Svårt att veta vad man ska skriva och var jag ska börja.
Men kan börja med att säga att jag är orolig över min mans syn på alkohol. Han gömmer sitt drickande men jag hittar ändå både ölburkar och vindunkar/flaskor överallt.
Nu är han dessutom sjuk (förkyld) och då slinker det även ner whisky.
Han inser inte själv att han har problem och att försök prata med honom om det är hopplöst.

Vi har även barn på 9 och 3 som, vad jag vet, inte lider av det än.
Jag kan inte åka iväg själv över en natt utan att oroa mig över om barnen kommer få frukost eller mat överhuvudtaget. Hans enda kommentar är att 9 åringen är såpas gammal att h*n kan fixa frukost m.m åt dom båda. Det är inte rätt att låta en 9 åring ha så stort ansvar över sitt syskon.
Själv ligger han kvar i sängen och sover. Han vaknar inte ens när 3 åringen sitter i samma rum och gråter.

Jag kommer i morgon ringa soc/fam.rätten för att få råd och stöd i hur jag ska hantera det hela. Men känner oxå att jag måste få skriva av mig och få stöd och input härifrån.

AliceAlice

...att du reagerar och tar tag i det du kan ta tag i, hoppas verkligen att du får prata med någon bra på socialtjänsten!

Jag känner precis igen mig men tyvärr så finns det ingen enkel, rätt eller bra väg att gå. Kan man inte nå missbrukaren så kan man (ingen) göra något men du kan alltid göra saker som är bra för dig och barnen. Barnen märker alltid, sedan är bet beroende på ålder, hur missbrukaren sköter sig, våld, hot mm som också avgör för hur mycket skada de tar.

Barn ska vara barn men barn kan också hjälpa till hemma med rimligt ansvar. Här gjorde jag nog mitt största "fel", jag tog allt ansvar och än idag är det här barnen o jag har våra konflikter ( de är tonåringar nu), de har alltid varit vana att jag tagit allt ansvar. Du kan titta på min blogg, du är inte ensam och där kanske finns något du kan ha nytta av inför samtal m soc. Sök gärna samtalsstöd för din egna del och prata med dem som står dig nära, du tjänar inget på att dölja hans missbruk. Stå upp för dig själv och dina o barnens behov!

http://spillran-av-mitt-forna-jag.webnode.se/

Lycka till och mycket styrka!!!