I fredags pratade skolsköterskan med mig och sa att någon hade kommit till henne och sagt att jag ej har det bra hemma blev jätteförvånad för har ej sagt något om det här till nästan någon förutom 2 jättenära kompisar, vi pratade om att dom bråkade och drack varje dag. Hon sa att hon ville att jag skulle prata med dom men det kommer jag ej göra för det blir bara värre, vill inte att skolan ska göra något för det kommer ej sluta bra känns det som även fast jag skulle göra allt för att sluta dehär. Hon sa att hon skulle prata med mig i veckan men vet inte vad jag ska säga för att få henne att lägga ner det här.
Idag iafall lördag kväll var katastrof ligger nu o min säng och har så ont i huvudet kan ej blunda. Har lyssnat och sätt mina föräldrar dricka och bråka i nästan 4 timmar mamma förstör huset dom röker inne det är fimpar vin flaskor och glas överallt. Såg dom slå varandra flera gånger så båda skrek mamma drog även i mitt hår lite men de gjorde inte ont men blev fortfarande jätterädd, mitt hjärta slår så hårt och snabbt varje gång dom skriker eller rör varandra vet inte vad jag ska göra än att gråta vågar inte. Är rädd att dom snart dör, vad ska jag göra orkar inte ha det såhär

Jag önskar så att du vågar berätta för någon vuxen/din skolsköterska om hur du har det. Det är inte ok. Du borde få vara trygg hemma men jag tänker att det är väldigt skrämmande och otryggt med dina fulla och våldsamma föräldrar. Jag har alltid tyckt att min pappa varit så obehaglig som full. Idag ångrar jag att jag inte tidigare vågade berätta för andra om honom. Det var hemskt i början, men nu tycker jag att det hjälper att prata. En annan sak som jag tycker är viktig är att vi barn till alkoholister inte har något ansvar för dom. De måste själva vilja ta emot hjälp för sitt missbruk. Jag tycker du ska försöka tänka på vad du behöver, och berätta hur du har det, så att andra kan få försöka hjälpa dig. All styrka och stort lycka till önskar jag dig.

... som du kan prata med?
Att prata känns svårt först, som att svika de man ändå älskar, men du kan ju få hjälp om du pratar!
Finns det någon släkting att prata med? Kompisarnas föräldrar?
Du ska inte behöva ha det så här!
Kram

Skolsköterskan gör fel om hon lägger ner det. Hon är skyldig att anmäla vidare. Ta chansen nu och berätta som det är. Dina föräldrar behöver hjälp och det här kan bli en vändpunkt. Tycker att hon la ett ansvar på dig när hon tyckte att du skulle prata med dem. Du måste få hjälp ur det här. Du har dessutom inte anmält det själv. Tycker att dina bästa vänner tog sitt ansvar, för såhär kan du inte ha det. Alkoholism är dessutom en sjukdom som förvärras med tiden, nu kan du bidra till att dina föräldrar får hjälp med det här genom att inte hålla tyst.

Emelie03

Asså det är så sjukt hur dom kan lossas som ingenting dagen efter som att allt är bra även fast allt har hänt kvällen innan. Sen förstår jag ej hur min pappa känner om mig När han inte dricker älskar han mig mest och när han dricker är jag jätte jätte dålig förstår ingenting ljuger och gör allt fel det gör så ont. Sen har min närmsta kompis och hennes mamma sagt till mig att jag borde göra en anmälan på dom men då kommer dom att hata mig så mycket, sen sa dom också att dom kunde göra en oroanmälan anonymt eftersom grannar i vårt område tidigare har ringt polisen och vi har varit hos soc men inget blev bättre. Ska jag skicka in en anmälan från mig elr min kompis och hennes mamma eller ska jag prata med skolsköterskan så att hon kanske gör en anmälan eller vad kommer hon att göra ?? Vill att det tar slut men vet inte hur för allt jag kommer göra kommer få dom att hata mig ännu mer och säga fula saker

Skolsköterskan ska göra en anmälan. Hon är skyldig att anmäla ens minsta misstanke om att ett barn far illa. Så egentligen borde du inte ens behöva fundera på det här. Hon ska följa upp i veckan sa du, berätta om helgen. Hon borde anmäla. Vet inte om du kanske ska säga det till henne.
Och du, de hatar dig inte. Det kan jag nästan svära på. Jag kommer från beroendesidorna och där finns många som blir väldigt personlighetsförändrade när de dricker. Hatar, skriker säger saker som är helt främmande för hur de känner. Det är ingen ursäkt, men en förklaring. Skammen är extremt stor hos många som dricker. Många vet nog inte heller hur illa det är och vad de säger. Spela in honom? Spela upp det när han är nykter.
Tyvärr ger alkohol skador på vissa platser i hjärnan, fortsätter de att dricka blir det ändå värre och värre. Så anmäl! Skvallra för deras arbetsgivare om de jobbar. Tänk på dig själv! Du verkar vara en jättefin tjej som behöver nåt helt annat. Så bra att du har en kompis med en mamma som också bryr sig. Kan du bo hos dem?
Förstår att du bryr dig om dina föräldrar, men glöm inte att det är de som är vuxna och du som är ett barn. Många på beroendesidorna har blivit hjälpta när det kommit fram att de dricker. Hoppas allt ordnar upp sig!