Så innerligt less på mig själv att jag inte bara slutar dricka eftetsom det ofta blir för mycket. Det leder inte till något bra utan bara elände. Det går ut över mig själv, min familj, min fina man, mina hundar till och med.
Nu har jag tagit ett beslut att lägga ned denna helvetesdryck. Det kommer säkert inte att bli lätt men jag ska kämpa.

DetGårBättre

Har du varit eller kan tänka dig att traska iväg till AA? Nu är det olika kvalite på de olika mötena och grupperna... men kan vara värt att prova. Finns underbara grupper!

DetGårBättre

Ibland kan indirekt stöttning av andra som inte hanterar alkoholen så bra vara väkdigt inspirerande. Enklare med förståelse och insikt när man sitter i samma båt! ? men viktigast är att hitta den väg som passar bäst och där man.mår bra!

DetGårBättre

Allt beror på grupp. Har varit på möten där jag funderat på att gå. Men oavsett så är det människor i samma sits och de är oftast öppna.

Finns människor från alla delar av samhället där oftast men vi alla har en sak gemensamt och det är en styrka.

Bor du i Malmö eller i närheten så rekommenderar jag Rörsjögruppen som är helt fantastisk!

Snart 50

Tess 45!
Så sant men känns ändå läskigt. Måste vänja mig vid tanken

Tess45

Men vi gör det ändå. Jag ska snart börja själv och kommer antagligen att outa mig rejält precis som alla andra som vill ha hjälp.
Jag tror nämligen att något händer när människor i grupp delar med sig om sina problem. Vad problemen är gör detsamma men vårat beroende är mer skambelagt.
Jag tänker gå ändå.
Joina mig så håller vi hand på avstånd. ?

Snart 50

Det går bra men det är väl till helgen suget sätter fart. Får så bra stöd av min fina man som tror på mig trots allt som varit. Får sysselsätta mig med träning o promenader o ev lite julpynt då den där rösten försöker övertala och släta över att en flaska eller åtminstone en halv flaska vin inte gör någon skada.
Kämpa!
Ha en fin dag alla ♡

Snart 50

Det går bra och jag känner inga fysiska symtom eller något direkt sug. Mer en slags sorg o ilska att jag har detta problem med alkohol och inte kan handskas med den.
Har bestämt mig för att vara nykter i helgen också. Det var nog ett år sedan sist. Jag är så less på mig själv att jag låtit det gå så här långt..att jag druckit 2-4 ggr i veckan slentrianmässigt. Oftast har jag inte ens mått bättre utan tvärtom sämre, med dåligt omdöme, dimmig och avtrubbad.

Jag vill bara utropa ett heja rop och håll fast vid ditt mål i helgen! Om du lyckas, hur kommer du må på måndag morgon då?

Tummen upp!
/Carina
Alkoholhjälpen & Anhörigstödet

Är i liknande situation som du, men drack så gott som dagligen till slut. Känner mig redo nu och har gärna sällskap. Häng på mig och "Skillnad" om du vill, vi ligger ungegär i fas med dig vad gäller första nyktra dagen. Det känns så bra att kunna stötta varandra här. Trevlig helg!

Snart 50

Tack för ditt svar Vinäger. Klart vi ska stötta varandra. Har just tagit ett bad med juice i glaset i stället för det vanliga vinet ✌
Trevlig helg!

Skillnad

Vi behöver varandra och vi behöver oss själva.

Jag är också så FÖRTVIVLAT LESS på mig själv, det jag gjort mot mig själv de senaste åren. Upp som en sol och ned som en pannkaka...om och om igen! Orkar inte mer!!! Vin ger mig åååångest och jag vill inte ha åååångest! Njutningen är försumbar jämfört med den dåliga nattsömn det ger och just ååååångesten.

Jag vill icke mer!

Vi är här nu! Fint! Hänger ihop ❤️

Snart 50, vilken bra början på helgen med ett bad - och med juice! ? Själv har jag laddat med alkoholfria alternativ både vad gäller öl och vin. Det funkar bäst för mig att känna att jag ändå får ta något. Lurar kanske hjärnan lite. Stort lycka till! ?

Snart 50

En vecka i nykyerhet har jag klarat av faktiskt utan större svårigheter. Iofs har jag inte utsatt mej för frestelser förutom att köra förbi bolaget då det var öppet. I lördags bastade vi och då hör ju ölen till, men går lika bra med den alkoholfria.
Hoppas det känns lika enkelt nästa vecka.
Ha en bra kväll alla ♡

Skillnad

En vecka är en vecka och en + en likadan till blir två. Det fixar vi. Sen när vi fixat två, då gör vi om samma sak och dubblerar och då blir det fyra ? Snabbt har vi många klara dagar istället för klara droppar i minnet ?