Hej,

Jag har druckit runt två flaskor vin i princip varje kväll i flera år och nu när jag i lördags kom på hur jävla meningslöst och dumt detta varit så här jag tänkt försöka bryta detta mönster.
Sen i söndags har jag tagit en liten vinglögg på kvällskvisten för att inte drabbas av någon jätteabstinens och det tycker jag har funkat hyffsat bra och jag har inte druckit mer än så.
Idag fick jag suget lite tidigare så vid två började jag känna mig "full" i armar och ben och lite trött/yr. Mår lite illa också som att jag ska kräkas men har inte kräkts och tror inte jag kommer göra det heller. Petade i mig några cl glögg direkt för att stävja det hela.
Är det normalt att känna såhär vid vanlig abstinens eller är det risk för att det är något allvarligare som kräver läkarvård?

Träffade min terapeut idag och hon bara skrattade åt mig när jag berättade hur mycket jag drack och att jag var orolig över att få delirium. Hon skrattade alltså åt att jag trodde jag skulle få dille, inte åt mina dryckesvanor.

Men jag är trots detta sinnessjukt rädd för att klappa ihop i och med att kräkkänslor i samband med mat och efter mat är ett av symptomen.

Hur har abstinensen varit för er andra?

Halvboxperkväll

Jag tog massa blodprover för ungefär 4 månader sen och då var alla värden även levern jättebra sa läkaren. Suget känner jag av och att jag är lite skakig men inte så man ser på handen att den skakar.
Det är just illamåendet och kräkkänslorna som oroar mig, det är det som jag inte kan förstå. Har aldrig haft det förut när jag varit nykter en dag.

Får kanske ringa läkaren imorgon och fråga.

Jag och terapeuten har nog en extremt märklig relation, men hon är väldigt bra och jag mår alltid jävligt bra när jag haft min timme med henne. Enligt henne kommer jag inte drabbas av dille men jag är ändå oroad då man aldrig läser om kräkkänslor som symptom på abstinens förutom när det gäller personer som fått dille.

Jag har extremt dålig karaktär och faller alldeles för lätt för frestelser så det här kommer nog bli en jävla resa.

Tack för svar

Hej!!
Har även jag haft liknande konsumtion och under första veckan mådde jag också illa till och från men det gick över och resulterade inte i något värre så jag tror inte du behöver oroa dig.
Jag har alltid tyckt att jag också haft dålig karaktär men nu har jag varit nykter sen sista juli. Och det går bra! Till min stora förvåning måste jag erkänna... Men därför tror jag inte det har med dålig karaktär och göra. Du kan, viljan är oerhört stark när den kommer! Alkolism drabbar inte bara karaktärslösa så ge inte dig själv en anledning? Du är starkare än du tror, det lovar jag dig, alkohjärnan är sjukt listig men ju mindre ”mat” den får desto svagare blir den.
Jag slutade helt och tvärt efter många år av misslyckade försök att vara måttlig. Det är det bästa beslut jag någonsin tagit. Tveklöst!
All styrka till dig och ta en dag i taget!!
Kram Amanda

Halvboxperkväll

Hej,

Tack för svar.
Jag får tyvärr panik när jag känner att armar och ben börjar bli lite luddiga och då tar jag en liten rackare. Det räcker med en liten 10% glögg eller ett litet glas vin sen kan jag hålla abstinensen i schack resten av kvällen men det är just steget att inte ta den lilla supen som jag inte klarat att ta under dessa 4 kvällar.
90 minuter efter jag drack så blåste jag 0,00 så jag är ju inte berusad men jag har ju ändå druckit och det känns förjävligt samtidigt som det känns väldigt bra att inte ha druckit mer.

Jag har nog inget annat val än att sluta helt med spriten, tråkigt på ett sätt men jag har sakta men säkert insett att det nog blir bäst så.