Ett eskalerande alkoholmissbruk som tillslut blev outhärdligt var vad jag fick istället efter mitt senaste försök 2015. Sjukdomen körde mig riktigt ner i botten och 2017 vaknade jag återigen upp och tog tag i mina problem igen.

Det går bra. Men jag svajar. Då och då tappar jag både andlighet och styrka. Jag älskar livet när jag är nykter och hatar mitt liv som aktiv. Ändå spelas den fina filmen upp gång på gång när jag kommer att tänka på alkohol.

Behövde bara skriva av mig lite. Ha en fortsatt bra söndag.

DetGårBättre

Ändra beteende när tanken kommer. Stanna upp och reflektera. Kör vi efter tanke/impuls spelar det mindre roll "vad vi vill". Förändring krävs oftast. Själv har jag klarat sju dagar nu. Haft en jobbig kväll, lördags när jag kände mig ensam och väntade på ett samtal från en tjejkompis. Annars varit relativt enkelt. Kommer tanken så slår jag väck den med "jag vill inte". Sen går jag vidare trots att det mesta känns fucked just nu men om ett år lär det väl se annorlunda ut.

nyktertliv2015

Grattis till tid Detgårbättre. Impulser och handlande efter första tankarna är just det som styrt oss i det aktiva och det är precis som du säger. Låter vi dessa styra oss så går det som det gått förut. Tack för din respons