Hej, har en mycket problematisk historia med missbruk i många år. Detta ledde till olika behandlingshem o slutligen LVM...
Förlorade jobb, familj o vänner.
Nu har jag sedan 1,5 år ett sammanhang med fin sambo, god relation med barnen osv. Ändå saknar jag att dricka o gör så oxå till o från, ex idag.
Detta får oerhörda konsekvenser då jag tappar dagar ibland minnet en vecka o gör alla fasansfulla saker ni kan tänka er..
Hittar inte ut... Har provat det mesta, antabus (dricker mig igenom), AA, kognitiv terapi, samtalsstöd osv... men hittar inte ut...
Vissa av oss kanske inte har förmågan att skapa en förändring??

AlkoDHyperD

Av det lilla du skrivit kan man ändå anta att du gjort en stor förändring de senaste 1,5 åren, från behandlingshem och LVM till att ha ett sammanhang och värdefulla relationer.
Med ett långt gånget missbruk bakom sig kan förändring vara svårare på olika sätt. Hjärnan skadas av missbruk, vilket gör att man kan ha svårare för att härbärgera känslor och svårare att styra sig själv mot långsiktiga mål. Det kan också finnas en sårbarhet för stress.
Kanske finns även en del av de faktorer som bidragit till ditt missbruk kvar. Inre eller yttre.
Eftersom du skriver här, och eftersom du skapat dig ett sammanhang värt att leva för har du förmåga till förändring. Bakom dig har du säkert både segrar och förluster när det gäller kampen mot alkoholen. Det kan kännas hopplöst när man faller tillbaka i gamla mönster gång på gång, men vad har du för alternativ?
Förändring är en process. Så länge du rör dig, eller strävar efter att röra dig, i riktning mot det du vill ha, det liv som du önskar och sätter värde på, är du i den processen.
När du sträckt ut handen mot oss andra här är även det en del i förändringsprocessen.
Och eftersom du nu skrivit, här kommer en fråga:
Om du hade förmåga att förändra, hur skulle du vilja förändra? Vad skulle du göra som du inte gör idag?
Skriv gärna mer

Hej Alkolist
Du är ju på väg åt rätt håll. Jag har under alla mina år träffat på många som alla trodde var utan hopp men som reste sig sakta men säkert. De valde en knölig väg mot nykterheten och som inte sällan kändes mycket tung. När jag läser Ditt inlägg får jag känslan av att du slagit in på den vägen. Mellan raderna läser jag också att du verkligen vill leva ett nyktert liv något som är fullt möjligt. Det gäller att du hittar det som fungerar för dig. Det här forumet är mycket bra eftersom man här finner såväl bredd som djup om alkohol och beroende.
Alltså välkommen i gänget.
vänligen
Ikaros

Alkolist

Tja, nu har jag varit där igen en längre period men nu slutat sedan ett par dagar. Bra att få höra att allt går att förändra!
Brukar tänka i svåra stunder att "Verkligheten kommer aldrig att bli så överjävlig som man föreställer sig den..." kanske låter hårt men de orden hjälper mig.
Har ännu kvar mitt fina sammanhang och det vore väl faan själv om jag inte fick behålla detta, nyktra liv!
Läst runt lite på forumet och jag blir glad när det talas så mycket om HOPP, utan att förden skull ej även våga släppa fram de svåra, ensamma och ledsna stunderna.
Tack för stöd o bra kämpat alla!

/Alkolisten