Hej, har varit medlem här i många år vilket bekräftar att jag har haft problem med alkoholen i många år.
För mig har det varit en tröst att besöka denna sida o känna att man inte är ensam om att kämpa mot alkoholdjävulen.
För ca 5 år sedan separerade jag mig från min sons pappa. Jag hittade min kärlek men har ändå känt ångest över att ha sårat min son när jag lämnade hans pappa. Dessutom så fick jag uppleva att det inte är så lätt att bygga en familj av två trasiga familjer.
För två år sedan var jag långt nere i botten o bokade tid hos läkare. Jag fick sertralin mot ångest. Jag berättade inte för läkare att jag hade haft alkoholen som självmedicin i många år.
Sertralin hjälpte en del. Jag kände att jag blev gladare o var inte så stressad o orolig hela tiden o grät mycket mindre. Men alkoholdjävulen satt kvar på min axel. Och att kombinera Sertralin och vin är det inte bästa heller, har jag hört/googlat.
Det är skrämmande att ha minnesluckor och däcka men ändå så fortsätter jag att dricka.
I förra veckan hade jag läkarbesök och då tog jag upp mitt problem med drickande. Jag fick Naltrexone för att kunna dricka mindre.
Under helgen tog jag tabletten på morgonen och kände mig yr o konstig, svag i benen under dagen. Igår tog jag tabletten på eftermiddag o då klarade jag utan att dricka. Men idag gick det ändå inte. Tog medicinen tidigare idag men alkoholdjävulen hann besegra ändå.
Är det någon här som har erfarenhet av dessa mediciner? Hur lång tid tar det innan Naltrexone hjälper? När tar ni tabletten, på morgonen/dagen/kvällen?
Kan man ta den vid behov eller måste man ta den regelbundet?
Hoppas att någon sitter i samma båt o kan dela med sig av sina erfarenheter. Tack på förhand!

Li-Lo

Klok reflektion du börjar inlägget med.

Ibland tar det tid för trådar att få fart och du gör precis det som kan bli hjälpsamt, dvs att vara aktiv i andras trådar. Jag hoppas att du får svar och att du fortsätter att skriva här. Det låter som att du just nu tar flertalet steg för att förändra din situation, att skriva här, att berätta för din läkare att sätta ord på dina tankar. Allt för att tydliggöra vart du står för att sedan veta vart du ska gå. Jag ser att alla steg leder i samma riktning. Det kräver styrka.

Fint att ha dig här

vänligen Li-Lo
Alkoholhjälpen

Har tyvärr (eller vad man nu ska säga) ingen erfarenhet av mediciner och alkohol, men hoppas du får svar.
Och hoppas att du hittar styrkan att ge dig själv en paus från alkoholen! Det är svårt att komma ur invanda mönster, men det ger verkligen perspektiv.

Hej
Jo, jag har erfarenhet av Naltrexon. Den tabletten minskar knappast lusten att dricka men minskar effekten att berusningen. I och med det kan det bli lättare att inte dricka för mycket samt att det kan bli lättare att avstå från alkoholen eftersom den effekt man eftersträvar uteblir. Personligen blev jag mest orolig av tabletten varefter jag slutade med den och tog Campral och Antabus i stället. Campral skall minska lusten att dricka och Antabus gör att man inte kan dricka alkohol. Har man en gång druckit med Antabus i kroppen gör man inte om det.
Lycka till i din kamp mot alkoholen!
vänligen
Ikaros

DetGårBättre

Det finns personer som kan dricka även på antabus. Min polare helkrökade och märkte inte av några effekter trors antabus. Men de flesta får en del panik och så ja med andnöd etc...

Paradisbruden

Tack för era svar till mig.
Jag ville ju ha medicin som tar bort suget. Måste ta kontakt med läkare igen.
Veckans mål var att klara mig utan vin måndag till torsdag. Även om jag misslyckades så är jag nöjd med 2/4.
Nu hoppas jag att kunna sova gott utan vin i min kropp.

Paradisbruden

Hej, finns det någon fler som vill dela med sig av sina erfarenheter av bra/dåliga mediciner mot denna sjukdomen som vi här inne har drabbats av?
Eller är det jag som inte är stark nog för att kämpa mot alkoholen utan medicin?
Några andra tips hur man kan programmera om sin hjärna för att inte dricka varje kväll?
Trevlig helg önskar jag er!

DetGårBättre

Svårt att säga men personligen tycker jag mediciner är "fusk" även om de kan vara bra akut ibland.

Gå på AA, så har du lite socialt samt massa erfarenhet att lyssna på.

Konditionsträning är bästa medicinen mot det mesta, åtminstone nedstämdhet och liknande.

Får du en tanke, reflektera över den - sen tar du ett beslut. Följ inte bara impulsen för då har man redan varit på bolaget etc...

AlkoDHyperD

Ta till det som fungerar. Medicin, träning, andra människor, vad som helst som kan hjälpa en att låta bli alkoholen (förutom illegala droger då). Självklart är det bättre att ta antabus, om det funkar, än att gång på gång misslyckas.
Det är inte fusk att använda kryckor om man brutit benet, gladögon om man ser dåligt eller kläder om man fryser!
och, paradisbruden, om du läst här ett tag ser du att du inte är den enda som inte "är stark nog"
Nog fan är vi starka. Dessvärre är beroende det också

Tycker att det är superstarkt att ta medicin för att sluta dricka. Mycket starkare än att fortsätta dricka!
Du klarar det! ❤️

DetGårBättre

Jag menade ovan att knapra t ex benso istället för att dricka så spelar det ju mindre roll. Ersätta alkoholen med annat skit är inte en långsiktig lösning...

Paradisbruden

Mer än 1 månad har gått sedan jag berättade för min läkare att jag vill ha hjälp mot alkoholism. På grund av höstlov så dröjde det innan jag fick berätta för honom att Naltrexon inte fungerar och att jag ville ha medicin som hjälper mot alkoholsug. Han skrev ut Campral till mig. Kände mig förhoppningsfull igen men det blev ju bara värre. Jag har druckit ännu mer och jag har aldrig ramlat när jag cyklar onykter. Det gjorde jag och min son blev väldigt orolig.
Så jag åt inte ens upp dessa tabletter när jag kände mig så konstig.
Är det min kropp som inte funkar ihop med dessa mediciner? Vet ni om det finns någon bättre medicin? Att dricka nästan två flaskor vin varje kväll är ju inte hållbart. Minnesluckor är ju skrämmande också. Ringde till alkohollinjen men fick höra att de inte ger medicinisk rådgivning.
När jag loggade in här idag o såg att jag har varit medlem i 4 år så blir man ännu mer nedstämd.
Finns det någon stark människa här som har lyckats att besegra alkoholdjävulen o vill stötta mig så är jag ytterst tacksam.

Paradisbruden

Tyvärr så har jag inte klarat det. Hoppades så att när man tar steget o erkänner att man har sjukdom o vill ha medicin att det skulle hjälpa.
Men jag är ju lika värdelös som utan medicin.

Paradisbruden

Ringde till alkohollinjen för att prata om medicin men de ger inga råd om medicin.
Ringde till vårdguiden - 1177, väntade i kö i 20 minuter o hoppades få hjälp men det var bara antabus de kände till.
Jag erkänner att jag har drabbats av denna djävliga sjukdom o ropar efter hjälp.
Finns det någon som har testat Antabus och vunnit över sjukdomen?
Hur påverkar Antabus kroppen? Måste man ta den regelbundet eller kan man hoppa över den dagen man har tänkt att festa/dricka?

Btt

Det måste varit så att du haft TUR tidigare när du druckit och cycklat och inte vält eller ramlat.
Nu när du druckit mer cycklat och ramlat har du också haft TUR att det inte blev värre.
Tabletterna gör inte att du dricker mer eller känner dej konstig det är alkoholen och dess påverkan som gör det..
Din son har all anledning att vara orolig och säkert ledsen.
Men så bra att du insett det och vill göra något åt vin konsumtionen.
Man förstår att du har en inre djup smärta och sorg som du försöker döva.
Och det är svårt att överbemanna den enkla lösningen, en flaska vin eller två . Den smärtstillande effekten kommer snabbt den lugnande likaså ....men sen blir det värre......
Hoppas du nu vill jobba fram av egen vilja och kraft det verkar så.
Inte skylla på doktor hit eller dit vårdcentral eller beroendemottagning mm.
Ansvaret är ditt att börja förändra och det har du gjort nu ❤ för dej och din son.
På sidan här är det mycket kärlek eller ja brödraskap värme men också rakt på sak.
Jag har kommit att uppskatta besöken här.
Kämpa på nu kram å lycka till

Paradisbruden

Tack för din kommentar, Bittebit!
Visst är jag tacksam för att jag har klarat mig utan skador. Att jag har tagit mig hem trots minnesluckor.
Fattar också att ansvaret är mitt. Det var inte meningen att skylla på nån. Samhället hjälper ju många på olika sätt.
Tänk så mycket pengar det går åt att rädda en skottskadad som har hamnat i kriminell värld.
Önskar bara att det hade funnits mer hjälp för oss som har drabbats av denna sjukdomen och vill bli friska.
När egna krafter inte räcker till......

När egna krafter inte räcker till skriver du.... men du försöker göra något som är näst intill omöjligt... eller omöjligt? Du försöker gå från alkoholist med en konsumtion på 2 flaskor per kväll till att dricka måttligt. Och med måttligt undrar jag hur du tänker? Vad är en måttlig fest? Jag vill också ha en Quick fix, men det finns tyvärr inte. Man kan inte äta kakan och ha den kvar. Att tänka sig att fortsätta att dricka sig till rus, men bara två dagar per vecka är ett orealistiskt mål tror jag. Glöm ruset, ge dig själv en längre nykter period först. Helt nykter!

Jag tror att jag kanske nu har den konsumtion som du strävar efter och den är inte sund tyvärr. Trots 3-5 ibland 10 dgr nykter och sen 1/2-1 1/2 flaska vin i två dagar. Det är tyvärr ett rusdrickande som inte är sunt och inte hållbart i längden. Jag halkar gång på gång tillbaka till att det blir kanske 3-4 dagar på raken och då värre och värre på nåt sätt.

Du försöker dig på nåt jag tror är omöjligt och tyvärr osunt. Måttligt: högst 9 glas per vecka och inte mer än 3-4 dl vin per gång... det kanske inte är för oss som lärt oss uppskatta ruset för mycket. Men du, det positiva i det här är att livet som nykter är väldigt skönt. Nu var det ett tag sen, men det var otroligt skönt att inte tänka på alkohol, göra annat, inte bli så orolig i kroppen som man blir av a och som man märker när man dricker sällan. Det är ett jäkla gift och inte värt problemen det orsakar. Kanske skulle du leva gott utan medicin om du inte drack alls?
Lycka till och det finns en väg upp!

Paradisbruden

Tack för din kommentar Sisyfos. Du har så rätt i allt du skriver, det fattar jag.
Varje morgon så tänker jag, inget vin ikväll. Tankarna om A snurrar i huvudet hela dagen o när kvällen kommer så är jag körd ändå.
Det knäcker mig att jag som har varit så duktig i skolan o i min älskade idrott inte kan klara av att besegra alkoholdjävulen.
Det är ju tvärtom, den krossar mig o gör mig knäpp.
O medicinen som är mot denna sjukdomen funkade inte alls på mig.
Finns det någon väg upp när man är så långt nere?

Ja, det finns en väg upp. Jag kände verkligen som du när jag la av. Varje morgon lika övertygad, hela dagen fixerad och sen varje em så svag. Orolig, rastlös, ångest etc. Sen slutade jag bara... eller bara och bara. Det blev omöjligt att dricka hemma och det fanns inget hemma heller. Jo, a-fritt. Jag ersatte med a-fritt och det funkade. Höll på att trilla tillbaka flera ggr, gjorde det också nån gång, men fortsatte direkt efter att jag ramlat. Antabus kanske är nåt för dig? Tänker att du verkligen behöver ett stopp... men då kan du ju inte tänka "fest". Jag har trillat tillbaka igen men nu mer sällan. Men det mående du beskriver känner jag så väl igen. Ångest, rastlöshet, dålig självkönsls, depression. Precis så mår man. När jag slutade för att det var omöjligt att dricka var jag förvånad över hur lätt det faktiskt gick ändå. En dag i taget, en dag i taget och sen plötsligt mer närvaro, mindre ångest, tillbaka till sitt gamla jag... och det var ju trevligt. Sen var det en vana att inte dricka, eller att dricka a-fritt i mitt fall. Häll ut, håll ut och håll i.. är väl det som funkar. Kan jag så kan du. Jag tvivlade så den dag jag faktiskt slutade. Det hade börjat kännas omöjligt att lyckas, men det gick.