Hej!
Är tillsammans med en nykteralkoholist. Han har varit nykter ca 2 år och vi har varit tillsammans 1 år.
Han har gått i samtal och är mycket väl medveten om sonproblematik och berättar de få gånger han har känt ett sug efter alkohol.
Jag har ett stort förtroende för honom och jag litar på honom, vi har ett mycket bra förhållande. Han tillåter mig att dricka och säger att han inte är sugen att dricka om vi är ute på t ex middag, vi pratar om att han har en allergi mot alkohol. Och han berättar också om att han kan drömma mardrömmar om att han dricker alkohol.
Dock undrar jag om jag är för godtrogen..
Vi är inne på att flytta ihop och köpa hus, är det någonting jag bör tänka på?
Är det någon som kan ge mig råd om detta som har mer kunskap?
Beundrar honom för hans styrka och mognad att ta sig ifrån det destruktiva liv han en gång hade.

undrar om nån kan ge dig råd i den frågan ? Det är nog ett beslut du måste ta själv, tyvärr.

Du känner honom bäst och jag tror du har en magkänsla att gå på ?

Jag är nykter alkoholist och jag har heller inga problem med att folk dricker runt mig OM det inte blir för mycket. Då drar jag mig undan för det blir jobbigt att se hur jag en gång gjorde. Jag har en stabil nykterhet och har förmånen att få haft det så i några år men jag vet ju att mitt återfall bara är ett glas ifrån katastrofen. Min medicin mot återfallet är att påminna mig om hur det en gång var.

Spontant känner jag att ni kanske skulle vänta ett tag innan ni sätter er med stora skulder och stort ansvar ?

Kram ♥

Ai2

Låter också väldigt likt honom, att tänka på hur han var när han drack är ett sätt att hålla sig borta från att dricka och spelar rysk roulette om han skulle av någon anledning få för sig att ta ett glas samt att det går bra att vara bland folk som dricker bara det inte blir för mycket.
Jag vet hur jag ska göra och kommer inte backa. Vet också vad jag ger mig in på och hoppas på att vi kommer fortsätta prata lika öppet om det.

Tack för omtanken <3
Kram