sen då jag slutade.

Jag tydliggjorde och visualiserade alla negativa konsekvenser med skiten och då blev det s a s en aversion eller avsky är ju ett bättre och starkare ord. Tack för det ordet och varmt välkommen hit förresten. Du har börjat en mycket viktig och spännande resa!

Sheana

Tackar :) Ja det här verkar vara ett bra ställe att hänga på när suget väl kommer krypande. Okej det var ett bra tips, ska verkligen visualisera det. Det har hänt att jag ibland känt en avsky för en viss vinsort under en tid men då har jag givetvis hittat andra viner att dricka. Jag önskar verkligen att jag kunde känna ren och skär avsky för all alkohol för ja, det är ju ett gift som förstör mig och min omgivning och jag är oerhört besviken och arg på mig själv för det.

Glömde skriva att du kanske bör överväga att söka hjälp via Vårdcentralen. Kanske behöver lite medicin som tar bort möjligheterna att dricka i början?
Vi är många som inte mår bra av giftet, modigt att du vill förändra din livssituation.
Läs och skriv, här finns mkt stöttning och erfarenhet

Sheana

Jag vill försöka utan det först för att jag vill inte att det ska loggas någonstans, skulle det komma till den punkten så får det bli utanför min stad då risken att folk jag känner skulle få reda på det då. Detta är trots allt första gången jag vill sluta på allvar, de andra gångerna har jag bara hållit upp ett tag och då med siktet inställt med att börja dricka igen så fort den vita perioden är över. Problemet för mig är att jag tror att suget alltid kommer att finnas där eller snarare att precis som med annat så kommer det och går. Jag har nog, nu när jag tänker på det, haft ett sug efter alkohol sedan långt tillbaka men förr hade jag en väldig disciplin med kost och träning och drack väldigt sällan dock drack jag precis som nu alldeles för mycket de få gångerna när jag väl drack. Nu känns det bara som att jag har noll disciplin och förlorat kontrollen helt. Jag vill hitta tillbaka till det, den tiden då jag hade fullt fokus, fast bli starkare i mig själv så jag inte ska trilla dit igen.

Berra58

För att bli "botad" måste du först komma till insikt med att har en sjukdom. Jobbigt, javisst. Men om målet med din nykterhet är att "kunna dricka igen" så kommer du sannolikt misslyckas. Ta hjälp, en dag i taget, läs här...
Lycka till!

Sheana

Det var så jag tänkte innan när jag höll upp för jag trodde att jag skulle klara av att gå tillbaka till att dricka på en mer normal nivå vilket aldrig fungerade för mig. Absolut, jag är fullt medveten om att jag har problem med alkoholen, det insåg jag nog redan första året.

Starkt av dig att inse att du har ett problem och att du orkar ta tag i det! Jag ville inte heller att det skulle stå i mina journaler att jag är alkoholist så jag har bestämt att jag ska försöka få kontroll en sista gång ( nu alltså ), klarar jag inte det nu så måste jag söka hjälp via vårdcentralen. Just nu känner jag mig dock stark i min nykterhet och tanken på att aldrig mer dricka är inte alls lika skrämmande som den var i början. Lycka till, du är värd att må bra!

Sheana

Åh det låter ju helt fantastiskt att du känner så nu :) Tackar och Massa kramar till dig!

Det är svårt att tänka sig att man aldrig ska få dricka igen, aldrig känna den avkopplande känslan av berusning. Men, du kan tänka att just idag ska jag inte dricka, imorgon får vi se. Tvärtom mot vad vi brukar tänka "Idag får jag dricka, men imorgon ska jag sluta.."

Kram och lycka till!!

Sheana

men jag vet inte om dag 1 räknas då jag inte brukar ha några problem den första dagen för att jag är bakis men denna gång måste jag säga att jag hade en mycket lindrig bakfylla som gick över väldigt fort. Jag har visserligen tryckt i mig en massa onödiga kalorier som jag annars inte hade gjort. Jag är rädd att gå från ett missbruk till ett annat, att jag ska börja tröstäta tonvis med mat. Det slog mig nyss att jag började att banta för fem år sedan och ersatte maten med alkohol vilket "fungerade" i tre år sen spårade allt ur helt. Efter att ha läst runt en hel del här så känner jag bara än starkare att jag vill förändra mitt liv och jag vill leva ett hälsosamt liv på alla plan. Jag vill inte ha a längre. Fortsätter jag såhär så slutar det väldigt illa.
Jag väljer livet.

Härligt att läsa dina tankar om allt. Vilken insikt! Det kommer säkert att bli tufft de närmsta dagarna, men gå in här och skriv av dig och läs! Vi finns här för varandra.
Gå och borsta tänderna med stark tandkräm när du blir sugen på vin!
Och sov mycket. Och ha ingen alkohol hemma! Och köp substitut, typ någon lyxig juice, Tonic, te eller bubbelvatten - eller alkoholfritt vin/alkoholfri öl.
Prova en sista gång att komma ur alkoholträsket. Funkar det inte: sök hjälp på vårdcentralen. Det är bättre att det står i din journal att du har alkoholproblem och du sedan lever ett bra, nyktert liv, än att det inte står något i din journal men du super bort vänner, livsgnista och värdefull tid. Resten av ditt liv är viktigare än tanken på vad andra människor ska tycka. Kram!

Sheana

Tackar :) Ja du har rätt men jag är en ganska nojig person, det var jag innan också men det har givetvis blivit värre av missbruket. jag handlade alltid på systemet kontant så att det inte ens ska loggas på kortet heller och jag kunde åka runt hela stan på olika system -allt för att ingen ska känna igen en.
Tack för tipset, Jag tror coca cola är den starka ersättaren för mig vilket jag kommer att va återhållsam med men smoothies och juicer kommer det säkert också bli en del av :) Kram!

Sheana

Har börjar på sämsta sätt. Först har jag fått en paketavi som jag inte får lösa ut för att de missat två bokstäver i mitt namn. Trots att jag kan återge fulla uppgifter på avsändaren e.t.c. så är det bara "inte jag" enligt dem -enligt mig existerar inte ens den personen som de påstår inte är jag (eftersom att så vitt jag vet är jag den enda i världen med just det namnet), det syns ju klart och tydligt att det är mitt namn men det dem håller på är ju stöld!

Sen skäller min morsa ut mig efter noter. Hon verkar ha glömt att jag bekänt missbruket och sagt att jag slutar att dricka. Jag kan absolut inte räkna med något stöd från henne. Det är bara hon som gäller för hon är viktigast i hela världen.
Hon skällde på mig om vilken hemsk människa jag är och att jag alltid varit hemsk sen jag va lite, beskyller mig för hennes mående, att ingen vill ha mig o.s.v. Jag vet redan allt det där och orkar bara inte höra på en människa som gör så här var och varannan dag mot mig och som sällan kommer med något uppmuntrande (som när jag sa att jag skulle sluta, fick ingen reaktion alls av henne, inget stöttande eller "Va bra" ingenting).
Det är ofta i dessa stunder jag tagit till flaskan för de blir för mycket helt enkelt.
Om jag inte visste bättre så skulle man kunna tro att hon super för hon beter sig så men hon är narcissist. Hon har alltid hållit på så sen vi va små, skrek, bråkade, härjade och slogs. Och det är likadant nu. Jag försöker vara stark och hantera det. Jag förstår att jag kan inte skylla mitt missbruk på någon annan (det har varit många olika anledningar som gjort att jag drack men i slutändan var det mitt val såklart) likaså kan hon inte beskylla mig för hur hon mår. Man har ansvar för sina egna känslor...

Vilsensjäl

Och det är bra i sig. Låt oss följas åt. Du ligger bara en dag efter mig. Tråkigt med din mamma dock. Min blev också arg men jag försöker intala mig att hon är orolig. Hon var faktiskt en av de få som reagerade med ilska. Men det gick över. Hoppas det blir så för dig med. Kramar

Sheana

Jag tror tyvärr att hon aldrig kommer att lugna ner sig. Hon har alltid varit så här.Hon gör allt för att trycka ner mig. Jag försöker att se henne som en komisk figur och bara skratta åt det men tro mig, det är svårare än vad man tror när en människa skriker fula ord till en för full hals och som dessutom ibland blir våldsam -bara så himla tröttsamt. Ja det hjälper att gå in och skriva och läsa här. Just nu är jag väldigt skör och även om jag "gjort slut med a" så är mina nerver helt utom kontroll just nu. Ja vi kämpar på och massa kramar <3

Jag känner igen mig i mycket du skriver. Jag har ätit hälsosamt länge, som kompensation mot drickandet. Äter man en nyttig sallad och sköljer ner den med en flaska rött följt av ett par whisky, hur nyttig är man? Jag har också narcissister i mitt liv, de är inte roliga att ha att göra med och de har många ggr triggat mitt drickande. Starkt jobbat av dig att inte ta till flaskan efter din mammas påhopp. Kram till dig!

Vilsensjäl

Bördor kommer, tunga som lätta. Försök med att inte låta din mamma tynga ner dig. Verkar ju ganska uppenbart att hon har problem med sig själv. Vilket du inte heller ska lägga på dina axlar. Fokus på dig nu och inget annat. Resten får man reparera senare. Svårt att läka kärlek mellan inblandade parter oavsett vilka de är om man inte är hel själv. Styrkekramar

Sheana

Tack. Jag tror det är svårt för folk att förstå på vilken nivå det ligger på för de som inte har en narcissistisk person i sin närhet. Det känns som ett stort svek och det är som i de allra värsta såporna av bråk fast sju resor värre ungefär. Ja,den här dagen har varit jättejobbig för nerverna och jag känner ett konstigt sug som jag inte vet vad det är för det känns inte som ett typiskt alkohol sug utan mer som ett....röksug skulle jag nog säga men det kan nog troligt bero på att kroppen vill ha alkohol tror jag. Kramar