Min son har druckit mycket de sista två åren i princip dagligen i undantag för några korta perioder. Han har något psykiskt smärtande i botten o svårt med ssociala samspelet. Få vänner. Klarar inte kvällarna utan alkohol och med alkohol blir han redlös ramlar omkring, kissar ner sig. Gråter o skrattar om vartannat. Kanske inte varje gång men polis får tillkallas ibland. Ambulans har hänt med. Senaste halvåret har han varit bättre o jobbat mycket. Dock tror jag ändå att han hållit på på kvällarna. Nu isolerar han sig o man får inte hälsa på tittar förbi mig o äter bara. Han är 21. Blir mer o mer ensam o ångestfylld. Gjorde en orosanmälan idag då han inte svarar o soc kom dit. Nu säger han att om jag lägger mig i igen så vill han aldrig mer se mig. Vad är rätt o fel att göra? Jag säger att om han skadar sig själv kommer jag anmäla till soc.

sessi

Jag gjorde en oros anmälan ner till soc på min pojkvän och han reagerade presis som din son. Men han har nu förstått att vi gjorde det för att vi var oroliga för honom.
Min pojkvän kan gå in i perioder då han inte vill se en enda människa och håller sig undan alla människor som bryr sig. Jag tycker att du gjorde rätt i att göra en oros anmälan , det bevisar bara att du verkligen bryr dig om din son. Så gå inte runt och tro att du gjorde fel. För det gjorde du inte, och du gjorde rätt i att tala om att du är beredd att göra det igen. Det visar bara att du bryr dig om honom .

Alanon grupp som du kan kontakta.Där kan du få stödet du behöver.Att vara mamma till en missbrukare känner jag endast till genom mitt arbete.Jobbade i socialpsykiatrin..Pratat med några föräldrar som ofta var förtvivlade.Du gör helt rätt i att söka hjälp.En person som drogar eller berusar sig, vill ju göra det i fred..Hot om olika saker är ett sätt att manipulera.Styrkekram..

DetGårBättre

Handlar inte om manipulation i alla fall. Det handlar om integritet. Du "svek" och gick bakom ryggen. Skulle själv bli tokig på sådant. Men sen är jag mottaglig för input från omgivningen.

Så, det finns inget rätt och fel som alltid stämmer. Lösningar ser olika ut, då vi alla är olika individer.