Jag har ju vart nykter i några månader nu. Jag minns dagligen saker jag gjort på fyllan som än idag ger mig ångest. Jag har suttit i fyllecell. Jag har slagits. Jag har kört bil. M.m hur hanterar ni dom saker ni gjort på fyllan och ångrar ?

Ellan

Jag använder dem som drivkraft framåt. Vill aldrig mer bli så sjuk igen att jag helt saknar konsekvenstänk. Jag har oxå kört bil, åkt ambulans till akuten, skrämt mina barn, sårat mina nära osv. Idag känns det som att det var en helt annan person som gjort detta men jag vet att det är så jag blir om jag dricker. Jag blir sjuk, fruktansvärt sjuk.
Eftersom jag oxå arbetar med mig själv i 12-stegsprogrammet (AA) så har jag bearbetat mycket. Skammen och skulden finns dock kvar, i mindre format dock.
Jag kan inte göra något åt min historia men jag kan göra allt för att inte hamna där igen. Så tänker jag.
Kram
Ellan

Malkolm85

Kloka ord de ska jag också göra ❤ jag har bara sett det som skam. Jag har aldrig tänkt på det som drivkraft. Men de är ju det bästa man kan ju inte få det ogjort kram

Om man gör om misslyckanden till erfarenheter så försvinner dom. Ha en bra vit jul alla kämpar i vintermörkret vi går nu mot ljusare tider!

Malkolm85

Jag var och handlade förut. Jag kom på mig själv och stod och stirrade på tanten i andra kassan hade köpt tre Mariestad folköl. Sen satte jag mig i bilen då reflekterade jag över att det låg en uttrycken ölburk vid vägkanten. Hur fan kan man lägga märke till sånt. Jag saknar denna förrädiska dryck. Den ska vara med på jul likt Kalle Anka.julgran.tomte. Jag saknar den dryck som förstör så många liv. Jag sörjer att inte få dricka. Hur sjukt är inte det? ? ingen jul utan sprit. Ingen jul med sprit heller. Varför vill kroppen och knoppen ha detta gift.och hur kan man para ihop en god mysig jul med sprit. Spriten förstörde min barndom och även stora delar av mitt vuxna liv. Jag borde hata den. Lite tankar om min inre konflikt jag brottas med.

Malkolm85

Jag har svårt att vara glad och snäll på jul. Jag är stingslig och irriterad. Jag är förvisso nykter men jag lider något fruktansvärt. Min fru älskar jul och vill att jag ska känna samma. Men det är extremt svårt den första nyktra julen. Vi ska fira med hennes familj. Det är förutbestämt och dom spottar inte i glaset. Önskar att jag kunde de slippa. Det är inte lätt behöver stöd. Jag känner absolut inget positivt med jul

AlkoDHyperD

Man måste inte känna på något visst sätt. Så visst kan julen vara en börda för den som inte kan klistra på sig masken och delta i spelet. Förväntningar om hur det borde vara, hur man borde känna sig och uppträda...
Tänk om vi kunde slippa detta och bara ta vara på den extra ledigheten, ge oss det vi behöver, umgås med dem vi vill, utan förväntningar och press.
God natt och god vit jul, hur den än blev för dig
Kram

Malkolm85

Det hade varit skönt att slippa. Jag ligger och nattar min son. Spik nykter dagen har varit uppe och ner men min son behöver mig nykter på jul. Och jag behöver det för min hälsas skull