Hej!

Jag har varit alkolist i ca 17år också droger i ca 10år är nu 31 år gammal. Men mitt fokus är att sluta dricka (har kontroll på drogerna), min mamma håller på att kollapsa pga flera år av alkoholkonsumtion. Jag har gått på antabus när jag var 16 år och 23års åldern. Har druckit nästan varje dag i 17år och mycket blackouts och b.la. otroheter. (kan inte ha förhållanden) Mycket och många år av självförstörande. Blivit nästan våldtagen 4 ggr men kan inte säja riktigt för det har varit helt svart..
Nu känner jag att jag tar en dag i taget och har snart varit nykter i 2 månader. Av egen självstyrka. Har varit sjukt jobbigt med att inte kunna sova på kvällarna, ibland gråtit på jobbet, humörsvängningar känner mig as speedad och kan inte sitta ner. Sedan as trött och måste vila middag. Har varit en bergochdalbana... undrar om det är någon som vet hur länge detta skall hålla i sig eller någon som har haft nått liknande?

Li-Lo

Vilken ansträngning du gjort och gör. Wow. Jag hoppas att din berg och dalbana sakta men säkert planar ut och att du känner att det är du som håller i spakarna. Här finns många berättelser och en villighet att dela med sig av erfarenheter och tankar. Det kan ta lite olika lång tid för en ny tråd att ta fart, hur som är du varmt välkommen.

Vänligen Li-Lo
Alkoholhjälpen

Jessica86

Vet ni hur länge symptomen finns där? Jag har en extrem trötthet och har haft lite ångest å så men tröttheten e värst. Men annars är nykterheten det bästa som hänt mig.:)

Hej..
Jag känner igen mig i de du skriver när j hade varit nykter i ca 2 månader.Men för mig så försvann de bara helt plötsligt utan att jag "märkte det" man får bara vänta ut det. Tröttheten var frustrerande pga man inte fick någon gjort. Och att gå runt o vara gråtmild kändes hopplöst.Men som sagt det kommer att avta så ge inte upp ❤️

Jessica86

Tack:) känns redan bättre:)
Det va inte kul fick gå hem från skolan för att sova 1-2t. B.la. så det va mycket trötthet. Men tror den börjar avta nu. Är så lycklig för varje dag just nu! Känner mig som en helt ny person. Nu försöker ja dricka alkohol fri öl på olika ställen. Och försöker hitta mina favoriter. På nyår blir det Herrljunga cider alkoholfri så klart å alkoholfri öl som ja köpt. Ser framemot ett nytt år med mycket möjligheter och ett helt nytt kapitel!!

Gott nytt år!

Jessica86

Ja precis det tror jag med. Jobbigt den tid man har tröttheten. Men nu e man väldigt glad att den är borta just nu iallafall.
Skönt att man kanske oxå kan bli av med stressen. Stressar mycket å får sen ångest för det. Över saker jag gjort när ja varit stressad. Och tappar matlusten.
Nyår gick faktiskt sjukt bra. Jag drack alkoholfri öl, skumpa och cider.
Första nyktra nyår ever! Och det första jag inte har minnesluckor ifrån. Hade jätte kul och mina vänner sa att jag verkade ha det roligare och dom märkte ingen skillnad på mig bara mindre slöddrig. Men den tycker att jag är lika social som vanligt. Och jag får lite placebo effekt och kände mig lite berusad. Detta är nu 9de veckan för mig. Och är det bästa jag gjort!:) Är så glad. Börjar träna oxå.
Hoppas ni har haft ett bra nyår!

Nyttan

Skönt att du mår bättre. Jag funderar också över trötthet. Den sköljer över mig tillsammans med yrsel och lätt illamående. Vet inte vad som är ångest och vad som är fysiska symptom på att jag är alkoholfri. Tänker att det i alla fall är bättre än bakfylla. Jag hänger upp mig på att det tar minst en månad innan man är rätt okej.
Roligt att läsa att du är glad!

Jessica86

Jag är nu inne i 10de veckan nykter. Går mycket bättre med tröttheten, gråtandet, stressandet och varit svimfärdig ibland. Men det börjar plana ut nu har känt mig "stabil" i över en vecka nu. Ett tips till er som sluta dricka. Dokumentera/anteckna hur ni mår varje dag. Det gör att man kan se ett mönster och man blir mer observant på att det bara är alkoholabstinens som sedan planar ut och försvinner. Men också bra för psyket att man vet att det blir bättre =)

I mitt diagram (som jag gjort av mina känslor) Så ökade trötthet och berg och dalbana mest i månad 2. och varade nästan hela månaden. Detta är andra gången jag gör ett sånt här diagram. Gjorde ett ifrån jan 2017, berg och dalbanan var också i 2a månaden och jag var till och med sjukskriven från jobbet för jag va så svimfärdig, stressad och trött. Jag klarade det i 11v sen började dricka igen. Den 3dje månaden är den svåraste (enligt mig och min erfarenhet) för då börjar man må bra igen och tycker att man "klarat" det och tänker "att man kan börja dricka igen för att man varit så duktig".
Jag har gjort detta 2014 då efter exakt 3 månader började ja dricka. Sedan 2017 då jag va på väg in i 3 månaden alltså vecka 11, då började ja dricka igen.

TREDJE GÅNGEN GILLT??
Jag är i vecka 10.. snart 3månader och jag vet att jag klarar det denna gången!!!

Nyttan

Tack Jessica86 för dina rader.

Så här på dag 9 som nykter så blir jag vettskrämd av att läsa att tröttheten och svimfärdgheten kommer att öka. Tänker att jag är just på väg ur min första berg och dalbana. Kommer det en värre om en månad?

Samtidigt så har jag ett litet minne av att jag föll dit i skiftet andra/tredje månaden förra gången jag gjorde ett försök att bli nykter. Skillnanden för mig är att då hade jag fortfarande en idé om att jag skulle kunna lära mig dricka normalt. Nu har jag insett att jag aldrig kommer att dricka normalt så därför har jag valt att bli helt nykter för gott. Jag ska aldrig mer bli full.

Bra att läsa om dina erfarenheter - tänker att jag måste förebygga och planera så att jag kan gå igenom mer trötthet och mer illamående. Lite som en graviditet. - är de inte så?

Grattis till vecka 10! Du är stark! Ta bort frågetecknet bakom TREDJE GÅNGEN GILLT!!!!

Jessica86

Hej Nyttan!

Jag tror verkligen det är individuellt! Du kanske har/får en helt annan resa genom det. Men jag tror att det behövs också, om allt går på dansade rosor så vill det inte bli nått att kämpa för. och när man kämpar blir man starkare! Så behöver absolut inte bli så för dig. Men OM det blir så, så går det över sen=)
Beror ju på olika mängder alkohol man har druckit, hur lång tid man har druckit, psyket, vart man är i sitt liv. m.m.
=)
Men det mest spännande är v11 typ som du sa mellan 2-3månaden. Det tror jag blir det stora steget. Jag har 2v kvar till 3månaden.. är lite spännande på nått sätt.

Ja precis nästan som en graviditet kanske hehe. Där vet man ju också att det går över sen.
Det är så bra att man är berädd på berg och dalbanan och välkomna den istället för att tro att det är nått fel på en.

Tack för peppen!
Jag vet du klarar det också! Det man tänker det händer...!:)

Nyttan

Jag ser fram emot dina rapporter om övergången 2-3 månader.
Välkomnar berg och dalbanan!
Sätter upp målbilden för att nyktert liv. Det finns ju så mycket att hinna med!
Stor kram och trevlig helg!

Jessica86

va glad ja blir, absolut måste skriva hur det går!

Man får se nu i veckan hur det går!=)
Hoppas det går bra för dig! Är så otroligt kul å se hur det går för andra, att man inte gör detta ensam!=)
Stor kram!!