Har mitt liv äntligen vänt?

89 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
aeromagnus
Har mitt liv äntligen vänt?

Min tråd "Längs den krokiga vägen" läser jag ibland när jag ser tillbaka på mitt skitliv de senaste åren. Jag har snart varit nykter i två år. Jag mår bra och känner mindre och mindre att alkoholen är något jag saknar. Har bytt arbetsplats men är fortfarande lärare. Är tillbaka på min gamla arbetsplats. Trivs bra än så länge och eleverna tycker jag är en kanonbra lärare så jobbet känns bra. Min bitterhet försöker jag lägga bakom mig och jag tänker ofta på karma. Är man elak slår det tillbaka. Till er som dricker eller funderar på att börja igen för att ni tror ni klara det. Gör inte det. Kommer sluta med en dikeskörning.

Ha en bra helg därute.

AlkoDHyperD
Skönt att höra.

Karma så till vida att din strävan mot ett bättre liv och mående nu börjar ge lite tillbaka till dig...
Du är värd det!

anonyMu
Fint att höra från dig Mange.

Fint att höra från dig Mange. Hoppas att du kommer trivas på din nygamla arbetsplats och att du får lite lugn och ro med arbetslivet. Det behöver du verkligen. Skönt också att alkoholtankarna börjar ge med sig. Min egen upplevelse är att det tar tid och att det måste få ta tid. Men det blir bättre och det går bättre och bättre. Ta väl hand om dig!

mulletant
Fint att läsa aeromagnus!

Du har verkligen haft många stentuffa utmaningar och bevarat nykterheten! Önskar dig lugna, goda dagar och ett härligt jullov!
/ mt

aeromagnus
Livet går vidare..

Varit i Riga efter nyår nu. Bara strosat runt och njutit. Snart jobb och tyvärr är det lika rörigt där som på mitt gamla jobb. Planerar för vår sommarsemester i Kroatien.

aeromagnus
2 år nykter

Idag är det exakt två år sedan jag tog ett glas alkohol. Känner mig stolt och glad över det. Mitt nya jobb är inte så bra längre mer problem än på det gamla. Blir nog att återgå dit.

Pi31415
Grattis till 2 år

i frihet aeromagnus!

Ja visst ska du känna dig glad och stolt. Fortsätt nu med nykterheten, eftersom den är det enda hållbara alternativet för oss som varit djupt nere i alko-träsket.

Hur det är på din arbetsplats vet jag inte, men det finns många arbetsplatser med dåliga arbetsmiljöer där människor far illa.Stress som bl.a. kan leda till sömnproblem m.m. Då kan alkohol vara en lösning för en del, som tyvärr leder till ännu värre problem.

När det gäller ditt verksamhetsområde, så är det en av de samhällsverksamheter som håller på att fallera. Tråkigt och märkligt.
T.ex. så klarar 30-50% av grundskoleeleverna inte 9:ans nationella prov i matte, och c:a 20% av de som börjar på universiteten är inte läs- och skrivkunniga på den nivån att de kan tillgodogöra sig kursinnehållen. Skrämmande!
När enskilda människor kan komma till insikt om att de lever fel, t.ex. har alkoholproblem och radikalt måste ändra på sina liv,
så borde de som styr över viktiga samhällsverksamheter kunna vakna och komma till insikt om att stora krafttag måste tas för att få till stånd förbättringar. Men tyvärr verkar inte sådan kreativitet finnas.

aeromagnus
Precis

Ja alkohol kan ju användas som flyktmedel men problemen finns kvar. Jag får slita vidare med mitt jobb som lärare. Tyvärr kommer det bli värre och värre för kunskap är inte fint i Sverige längre och man tjänar nästan lika mycket som gymnasieutbildad som högskoleutbildad. Klart gäller ju inte alla yrken men alla yrken med människor. Förringar ej ett hederligt hantverksyrke.

Jajamänsan
Bra att man får sig en påminnelse!

Jag har varit nykter i 5 år nu, och jag har 2 år kvar innan mitt löfte mot mig själv är klart. Är tveksam till om jag vill dricka igen efter det ”provet”, men ibland tänker man ”mmm, det där vinet kan det bli av, när man är klar”. Men kanske är det en dålig idé, som Aeromagnus skriver..

aeromagnus
26 månader nykter

Varit nykter sedan 2/2 2016 dvs 26 månader. Jag knaprat Antabus under denna tid så själva iden att hålla sig nykter har inte varit så svår. Visst jag kunde ju sluta medicinera och det ska jag. Det blir efter sommaren. Så ni som är i läget att sluta dricka så börja med Antabus som en extra hjälp. Vill man inte ta den hjälp som finns då är viljan att sluta oftast inte 100-procentig. Jag mår prima i min nykterhet. Har börjat träna nu och minskat 14kg sedan januari, äter sundare också naturligtvis. Ja jag mår bäst men jag tänker ofta på hur jag var på söndagen. Ont i huvudet, abstinens, jag helgerna var ju inte så roliga. Nu kan man göra vad man vill, kan ta bilen kl 6 en söndagsmorgon.

santorini
Grattis!

Fint att få läsa om din nykterhet. Så skönt att det går bra och att du dessutom lyckats komma i form. Ett helt nytt liv. Det är klokt att använda de hjälpmedel som fungerar. Lycka till i fortsättningen.

Pi31415
Grattis

aeromagnus!

mulletant
Grattis aeromagnus

Härligt att läsa! / mt

aeromagnus
Länge sedan

Dagarna går. Det är varmt och torrt och man får pimpla vatten eller cola zero. Jag håller i min nykterhet och min träning. Har gått ned 23 kg sedan januari känns bra. Semestern i Kroatien var underbar men i Sverige var det ju bättre väder men vi hade bra. Jag är på min sista burk antabus sedan ska jag stå på egna ben och det kommer gå kanon.

Ångerfull 4ever
Härligt att läsa!

Det skänker hopp till oss som befinner oss i början av vår resa. Grattis till 23 kg!

mulletant
Härligt aeromagnus

Lycka till och allt det bästa framöver / mt

aeromagnus
En käftsmäll till...

Jag får väl ducka eller ta smällen so en man. Har varit tjänstledig ett år från min gamla skola men är nu tillbaka. Vi hade ett kontrakt om lämna blod mm under 2017. Tog mitt senaste glas 3e februari 2016. Så jag frågade min chef om hur vi skulle göra. Jo jag ska lämna oförberedda stickprov under detta år också. Men icke då nu ska jag träffa läkare på torsdag på företagshälsovård och lämna blod. Ja jo man kan ju tänka sig att jag fan får skylla mig själv. Som man bäddar får man ligga. Sluta böla magistern, väx upp ta konsekvenserna. Arbetsgivarens motivering är att de bryr sig om mig och inte vill att jag trillar dit igen... Kanske är det så men min känsla säger kontroll och misstro. Min fru misstror mig också. Mina arbetskamrater ger mig stöd och tilltro.

Jag blev faktiskt besviken att få träffa läkare. Jag behöver inte det jag mår prima, inga tankar på att supa, tränar har nu gått ned 30kg. Jag mår bra. Varför kan ingen jävel bara ge mig en klapp på axel du är så jävla bra. Vi tror på dig men när du känner oro kom till oss. Så nu när jag simmat här i simhallen 2000m så här på fredagskvällen så går mina tankar om världen vore bättre med en alkis mindre. Det är så jag känner nu. Jag har känt mig stark men energin rann ut. Jag får nog stanna i ändå för min sons när jag ser han leka i vattnet ser jag mig själv som liten. Nä nu ska jag inte gnälla mer men besvikelsen sprutar ur mig just nu.

Rosette
Hej aeromagnus!

Det är så imponerande att se alla steg du tagit, följa din förändring och vilka strategier du använt. Du har verkligen vänt om helt och önskar att flera i din omgivning kunde se detta. Lita på dig och förstå vad du faktiskt bemästrat.

Inte konstigt om du kan känna olust och kanske nedstämdhet när du inte känner dig litad på efter allt jobb du gjort och fortfarande gör. Både med alkohol, vikt, hälsan överlag.

Tyvärr är det nog något flera kan uppleva som gjort en förändring av sina alkoholvanor. Du är i din process, de som är i din närmaste omgivning är i sin. Det Kanske kan handla om oro och rädsla. Omtänksamt, men som visar sig på ett sätt som är svårt att ta till sig av. Kanske kan det handla om tillit. Tillit kan behövas byggas upp. Ibland tar det längre tid än man tror.

När du ser din egna förändring, vilka vinster är du mest nöjd med? Att klappa sig på axeln, finns det något som du kan ge dig själv just nu som skulle kunna bli en liten klapp?

Trots att det känns tufft just nu när du upplever en del motstånd är du här och sitter ord på hur det är för dig. Flera kan säkert känna igen sig i dina ärliga reflektioner och ser ditt inlägg som hjälpsamt.

Tack för du berättar här öppet för oss hur det är för dig just nu. Det ger oss chansen att ge dig stöd.

Vi finns här och cyberklappar dig på axeln! Bra jobbat aeromagnus!

Varma hälsningar
Rosette
Alkoholhjälpen

AlkoDHyperD
Tillit och garantier

Så sorgligt det är att det fortfarande finns hierarkier i olika sorts ohälsa och diagnoser. Två och ett halvt år nykter och fortfarande möter du misstro. Inte konstigt att många väljer att inte söka hjälp av rädsla för att bli ’avslöjade’ och mötas av omgivningens skambeläggande.
Vilken annan sjukdom eller diagnos med risk för recidiv eller sjukdomsskov skulle resultera i en liknande behandling?
Det borde ju räcka med att arbetsplatsen har regler som arbetstagarna vet om och att man kopplar in företagshälsovården vid behov, dvs om personen återinsjuknar.
Tråkig kultur i ledningen på din arbetsplats låter det som. Och fint att arbetskamrater och elever uppskattar dig - de som räknas och känner dig och vilkas omdöme baserar sig på hur du är som person, lärare och kollega.
Ofta är det tyvärr så att det vi gör bra inte får lika mycket uppmärksamhet som när vi misslyckas.
Och det är helt rimligt att känna besvikelse över brist på uppskattning och tillit.
Kram

Anders 48
Hej Aeromagnus!

Och jättegrattis till dina 2 1/2 nyktra år. Wow! Förstår hur du känner inför att fortsatt behöva kontrolleras. Nog för att vi är alkoholister, det vet vi så väl, men man måste också få möjlighet att lägga bakom sig. Paketera, plombera och lägga på hyllan. Att då igen behöva träffa en läkare är ju lite som att kastas tillbaks till det som var. Tror inte att vi behöver den "hjälpen" - det klarar vi så bra själva. Tycker som AlkoHD att företagshälsan kontaktar man väl om man skulle återinsjukna. Tycker hela grejen låter dum. Hoppas att du slipper! Åter igen grattis till dig. Jag tar rygg på dig och hoppas att jag snart också kan säga att jag varit nykter ett par år:-) Men nu: En dag i taget. Inte skynda......

Ellan
Kontrakt

Hej,
En fundering... gällde inte kontraktet under en viss tid? Så hade jag det i varje fall. Lämnade blod under ett år och sedan har vi från båda parter kommit överens om att avtalet är uppfyllt och ”avslutat”. Jag skulle bli väldigt förvånad om jag återigen skulle behöva lämna blod. Finns ju ingen anledning från arbetsgivarens sida om de inte misstänker att jag återigen har problem. Vilket i så fall gäller alla på min arbetsplats. Förstår din besvikelse och frustration i detta. Låt dock inte den känslan ta för stor plats. Uppenbarligen finns inte kunskapen hos de personer som anser att detta är en bra sak. Vore kanske bättre om alla anställda lämnade prover? Skulle nog ge ledningen lite att fundera över... Nej prata du med företagshälsovården och säg hur du känner och mår. Sköter du ditt jobb som du ska och har tagit ansvar för ditt tillfrisknande så tror jag inte ens att de har rätt att kräva det.
Du är grym, fortsätt precis som du gör. Du ska vara stolt över dig själv. Och ingen kan ta vår nyktra tid och våra framgångar ifrån oss.
Kram
Ellan

aeromagnus
Tack alla

Kontraktet gäller tillsvidare men först året skulle det lämnas blod varje månad. Efter ett år skulle det omförhandlas och vi kom överens om stickprov. Jag tog tjänstledigt tog jobb i annan kommun men valde att återvända. Jag trodde i mitt enfald att tre år av nykterhet skulle vara ett bevis nog men käftsmäll fick jag. Jag fräste åt min chef i fredags att stickprov är ok men att se en läkare är inte ok för jag behöver inte mangla saker jag behöver lämna det gamla bakom mig. Det enda som kan hjälpa är himlen via graven för förståelse och förlåtelse kommer det nog aldrig bli.

aeromagnus
En man som heter Ove.....

Så känner jag mig just nu. Funderar på hur jag ska göra med allt. Att ständigt bli påmind om hur usel jag varit som pappa, make, medmänniska och person gnager i mig. Jag vet att jag varit usel men hur länge ska man få sota för det? Vad är rimligt? Det enda som verkar kunna lösa detta är en plats 2m under gräset. Jag ska lämna min röst imorgon i valet och sedan ska jag göra mitt val...

santorini
Förstår att du är bitter

men nu får du ändå sluta tänka såna tankar. Du har klarat av att bli nykter och vara nykter i 2,5 år. Bra gjort! Skit att du känner att folk inte litar på dej ändå. Ja livet är inte rättvist alla gånger men det får du ta. Du kan inte förstöra din sons liv genom att själv ta livet av dej för den sakens skull. För att du är bitter och kränkt just nu. Du pratar om himlen och graven men det är en väldigt egoistisk tanke. Istället får du bita ihop och visa att du är fortsatt pålitlig. Det blir bättre igen. Man blir utsatt för mycket orättvisa men döden är inte en lösning på det. Jag tror på dej, du har gjort ett jättebra jobb! Fortsätt framåt!

Chastin
Permanent lösning på tillfälliga problem.....

Gör det inte. Agera inte på dina känslor. Du behöver nån att prata med om detta. Jag föreslår att du ringer nån av alla hjälplinjer, MIND till exempel. Du kan även chatta med dem. De har stor erfarenhet av att möta människor som mår som du gör just nu.

Du anar inte vilket helvete du lämnar över till dina barn om du tar ditt liv. Det är det värsta som kan hända! Så länge du lever kan allt både förändras och förbättras.

mind.se
tel: 90101

aeromagnus
Jag har gjort mitt val

Jag lämnade min röst kl 8.00 i vallokalen. Jag åkte ned till platsen som skulle bli PLATSEN.. Jag tittade på min mobil min son mitt allt. Ska jag vara en egoistisk person igen? Ska jag tänka på min son? Vill jag se min son växa upp, bli pappa? Vågar jag ta den andra vägen? Kan jag svara JA på dessa alla frågor är valet lätt. Det kunde jag inte. Jag kan inte lämna min son, skada honom för livet. Jag vet inte i nuläget hur taggen ur mitt hjärta ska försvinna. Den måste bort och det snabbt för den gör att mitt hjärta blöder. Energin rinner ur min kropp, ur mig. Jag får fundera på detta när jag kör mitt träningspass idag. Jag kanske helt enkelt får förlika mig med tanken på att en gång alkis, alltid alkis oavsett vad jag gör för val. Jag hatar mig själv för de tankar som snurrade i mitt huvud igår och natten som var. Jag vill bara kapsla in tre skitår av mitt liv och gå vidare utan att behöva se tillbaka, utan att behöva bli påmind.

Ullabulla
Tänker att

Det trauma som uppstår av att vara aktiv alkoholist och de sår som uppstår av det skapar minnen som gör ont.
Som nykter vill man förmodligen bara blicka framåt och inte bli påmind om att man faktiskt har en sjukdom som kan blossa upp igen.

Likt en cancerpatient som går på kontroller och påminns om att risken för insjuknande finns kvar.
Kan AA vara något för dig?

En chans att jobba för fortsatt nykterhet och att reparera det som fortfarande gör ont?

aeromagnus
Ullabulla

Jag går ganska regelbundet till AA. Det håller mig inte nykter på det sättet utan att jag helt enkelt inte vill leva det livet jag hade.

Nordäng67
Vet Du vad "taggen i hjärtat" är?

Eller är det bara en diffus känsla? Är det saker Du gjort och sagt under fylla? Eller är det besvikelse över att folk misstror dig? Lättare att få bort taggen om Du vet vad det är för något tänker jag! Då vet Du hur den skall tas ut så att säga! Otroligt starkt av dig att välja den nyktra vägen! Beundransvärt! Har insett hur svårt det är för en alkoholberoende person att göra det val som Du har gjort! Fortsätt med det så Du inte hamnar i eländet igen! Håller egentligen hus på anhörigsidan men läser här ibland också. Heja dig!

aeromagnus
Taggen är misstroendet

Att man gör alla de rätta valen men ändå är det inte nog bra.

aeromagnus
Tagen halvvägs ute nu

Jag har pratat med två av mina kvinnliga kollegor som jag anförtrott mig åt. De kommer stötta mig och en av dom sa att hon följer med om jag vill till Previa på torsdag. Hon kunde kompa ut. Var gulligt av henne skulle tänka på saken. Känns skönt att mina kollegor ser upp till mig iaf.

Sidor