Hej,
Jag skulle så hemskt gärna träffa en terapeut tillsammans med min man för att prata om hans alkoholvanor utan att riskera att socialen kopplas in.
Vi har inte på något sätt råd att gå till privat terapeut och jag är rädd för att socialen kopplas in om vi pratar med någon inom kommunen/landstinget.

Har ni tips på vart vi kan vända oss? Vi bor i Östergötlands län om det spelar roll.

du behöver vara rädd för att socialen blir inkopplad! Inte när ni själva aktivt söker hjälp och du inte har problem med alkoholen! Är nog mer om ex barnens lärare eller andra gör en orosanmälan eller liknande! Om ni söker hjälp visar ni ju att det är ordning och reda med familjen!

förstår din skräck när det gäller socialen, de har ju lite den stämpeln att de ”tar barnen” eller hur man ska uttrycka det! Men egentligen är de ju en hjälpfunktion som skall hjälpa och stötta! Skall nog väldigt mycket till för att de skall ta barnen ifrån föräldrar! Så även om de skulle bli inblandade (vilket de troligtvis inte blir) så är det i första hand för att hjälpa och stötta!

Humlan_87

Detgårbättre - menar du om terapeuten (eller dylikt) frågar?
Jag känner att det kanske är oundvikligt att det framgår ändå...

Nordäng67 - Jag är inte orolig att de ska ta barnet. Däremot är jag orolig att de ska lägga sig i, kontrollera och kräva...
Men kanske är det som du säger, att jag inte behöver oroa mig att de blandas in överhuvudtaget.

DetGårBättre

Om det är inom vården eller socialförvaltningen. Det är det jag menar. Jag själv får ju alltid den frågan då. Svarar man nej så går de ju bara vidare.

Har du en egen terapeut som till 100% jobbar för dig och inte för information vidare så kan man ju vara helt ärlig men annars var taktisk alltid. Var på din vakt helt enkelt.