Ny här.
Min sambo dricker. Jag är nog rätt "tuff" och säger ifrån, men enligt honom så är jag "alkoholfobiker" som inte unnar honom att ta ett glas vin på helgen.
Sanningen är att han dricker 4-5dagar/vecka. I fredags var jag med när han köpte en bib, en flaska glögg och 4 starkcider. Allt är slut nu. Han har druckit allt själv. Har liksom party med sig själv. Själv dricker jag nästan inte alls. Tappat känslan för att det är "kul" eller gott, när han dricker så mkt. Jag har sagt att jag lämnar honom om han inte tar tag i sitt problem. Men enligt honom är JAG problemet.
Jag älskar honom. Han älskar mig. Vi har båda skilsmässa i bagaget och har varit ihop i 4 år. När vi har det bra så är det SÅÅ bra. Han är världens underbaraste! Men de stunderna blir färre och färre.
Ikväll ligger jag på soffan. Kan inte ligga bredvid honom. Jag sa ikväll att vi måste separera, men det vill jag ju inte. Jag vill att han ska förstå och förändra. Men innerst inne vet jag ju att det inte kommer hända, eftersom han inte har nåt problem enligt honom.
Han har trillat och slagit sig så jag har fått ringa ambulans, varit så full på fest att han inte kan prata eller knappt gå, och efter såna "fyllor" har han sagt att han ska ringa AA på måndag. Men det har han aldrig gjort.
Vad gör jag nu?
Hur gör man!?
Hjälp mig :(
Jag älskar honom(!!), men mår så dåligt i relationen nu...
Vet inte om jag skriver förståeligt, eller bara snurrigt. Förlåt. Trött och ledsen.

Emmapemma

Hej! Hittade detta nu. Bredvid mig ligger den finaste bästa killen jag någonsin varit med. Säger samma sak, vi är ff så kära. Han är helt aprak. Spydde för en 20 min sedan. Vi har varit ihop i ett år, kom båda från kärlekslösa förhållanden och hittade varandra. Underbart. Men det här drickandet kan jag inte förstå. Vad säger man? Han skäms som en hund. Men varför hamnar han i detta, nu är det 5 mån sedan sist, och nu föll han dit igen. Inget jobba imorgon lär det bli. Först festa lördag (öl) och sen idag vid lunch gå in på vin och bubbel ( som skulle vara till nåt annat såklart) . Sen taxi till puben medan jag var med mina barn, så när jag kom hem var han borta utan något meddelande. Jag hajade ju snabbt vart han var, och blir så ledsen att de låter honom köpa öl där när han kommer onykter. :((
Så Liza, vad gör vi? Älskar honom vansinnigt. Han är bäst i normala fall. Så öm och respektfull. Så kärleksfull. Vi bor ihop varannan vecka o varannan bor jag o kidsen. Men om två veckor blir vi sambos 100%. Han längtar så till det säger han hela tiden. Jag med. Men det här kan vi inte ha med barnen.

Kärlek

Känner igen mig i båda dessa berättelser, nu är inga små barn inblandade. Stora kärleken, min enda kärlek,mitt allt.
Men jag var inte hans stora kärlek, alkohol var hans. 11 år tog det att fatta det. Han ville oxå flytta ihop men jag drog på det. När det är barn inblandade så måste man nog ta sig en till funderare?! Min särbo sa också att jag bara gnällde över hans"normala' drickande som blev värre med åren. Han blev elak mot mig men mest mot mina barn som var små när vi träffades. Nu efteråt är det katastrof att jag lät det fortgå. Vi blev aldrig sambos,djupt inne var det som små fjärilar som sa ja, men jag lyssnade faktiskt på min mamma för en gångs skull så det blev aldrig av.Har lämnat honom för en kort tid sen efter vånda och smärta. Tänk långsiktigt: kommer det bli bättre? Kommer han att ändra sig? Kommer du/ni, barnen att få det bra? Vem kommer du att vara i relationen? Var ärlig mot dig själv. Av egen erfarenhet så är tyvärr kärleken blind. Lycka till

MCR

Och kärlek räcker heller inte som botemedel. Situationen beror nog inte på att varken du eller han älskar för lite. Men lika lite som kärlek kan bota andra svåra sjukdomar rår den heller inte på beroendesjukdomen.

LizaL1

Tack för era kommentarer. Skönt att inte vara ensam, samtidigt som jag ömmar för er och era historier. :(
Orkar snart inte mer. Jag kollar efter lägenheter, han reagerar inte ens, utan säger att vill jag flytta så är det mitt val. :(
Det är som att han inte är HÄR! Han fattar inte vad jag säger och frågar varför jag ska flytta, fastän jag är såå tydlig och rak och säger precis hur jag känner och tänker. (Lärt mig från tidigare äktenskap att den andre inte är tankeläsare)
Jag förklarade IGEN ikväll att jag letar lägenhet för att jag inte kan leva med honom när han dricker så mycket och att jag känner mig ensam i förhållandet. Han tar inte i mig, undviker mig och lever i sin bubbla.
Jag älskar honom och jag vet att han älskar mig, men jag vet inte hur jag ska lösa det här.
Hur når man fram!?!?
:(

Du når inte fram. Finns det nån annan du kan påtala problemet för?
Kan du fråga honom VARFÖR han dricker? Hänvisa honom hit till beroendesidorna. Han vill inte erkänna eller se problemet. Men kanske kan han ändå på ett rationellt plan se att den mängden är för mycket. Han hamnar ju långt över riskbruk. Ni behöver inte resonera om det. Presentera fakta och vill han se så ser han, vill han inte kan du inte göra något. Det är inte ditt fel, du förstorar inte problemet.

och gör ditt val för att Du ska må bra inte för att skapa en reaktion hos honom! Du har varit tydlig så han, liksom du, har ett val! Är själv särbo med en alkoholist! Har lagt över ansvaret för detta problem på honom nu! Satt gränser runt mig själv istället för runt honom! Jag vägrar låta det ta min energi! Eller vägrar så gott det går får man väl tillägga! Det tråkiga är att hur man än förhåller sig så begränsar det ens liv! Lycka till!

LizaL1

Igår eskalerade det. Han blev så arg att han ställde sig över mig och skrek. Förstod då hur stor han är och hur liten chans jag skulle ha mot honom. Jag trodde på riktigt att han skulle slå mig. Jag bad honom lugna ner sig eftersom en av mina tonåringar var på övervåningen och om h*n kommer ner och får se detta så ringer h*n polisen. Han vrålade att han skiter i om polisen kommer och då stack jag och min tonåring som då kommit ner.
Har nu pratat med båda mina barn och båda har vetat att han dricker. (Jag har hoppats att de inte har fattat)
Idag sa jag till sambon att om han vill ha kvar mig i sitt liv så måste han söka hjälp idag. Han ringde faktiskt, men ingen där på helgen. Jag sa att han får ringa nån annan, men näää, han ska ringa på måndag...
Då bad jag att han ska bevisa att han kan vara vit en månad fr.o.m. Idag. Han fattar inte varför. Han Säger att jag får bli ihop med en pingstvän/nykterist. Ok, sa jag. "Är inte vårt förhållande värt en månad utan alkohol så lämnar jag dig."
Då försökte han deala till sig en annan månad, men jag sa att det är från idag som gäller, för nu har jag fått nog. Allt ska alltid ske "sen" eller "på måndag", men jag vill framåt NU!

Nu har han åkt iväg och jag ska iväg på mitt håll. Vet inte vart det här slutar ikväll.
Tack för att ni finns och orkar läsa mina snurriga ord.
/Trött/arg/ledsen/beslutsam/förvirrad/stark/svag/Jag!