Ångest idag, har den där känslan som jag upplevt hundratals gånger när jag varit bakis. En dröm kombinerat med att min chef ringde och väckte mig och lämnade lite tråkig info (inget allvarligt) fick mig att hamna här. Bakfylleångesten slog till med full kraft, trots att jag inte druckit en droppe.
Ibland blir det så här. Någon annan som känner igen sig? Hur ska man göra för att inte hamna här? Jag har kopplat ihop det med sömnbrist, jag älskar att vara vaken på natten när alla andra sover, men det är inte alltid det beror på sömnbrist.

ProViva

... har du varit nykter?

Hjärnan kan spela en spratt ett bra tag efter att man nyktrat till. Sömnbrist gör nog inte saken bättre.

Hoppas det släpper snart!

Almaa

Har varit nykter i många år för att de senaste åren gått en vinglig väg med perioder av alkohol i varierande mängd. Nu har jag inte druckit på ett par veckor. Visst har jag mått dåligt ibland även när jag varit nykter, med ångest och depressioner, men aldrig precis samma känsla som vid bakfylla förut. Det blir dubbelt obehagligt, eftersom jag känner mig misslyckad över något som jag inte ens har gjort. Hoppas också att det släpper snart.

Hej!
Jag har ca samma problem! Mitt är när jag vaknar och så har de varit sen jag slutade att dricka och det var för ca 6 veckor sen. Väldigt tröttsamt men som tur är så går de över efter någon timme! Tar de heldre än en dag av bakfylla (men jag tog oftast en återställare så mådde lite bättre efter en stund) då jag får vara klar och nykter i hjärnkontoret ? Men om de inte går över så får man söka upp läkare pga för mig kan jag få lite ångest först och måste ta de lungt, men om jag ska åka o jobba så har man inte den tiden att andas ut och då stannar känslan längre! Om de påverkar dig för mycket så tycker jag att du ska kontaktar någon pga de är sånt som kan trigga igång så man börjar dricka igen. Och man ska inte gå runt och må dåligt om man inte måste!
Lycka till ?

AlkoDHyperD

Om ångest är förknippad med baksmälla kan hjärnan associera till detta så du rent fysiskt känner dig bakis när du har ångest. Speciellt om du precis vaknat och är lite sömnig i tankarna. Kanske har du även drömt om någon tidigare dryckesperiod utan att komma ihåg det.
Har hänt mig också, men jag kan känna mig glad och lättad när jag kommer ihåg att jag varit nykter. Tar det mer som en påminnelse om hur det skulle kunnat vara och tackar mig själv för att det inte var sant.
Ångest hör ju livet till så den kan du ju få leva med då och då, men kopplingen till baksmälla försvinner nog med tiden så länge du fortsätter vara nykter.
Kram